![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#61 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 23.07.2018
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#62 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
tylko i wilacznie na slono - mieso, ser, gulasz to sa dodatki do nalesnikow
nic slodkiego slodkie to sa moje psy ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Forumator
Data rejestracji: 24.01.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Oczywiście, że w wersji wytrawnej. Mięso różne, od mielonego w różnych wariantach, przez parówkę, kiełbasę, drób na gulaszach kończąc. Sery to oczywiste.
![]() |
#64 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Kiedyś to było
Data rejestracji: 17.11.2013
Ostatnio jako że byłem przy kasie to zaznałem prawdziwego luksusu i zamówiłem sobie naleśniki z serem i polewą śmietanową w okolicznym barze mlecznym. Muszę dodawać że były pyszne?
![]() Dobre są też z dżemem albo na słono, przypiekane z jakimś mięsem/serem żółtym i polewane ostrym sosem ![]()
![]() |
#66 |
Moderator
![]() Data rejestracji: 26.10.2008
Bar mleczny to najlepsze co bylo za komuny, szkoda ze tak nie wiele ich zostalo.
![]() |
#67 |
Pa rampamer
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 24.10.2006
Był taki jeden na Racławickich w Lublinie, niestety już zamknięty, ile ja się tam obiadów najadłem za studenckich... W Krakowie jeszcze nie tak dawno był fajny bar na Grodzkiej, w którym można było naprawdę smacznie zjeść; nie wiem, czy jeszcze funkcjonuje, ale uważam, że byłoby szkoda, gdyby nie.
Ale zdecydowanie najlepiej wspominam bar w Zakopanem. Chodziłem jeszcze do liceum, kiedy pojechałem na tydzień do Zakopca, nie tego dzisiejszego, turystów wtedy było tam co najmniej 30-40% mniej niż dziś. Moja ówczesna dziewczyna była tam z rodzicami na turnusie z zakładu pracy ojca, ja z kolei wynająłem pokój nieopodal. Zwykle pół dnia spędzaliśmy razem, a drugie pół ona z jakimiś kaowcami, a ja z górami ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Kiedyś to było
Na Grodzkiej nie kojarzę żadnego baru. Tam są jakieś kebaby, restauracje dla turystów z cenami z kosmosu, sklepy z tandetnymi pamiątkami itp.
Dobry bar jest na tym skrzyżowaniu na Starowiślnej ![]()
![]() |
#69 |
Pa rampamer
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 24.10.2006
Bar mleczny "Pod Temidą":
![]() Ty piszesz o barze "Pod Filarkami", na szybko sobie znalazłem, akurat tam nigdy nie byłem, choć nieraz tamtędy przechodziłem (bo i za bardzo nie rzuca się w oczy). W każdym mieście znajdzie się kilka restauracji, do których warto wepchnąć nochala. Problem tkwi w tym, że są otoczone niskojakościową komercją i nie mając tam zorientowanej rodziny/znajomych lub nie szukając godziny w recenzjach można trafić różnie. Jak wszędzie. Ba - znane nam lokale zmieniają właścicieli/kucharzy/ogólnie jakość, więc na bieżąco i wujka Google, a nawet własną pamięć sprzed kilku lat trzeba traktować z odrobiną dystansu. Cóż - dlatego będąc w Lublinie czy nawet Krakowie gdzie nie jestem często, ale mam rodzinę i sporo znajomych mam kilka klimatycznych miejsc, gdzie wiem, że warto zjeść, a jadąc do nieznanego mi miasta często jadam... w McDonald's... |
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Kiedyś to było
Nawet nie wiedziałem że jest, a przejdę się tam i zobaczę co mają
![]()
![]() |
#71 |
![]() |
Ja wręcz uwielbiam naleśniki, to moje ulubione danie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
Wy mi tutaj o naleśnikach....
a ja miałem pierogi z jagodami i śmietaną. Albo z borówkami - jakoś tak... no i posypane cukrem, ale tego nie mówcie nikomu. Tak, że żaden naleśnik mi nie podskoczy.
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
![]() |
naleśniki ftw np jako krokiety i barszcz ftw
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Opcje związane z dyskusją | |
Tryby wyświetlania | |