Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Ktora plyte glowna wybrac?? A moze jeszcze inna?? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/ktora-plyte-glowna-wybrac-moze-jeszcze-inna-17045/)

+++LeWaP+++ 18.02.2003 11:43

Tu są testy niektórych z w/w płyt... ASUS dl amnie i tak RULEZ - porządna firma !

http://www.benchmark.pl/artykuly/rec.../strona-9.html

andrzejj9 18.02.2003 11:46

Cytat:

Druss napisa***322;(a)
Ga-7va-c - to jest ten najtanszy co podaja ale to jest na kt333 dlatego jest taki tani jak barszcz, a my chcemy przeciez kt400 :)
a dlaczego na kt400. Przeciez roznica miedzy kt333 jest symboliczna jesli w ogole jakakolwiek jest ???

A wracajac do topicu to ja rowniez polecalbym Gigabyte. Ja mam 7VRXP i sprawuje sie naprawde dobrze. Teraz godny polecenia jest 7VAXP i w razie niepowodzenia przy wgrywaniu nowego biosu (co jak sadze, na pewno bedziesz chcial robic ;p ) masz Dual Bios.

Ice 18.02.2003 13:30

Ja mam PG MSI KT4V - rewelacja - polecam plyty glowne tego producenta i tej serii.

esem 18.02.2003 14:14

A ja na dzień dzisiejszy (gdybym miał taki problem) to zastanawiałbym się nad płytą na chipsecie nForce2. Z recenzji wynika, że są to aktualnie najwydajniejsze płyty. Na www.frazpc.pl jest duża recenzja płyt na tym chipsecie. 8)

ZbigNieff 18.02.2003 14:14

Cytat:

Pawel_k napisa***322;(a)
Bierz MSI ja mam od ponad roku K7T Turbo LE (chip KT133A) :) i jak dotad dziala wzorowo, no moze poza 2 wycieczkami do serwisu przez :boks: zasilacz ((
Tez mam ta plytke i jak narazie sie spisuje wzorowo ale czas
cos pozmieniac bo wszystko stalo sie taaaaakie wolne ;p

Druss 18.02.2003 14:20

Cytat:

andrzejj9 napisa***322;(a)
a dlaczego na kt400. Przeciez roznica miedzy kt333 jest symboliczna jesli w ogole jakakolwiek jest ???

A wracajac do topicu to ja rowniez polecalbym Gigabyte. Ja mam 7VRXP i sprawuje sie naprawde dobrze. Teraz godny polecenia jest 7VAXP i w razie niepowodzenia przy wgrywaniu nowego biosu (co jak sadze, na pewno bedziesz chcial robic ;p ) masz Dual Bios.

Roznica jest np w obsludze agpx8.

+++LeWaP+++ 18.02.2003 14:32

Cytat:

Druss napisa***322;(a)
Roznica jest np w obsludze agpx8.
a druga różnica to np. obsługa DDR pc400 :)

cana 18.02.2003 15:15

Cytat:

+++LeWaP+++ napisa***322;(a)
a druga różnica to np. obsługa DDR pc400 :)
tylko nie ma proca ktory wyciśnie z tych pamieci cała moc bo ktory /poza wyjątkami i przy podniesionch napięciach a ja tego nie lubię i na swoim mam obnizone bo cichszy went mogę załozyc/pojdzie ma fsb200 a tylko synchroniczne ustawienie i proca i pamięci daje wygar a agp8x to czy daje to tak naprawdę coś dziś poza tymi marnymi paroma procentami które zrekompensuje nadtaktowanem agp :) i jeszcze przez jakieś rok do 1.5?
a PC3200 powinny chodzić bezproblemowo na kt333
w sumei aktyalnie jak bym coś qpował to nforce2 bo memorki w dualu wymiatają ze hej / ale moze coś via wypuści o podobnym wygarze bo jakos lubie te ich via4in1 ups hyperiony :)/
pozdro

Pawel_k 18.02.2003 15:40

Cytat:

ZbigNieff napisa***322;(a)
Tez mam ta plytke i jak narazie sie spisuje wzorowo ale czas
cos pozmieniac bo wszystko stalo sie taaaaakie wolne ;p

no ja tez chetnie bym wskoczyl na jakies DDR 333mhz ale kasy brak :(

ZbigNieff 18.02.2003 16:07

A co powiecie na temat chipsetow nForce ??? I ktory z nich jest najlepszy???

Pawel_k 18.02.2003 16:16

Cytat:

A co powiecie na temat chipsetow nForce ??? I ktory z nich jest najlepszy???
:czytaj: http://www.tomshardware.pl/mainboard...111/index.html :czytaj:
sadze ze Asus A7N8X bedzie ok - marka, nForce 2, dwukanalowe DDR :cool:

GOLOMB 18.02.2003 16:31

Powiem jedno ... EPOX 8RDA+ Bardzo ważne +. Jeszce dorzuć do tego AXP 1700+ 0,13 i .....MARZENIE...Zalety min:
ZABLOKOWANA MAGISTRALA PCI przy zmianie FSB (ZAWSzE Pci 33mhz :) )
Zablokowana Magistrala AGP (zawsze 66MHZ :) )
SOundstorm Nvidii !(jakośc Sound Blaster 5.1)
Dual chanell AGP (wiem że gówno daje ale jest :) )
AGP 8x (j.w)
DDR 400
NOi że już niewspomne mo możliwościach krecenia ....AMERICAN DREAM jednym słowem już niemoge sie doczekać aż sobie ją kupie :) aktualnie mam GA-7VA :) i jedyne czeo mi brakuje to dzielnika FSB 1/6 oraz MOŻLIWOŚCI zmiany MNOŻNIKA procka (na GA-7vax są dipy).Tak że TYLKO NFORCE 2 OD EPOXA !||

ZbigNieff 18.02.2003 16:40

Cytat:

GOLOMB napisa***322;(a)

(...)
(na GA-7vax są dipy).Tak że TYLKO NFORCE 2 OD EPOXA !||

Co masz na mysli mowiac dipy???
A jesli chodzi o EPOX to wlasnie nad nim sie zastanawiam!!

Franc 18.02.2003 17:54

A zastanawiałeś się nad płytą z chipsetem nForce? Wszędzie chwalą, ale ja niestety nie miałem na razie okazji przyjrzeć się im bliżej.
Za to z płytami ECS stykałem się nie raz czy to w Akademiku czy w rodzinnym mieście i muszę stwierdzić że są mierne (bez urazy dla zadowolonych użytkowników) z 5-6 osób które miały płyty ECS tylko jedna nie narzekała.
Ja osobiscie mam Solteka i jestem z niej bardzo zadowolony.

GOLOMB 18.02.2003 18:18

Cytat:

Co masz na mysli mowiac dipy???
A jesli chodzi o EPOX to wlasnie nad nim sie zastanawiam!!

małe przełączniki na płycie...PS tam niemiało być DUAL CHANNEL AGP ale DDR sorry za zonka. i Zbignieff TYLKO I WYTŁĄCZNIE EPOX 8RDA+ !! i bardzo ważne musibyć z PLUSEM ! ja już niemoge sie doczekać jak ją zapodam (za 3-4 tygodnie)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:39.