![]() |
Tu są testy niektórych z w/w płyt... ASUS dl amnie i tak RULEZ - porządna firma !
http://www.benchmark.pl/artykuly/rec.../strona-9.html |
Cytat:
A wracajac do topicu to ja rowniez polecalbym Gigabyte. Ja mam 7VRXP i sprawuje sie naprawde dobrze. Teraz godny polecenia jest 7VAXP i w razie niepowodzenia przy wgrywaniu nowego biosu (co jak sadze, na pewno bedziesz chcial robic ;p ) masz Dual Bios. |
Ja mam PG MSI KT4V - rewelacja - polecam plyty glowne tego producenta i tej serii.
|
A ja na dzień dzisiejszy (gdybym miał taki problem) to zastanawiałbym się nad płytą na chipsecie nForce2. Z recenzji wynika, że są to aktualnie najwydajniejsze płyty. Na www.frazpc.pl jest duża recenzja płyt na tym chipsecie. 8)
|
Cytat:
cos pozmieniac bo wszystko stalo sie taaaaakie wolne ;p |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
a PC3200 powinny chodzić bezproblemowo na kt333 w sumei aktyalnie jak bym coś qpował to nforce2 bo memorki w dualu wymiatają ze hej / ale moze coś via wypuści o podobnym wygarze bo jakos lubie te ich via4in1 ups hyperiony :)/ pozdro |
Cytat:
|
A co powiecie na temat chipsetow nForce ??? I ktory z nich jest najlepszy???
|
Cytat:
sadze ze Asus A7N8X bedzie ok - marka, nForce 2, dwukanalowe DDR :cool: |
Powiem jedno ... EPOX 8RDA+ Bardzo ważne +. Jeszce dorzuć do tego AXP 1700+ 0,13 i .....MARZENIE...Zalety min:
ZABLOKOWANA MAGISTRALA PCI przy zmianie FSB (ZAWSzE Pci 33mhz :) ) Zablokowana Magistrala AGP (zawsze 66MHZ :) ) SOundstorm Nvidii !(jakośc Sound Blaster 5.1) Dual chanell AGP (wiem że gówno daje ale jest :) ) AGP 8x (j.w) DDR 400 NOi że już niewspomne mo możliwościach krecenia ....AMERICAN DREAM jednym słowem już niemoge sie doczekać aż sobie ją kupie :) aktualnie mam GA-7VA :) i jedyne czeo mi brakuje to dzielnika FSB 1/6 oraz MOŻLIWOŚCI zmiany MNOŻNIKA procka (na GA-7vax są dipy).Tak że TYLKO NFORCE 2 OD EPOXA !|| |
Cytat:
A jesli chodzi o EPOX to wlasnie nad nim sie zastanawiam!! |
A zastanawiałeś się nad płytą z chipsetem nForce? Wszędzie chwalą, ale ja niestety nie miałem na razie okazji przyjrzeć się im bliżej.
Za to z płytami ECS stykałem się nie raz czy to w Akademiku czy w rodzinnym mieście i muszę stwierdzić że są mierne (bez urazy dla zadowolonych użytkowników) z 5-6 osób które miały płyty ECS tylko jedna nie narzekała. Ja osobiscie mam Solteka i jestem z niej bardzo zadowolony. |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:39. |