Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 17.08.2005, 11:19   #1
markus96
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 04.10.2002
markus96 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Karta muzyczna a dźwięk zintegrowany z płytą głowną.

Witam wszytskich. Mam dla was pytanie które nurtuje mnie od pewnego czasu a mianowicie czy najtańsza karta dźwiękowa w cenie około 50zł będzie miała lepszy dźwiękod karty zintegrowanej na płycie głównej. Jak myslicie?
Pytam dlatego że mój kumpel prowadzi sklep ze sprzętem komputerowym i widzialem u niego własnie karty uzyczne w ww. wymienonej kwocie a nawet była za 30zł. jakie to były kart, jakich firm trudno mi powiedzieć?

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 17.08.2005, 13:23   #2
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
moim zdaniem bedzie to samo jak nie gorzej

nie ma pojecia dobra i tania a te za 30pln to jakis mint napewno
Stary 19.08.2005, 08:01   #3
Wawelski
Always newbie

Data rejestracji: 14.11.2003
Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Zależy jaką masz zintegrowaną.
Z tanich, to tylko używki w takiej cenie będą lepsze od byle jakiej zintegrowanej (a od SS to już Audigy2 i lepsze dopiero mogą konkurować).
Z używek to polecam np. Aureal Vortex 2 (tylko może być problem z aktualizacją driverów, bo Kreatura zniszczyła konkurenta).
Stary 19.08.2005, 09:19   #4
markus96
Wyjadacz ;)

Już wybrałem SOUNDBLASTER LIVE! PLAYER 5.1 za 65zł. Włączyłem muzę przez stare Samsungi sms 1100 i doznałem szoku, dźwiek jest zarąbisty, podejrzewam że gdyby wymienic te głosniki na Creative T3000 to by bylo jeszcze lepiej.
Stary 19.08.2005, 11:35   #5
Pagerus
.: Zapracowany :.

Data rejestracji: 23.01.2003
Pagerus niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Pagerus niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Do niedawna używałem karty SB Audigy - ale odkąd mam płytę główną ze zintegrowaną kartą muzyczną (Soundstorm czy jakoś tak to się nazywa) - to używam jej W połączeniu z głośnikami Creative'a Inspire 4400 całkiem ładne połączenie A karta chociaz nie zapycha miejsca w obudowie
Stary 19.08.2005, 11:40   #6
Dorian
Wymiatacz

Data rejestracji: 10.05.2004
Dorian zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ja natomiast miałem tego Soundstorma i po kupienia Audigy jest jakby wymienić malucha na powiedzmy Audi

Wyłącz Soundstorm'a Pagerus Audigy przebija go kilkukrotnie.

A o miejsce w obudowie się nie martwię - i tak zapchany mam praktycznie każdy slot.
Dorian jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.08.2005, 11:50   #7
pepperman
Guru

Data rejestracji: 10.08.2002
pepperman zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
za 10 zlotych widzialem jakis czas temu Terratec dmx xfire na allegro
pepperman jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.08.2005, 11:54   #8
markus96
Wyjadacz ;)

Cytat:
Napisany przez Dorian
Ja natomiast miałem tego Soundstorma i po kupienia Audigy jest jakby wymienić malucha na powiedzmy Audi

A o miejsce w obudowie się nie martwię - i tak zapchany mam praktycznie każdy slot.
A jaki masz zasilacz bo w niedalekiej przyszłości mam zamiar wymienić kartę grafiki na jakiegos Readona , teraz mam GForce MX 440 i boję się czy te 300W które mam mi wystarczy ( a mam włożone aktualnie 2 napędy, modem, grafikę, Sound Blastera)?
Stary 19.08.2005, 11:55   #9
Wawelski
Always newbie

Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez Dorian
Niby w którym miejscu? Dopiero A2 jest porównywalne.
Do tego SS to jedyna karta kodująca do AC3 - więc przy połączeniu z głośnikami z dekoderem AC3 jakość jest nie do pobicia.

Polecam test jakości dźwięku i wydajności SoundStorma: klik
To też warto przeczytać.
Stary 19.08.2005, 12:47   #10
Dorian
Wymiatacz

Cytat:
Napisany przez Wawelski
Niby w którym miejscu? Dopiero A2 jest porównywalne.
Do tego SS to jedyna karta kodująca do AC3 - więc przy połączeniu z głośnikami z dekoderem AC3 jakość jest nie do pobicia.

Polecam test jakości dźwięku i wydajności SoundStorma: klik
To też warto przeczytać.

Mam po prostu inne priorytety a co do zastosowań ogólnych Soundstorm vs Audigy I - nie neguję wyższości S-ki. U mnie jednak przegrała zawody. To wszystko.

WIELKI EDIT:

I teraz przepraszam wszystkich za błąd. Doczytałem dokładniej test. Pagerus a skąd miałem wiedzieć ,że chodzi Ci o Soundstorma na nForce 2? Nie napisałeś. Także przyznaję się do błędu. Miałem Soundstorma na 1-nce - tutaj to Audigy go zmiażdżyła. Sorry jeszcze raz.

@Markus

Zasilacz mam taki:

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=18095

Ostatnio zmieniany przez Dorian : 19.08.2005 o godz. 13:02
Stary 19.08.2005, 18:45   #11
Wawelski
Always newbie

Cytat:
Napisany przez Dorian
Pagerus a skąd miałem wiedzieć ,że chodzi Ci o Soundstorma na nForce 2?
Weź się nie ośmieszaj - nForce 2 (a dokładniej odmiana mostka południowego MCP-T) to jedyny chipset, w którym pojawia się SoundStorm.
Stary 19.08.2005, 22:01   #12
Dorian
Wymiatacz

Cytat:
Napisany przez Wawelski
Weź się nie ośmieszaj - nForce 2 (a dokładniej odmiana mostka południowego MCP-T) to jedyny chipset, w którym pojawia się SoundStorm.

http://hslab.pl/modules.php?op=modlo...ticle&sid=2231
Stary 19.08.2005, 12:26   #13
Pagerus
.: Zapracowany :.

Data rejestracji: 23.01.2003
Pagerus niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Pagerus niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Dorian

Nie zgodziłbym się - możliwe, że tak jest w przypadku Audigdy 2 - ale ja używałem jedynki... tak więc według mnie Audigy 1 wcale nie jest lepsze od Soundstorma...

Całkowicie zgadzam się z poniższą oceną:
Stary 19.08.2005, 13:02   #14
Predi
Niezarejestrowany

Data rejestracji: 16.04.2002
Predi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
nie czytalem calego tematu, zdanie mam takie:
jak masz kiepski zestaw grajacy to po co kupowac nawet lepsza karte dzwiekowa (a co dopiero pon. 50zl), a jezeli masz dobry sprzet do grania... to w tej cenie tez nie ma co gadac
Predi jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.08.2005, 13:37   #15
markus96
Wyjadacz ;)

Dzięki panowie za uwagi i porady. Ja wyboru juz dokonałem, różnicę słyszę w przyszłości jeszcze jakieś Creativy i będzie jak dla mnie idealnie.

Twoje uprawnienia: