![]() |
a ja wylece z winda 2003, moim zdaniem jest o wiele lepsza niz xp, wodotryskow nie ma zadnych, nawet z wlaczeniem akceleracji rzeba sie bawic, ale dziala super, no i jest(byl) trial na 180 dni, z sp1 tez chodzi dobrze i pozwala ustawic pewne profile, gdzie mozesz wylaczyc duuuzo zbednych rzeczy,tylko czesc troche nieszczesliwie jest przetlumaczona, np serwer wydruku, jak odznaczysz to sam tez nic nie wydrukujesz:) wiem nie chodzi na 64 mega, ale jak sie go nlitem pojedzie to juz bedzie dobrze, do tego cos innego nie IE i powinno byc w miare bezpiecznie, moze jakis antywir, ale raczej nie nod, bo ten jest pamieciozerny
|
ja narazie chrzanie win2k3 i xp, MS zbyt mąci z tymi systemami tu jakieś poprawki a potem w trayu jakieś badziewia mam - win2k mam SP4 i luzik;]
|
Dzieki za wszystkie odpowiedzi.
Co do formatowania kompa na win98 (pierwsza edycja) to co 2-3 miesiace trzeba go formatowac (firefox+firewall sieci astercity+okolo raz na miesiac sprawdzam antywirusem). Po formacie trzeba znowu instalowac wszystkie sterowniki... (np. w xp nie trzeba.. system robi to za Ciebie z bazy sterownikow). No a xp to nowsza wersja windowsa dlatego mysle, ze zapiezpieczenia sa tez nowsze (nie wiem, bo uzywam od paru dni). Tak mi sie wydaje. Ale chyba przychyle sie ku win98 ze wzgledu na szybkosc... postaram sie jakos zalatwic SE (moze ktos ma? :)). Choc 2k tez wchodzi w rachube... :/. I jeszcze jedno: jak mozna w xp powylaczac te wszystkie 'bajery'? Sprobuje powylaczac i moze troche szybciej bedzie dzialal, ale z 64mb ram nie licze na jakies cuda... Inne systemy takie jak linux itp. nie wchodza w rachube. |
Cytat:
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...ighlight=98+sp |
No dobra, zalatwie od kumpla Windows 98 SE. :)
Cytat:
Co do sterownikow czy da sie jakos w latwy sposob uaktualnic sterowniki (bo chyba im nowsze tym lepsze :P)? |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Witam !
Cytat:
Niestety masz rację, że po formacie trzeba zainstalować wszystkie sterowniki, programy itd. - mi właśnie ostatnio cała operacja - format, instalka systemu, sterowników oraz programów (co prawda mam tego sporo zainstalowane) + ustawienia - zajeło prawie 8 godzin :( Ja osobiście radziłbym rozejrzeć się za dodatkową pamięcią - 64 MB to mało - sam miałem na początku 128 i było w miarę - ale dopiero jak dołożyłem do 256 MB, to poczułem różnicę - szczególnie jeśli chce się mieć antywirusa włączonego itd. Polecam także nieoficjalny SP - choć patrząc na moje doświadczenia, nie wiem jaką wersję - chyba lepiej poprzednią 2.0.2 - bo najnowsza jakby stwarzała problemy - ale może to tylko mnie ... Poczytać możesz tutaj:http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=37553, pobrać stąd: http://sp.up.pl/ Cytat:
Pozdrawiam ro29 |
Jeżdżę na 98SE co najmniej dwa lata (firefox + sygatefirewall + norton antivir + adaware + spybot + regcleaner + równolegle XP + Mandriva). Syn instaluje codziennie po 30 programów, ja sam używam wszystkiego co popadnie i jakoś reinstalki nie muszę robić, a wszystko chodzi jak powinno (no może oprócz najnowszych gier :) ).
Podstawa to nie używać IE + zdrowy rozsądek. Niestabilność 98SE to bajki... a i wirusów na 98 już się nie pisze... |
Cytat:
|
Witam !
Cytat:
Cytat:
A co do niestabilności - tutaj nie ma reguł - XP też potafi się wieszać itd. Pozdrawiam ro29 |
Cytat:
|
zestrony ms juz nie zrobisz, a moze sie myle, ale ten system tak jak i 2000 nie jest juz wspierany przez ms.do 98 masz nieoficjalne poprawki
|
ale ja bede orginalny i polecam mac :D hehehe ale na serio polecam 2000 choc 2003 powino tez pojsc ale przy takim sprzecie najlepiej NT 4.0 i chula jak zloto :)
ps jezeli chodzi o winde to i tak wszystko teraz opiera sie na technologi NT |
do 128Mb -> w98se + sp2.02pl
256Mb -> w2k 512Mb -> xp zabawni sa ci ktorzy mowia ze na 64/128Mb w2k lub xp chodzi im "całkiem dobrze" |
Witam !
Cytat:
A z moich doświadczeń wynika, że dopiero przy min. 192, a najlepiej 256 MB Win98SE chodzi nieźle ... A więcej to też nie zaszkodzi (do 512 MB, bo powyżej to już może być przesada przy Win98 ...) Choć miałem kolege, co go używał przy 32 MB ... Dużo też zależy do czego go wykorzystujemy itd. Cytat:
Pozdrawiam ro29 |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:55. |