![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 21.02.2004
![]() |
Łącze radiowe czy satelitarne - co wybrać?
Niestety nie mam dostępu do stałego łącza. ISDN z pakietem godzin się nie opłaca bo wzrosło o 14%(isdn) + jeszcze koszty pakietu. Stałego łącza nie mogę założyć. Czy ktoś z Was korzysta może z radiowego albo satelitarnego? Może moglibyście mi doradzić? Jak jest z cenami, prędkością etc. Takie tam najważniejsze elementy. Bo z TP to raczej zrezygnuję :/ Nie znam się szczerze mówiąc, ale zainteresowała mnie opcja łącza radiowego. Z góry dzięki za pomoc.
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
Ja mam radiowke i nie narzekam. Moze jak jest bardzo brzydka pogoda to czasem sa niespodzianki, ze net chodzi wolniej.
Z szybkich serwerow ciagne nawet do 250kB/s ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Guru
Data rejestracji: 23.08.2004
![]() |
ja rowniez mam radiowke
czasem sa problemy,ze np.strony nie dzialaja ale ogolnie jest ok jest to jeden z najlepszych netow w legnicy, transfer z www normalny to po 100kb/s z torrenta tez pieknie smiga(nawet do 300kb/s) itd. a to wszystko za 61 zl ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Bywalec
Data rejestracji: 21.02.2004
![]() |
Cytat:
Jeden kolega mówił mi, że ma 30 kB/s i płaci 50 zł miesięcznie, do tego ma problemy z p2p :/ A mi właśnie zależy również na ściąganiu pliczków. Znasz jakąś stronę gdzie są opisane walory łącza radiowego, zasady działania itp. żeby troszkę o tym poczytać? Bo może się zdecyduję. THX |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guru
Data rejestracji: 04.01.2003
![]() ![]() |
Do satelitarnego musisz miec połączenie zwrotne, a do radiówki nie.
Chyba ze sie myle ![]()
![]() |
#7 |
gÓru
Data rejestracji: 20.12.2003
![]() ![]() ![]() |
Panowie, spokojnie spokojnie, radiówka to nazwa ogólna liczy się przepustowość
![]() ![]() Tak jak wspomina Skubi do łącza satelitarnego trzeba mieć połączenie zwrotne, a dla radiówki nie (przynajmniej nie czytałem i nie słyszałem o czymś takim) @Zielona - więc musiz dowiedzieć się o szczegóły dotyczące tego łącza - najważniejsza jest przepustowość i cena ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 19.11.2003
![]() |
Jak już to ja proponuje rediówke, bo do łącza satelitarnego potrzebny jest niestety kanał zwrotny co jest bez sensu
![]() ![]()
LUDZIE NIE POWINNI SIE WYPOWIADAC NA TEMAT NA KTORY NIE MAJA POJECIA Pomyśl dobrze, zanim ocenisz kogoś i wydasz wyrok. I pamiętaj, amatorzy zbudowali Arkę Noego, a profesjonaliści zbudowali Titanica ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 13.10.2004
![]() |
Też mam radiówke i jestem zadowolony ale czasami podzczas szperania po necie na chwile sie wyłacza, lecz mi to nie przeszkadza
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 10.11.2004
![]() |
tez mam radiówkę i jeżeli jest dobrze zrobiona (jakość sprzętu, antena i b. ważne - widzące się anteny) to ani deszcz, ani śnieg, ani nawet trzęsienia ziemi jakie zdarzą się w Nowym Targu ne przeszkodzi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Forumator
Data rejestracji: 06.12.2002
![]() |
obrus, dzielny jestes by tak siedziec na necie przy trzesieniu ziemi...
mnie jak trzepie to jakos mi przechodzi ochota na kompa... hehe |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez legion : 18.05.2005 o godz. 10:49 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 04.02.2003
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Prorok na F.O.R.U.M.
Data rejestracji: 01.01.2002
![]() |
No właśnie. Wydawało by się że jak jest ISDN to neo też moąna założyć bez problemów. A tu się okazuje że jest inaczej.
Druga sprawa że żeby założyć neo trzeba zrezygnować z ISDN, co dla niektórych jest niekorzystne, bo nna ISDN mają kilka numerów. A co do radiówki, to różnie bywa, przynajmniej u mnie. Oczywiście mam poblokowane porty, i z p2p raczej dupa, zresztą zależy co sie sciaga. Wogole u mnie niemoga zalozyc neo, wiec admin ceny sobie daje jakie chce bo nie ma konkurencji. Ogolnie @Zielona musisz sprawdzic czy w twoim zasiegu jest jakas firma oferujaca radiowke (jakie parametry oferuje,cene itd.) To samo z laczem satelitarnym, chociaz zasieg na calej Polsce jest, ale ceny moga byc rozne, a poza tym musisz miec kanal zwrotny. Na onecie oferuja kanal zwrotny, ale w sumie za jego instalacje trzeba dac jesli dobrze pamietam chyba cos okolo 500zł (za modem GPRS i karte sim PlusGSM) Bardziej bym chyba polecal radiowke
"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing" - Edmund Burke "Jedynym sposobem na to by zatryumfowało zło, jest gdy dobry człowiek nie robi nic." -------------------------------------------------------------------------------- Ten post NIE powstał w celu przekręcenia licznika o kolejną cyferke - copyright by nie Nimal ani nie Gallus a Eliasz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez legion : 18.05.2005 o godz. 11:29 |
|
![]() |
![]() |