![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 22.11.2004
![]() |
Nie wykrywa dysków !
Witam
przejde od razu do sedna sprawy otóż zmontowałem sobie z takich starych czesci kompa i po włączeniu nie zasze wykrywa podłączony hdd i cd - wymieniałem kable kombinowałem z podłączaniem slave master pierwsza tasma druga i nic - normalnie to pomimo podłączenia hdd i cd pokazuje ide - none - testowanie trwa troche czasu i czasami zaskoczy i wykryje ale i tak komp sie zawiesza po kilku minutach pracy a po restarcie juz np. nie wykrywa - dodam ze czesci kupilem na gieldzie uzywane plyta widac dlugo nie dzilala bo nawet data sie pokasowala - za co sie chycić ? |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Niezarejestrowany
Data rejestracji: 16.04.2002
![]() |
Cytat:
sprawdzales czy te urzadzenia (hdd i cd) sa dobre? (na innym kompie) |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Stały bywalec ;)
![]() |
dobre - on sie nawet nie wiesza poprostu nic nie startuje bo komp nie widzi ani hdd ani cd - a czasami sie o dziwo uruchomi
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
nie wiem jakie masz dyski i jaka plyta glowna, czasem wystraczy zrobic upgrade nowszego bios i wszystko jest jak trzeba... niektore dyski maja tak ze musza pracowac nie jako master albo slave, ale jako same potrzebuja ustawienia cable select
|
|
|
|
#5 |
|
Stały bywalec ;)
![]() |
na początku to dzięki za wskazówki co do dysków to prubował wszelakie kombinacje master slave pierwszy na tasmie drugi tasme tez zmieniałem i zawsze tak sam - co do bateri to teraz juz date trzyma jak tylko wlaczylem za pierwszym razem to data byla archiwalna
moze to byc oznaka walnietej płyty ? dziwi mnie jedynie ze raz udalo mi sie sformatowac dysk zainstalowac system a teraz czasami mi tylko wykrywa dyski i to dosyc dlugo trwa z tak po 10 sekund
|
|
|
|
![]() |
|
|