Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Kuchenka mikrofalowa (https://forum.cdrinfo.pl/f5/kuchenka-mikrofalowa-81951/)

Zetoxa 21.03.2009 16:15

a najlepszy jest Panasonic z Allegro, sprowadzony z wystawy sklepowej z anglii
za 190 zł:spoko:
robi co trzeba, czyli grzeje :sciana:

Agusia 21.03.2009 17:09

superrrmario, kupiłam w naszym Makro mikrofalówkę marki Alaska, jest z grillem, sprawuje się doskonale a kosztowała ok 200 zł

zene_k 21.03.2009 17:24

Cytat:

Napisany przez - Deckard - (Post 1012618)
no nie ;) a na pralkach się tez znacie ??

Tak:taktak:
Wymieniałem ostatnio pompę wodną w Whirlpoolu właśnie:D

ed hunter 21.03.2009 17:29

Dobrze, że Rycha nie wezwałeś, bo by Ci zezłomował od razu tego grata. :taktak: ||

superrrmario 21.03.2009 17:32

Cytat:

Napisany przez Agusia (Post 1012689)
superrrmario, kupiłam w naszym Makro mikrofalówkę marki Alaska, jest z grillem, sprawuje się doskonale a kosztowała ok 200 zł

"Alaska" to chyba tylko do mrożonek :)
Kupiłem Łirlpula bo tak mi Rychu kazał. Już jest ze 3 godziny w domu i jeszcze się nie popsuła :)

rycho 21.03.2009 17:43

Cytat:

Napisany przez superrrmario (Post 1012694)
"Alaska" to chyba tylko do mrożonek :)
Kupiłem Łirlpula bo tak mi Rychu kazał. Już jest ze 3 godziny w domu i jeszcze się nie popsuła :)

Whirlpool to ZŁO.
Nie zdążyłem napisać, bo poleciałeś na wariata do MM...

superrrmario 21.03.2009 18:15

Nigdy nie leciałem na wariata ZBOKU. Czasem wariaci lecą na mnie...

zene_k 21.03.2009 18:57

Cytat:

Napisany przez ed hunter (Post 1012693)
Dobrze, że Rycha nie wezwałeś, bo by Ci zezłomował od razu tego grata. :taktak: ||

Zrobiłem to w tajemnicy przed nim.||

CIAPEK 22.03.2009 22:16

no ja kupiłem ostatnio ten wynalazek.

Polecam od razu sklep Magiczna Planeta.

Padło na Samsunga MW 73E za 220 zł. http://www.magicznaplaneta.pl/dzial/...=58&prod=72930
Bez grilla - zbędny bajer który zastępuje piekarnik. Mikrofala ma służyć do odgrzewania, gotowanie pozostawmy tradycyjnym sprzętom. Grill mam w piekarniku.
Panel elektroniczny z możliwością szczegółowego programowania pracy mikrofali.
Ładna, zgrabna i działa :)

romanesco 23.03.2009 08:03

Mikrofalówki na razie nie mam ale być może sobie kupię. Gdzieś czytałem, że ważne też jest wykończenie wewnętrzne, żeby łatwo można było czyścić (najlepsze ponoć inox :hmm:). Poza tym ważne też żeby, oprócz fabrycznych programów, miała też możliwość tworzenia własnych. @Rycho pewnie szerzej to opisze, mam nadzieję :spoko:

superrrmario 23.03.2009 08:22

Whirlpool ma takie coś. Można wykombinować, wrzucić pod "memo" i się ma :)

sobrus 23.03.2009 08:36

Moja mikrofalówka ma 22 lata, "EuropaSTYLE Mikrowellenherd K-5". Moc 500wat, pełne elektroniczne dotykowe sterowanie. Właśnie zepsuła się po raz pierwszy (ale pewnie łatwo da sie naprawić).
Mam też nowsze wynalazki typu Samsung RE1000 (super sprzęt '93).

Gdybym miał teraz kupować to z piekarnikiem i grillem jak RE1000 i inwerterem - czyli pewnie jakiś panasonic.

Ormianin 23.03.2009 09:59

Kupilem niedawno kuchenkę mikrofalowa z grillem - ZELMER 29Z010 - dlaczego taką? Bo taką maja moi znajomi i znajomi znajomych itp. i sobie chwalą... mimo ze to Zelmer nie rożni się specjalnie od innych bardziej topowych modeli znanych marek... osobiscie używam bardzo, ale to bardzo rzadko, bo żarcie jest "napromieniowane" :) a poza tym wszystko przygotowane w mikrofali smakuje jak kapeć... w sumie używamy ją tylko do szybkiego rozmrażania, poza tym unikam mikrofali jak ognia, kupiłem bo męczyła mnie o nią małżonką, ale nie wiem czy tylko dlatego aby była, czy aby mogla się pochwalić przed znajomymi ze ja ma... grilla w mikrofali nie używałem, ot jeden z bajerów tego sprzętu... wole tradycyjny grill albo tradycyjne przyrządzanie posiłków... i choćbym miał zjeść sardynkę w puszce na szybko... to fest fooda nie chce

sobrus 23.03.2009 10:02

Właśnie dlatego mikrofalówka z piekarnikiem i girllem, że wszystko z mikrofalówki smakuje jak kapeć. Mikrofale są dobre do podgrzewania herbaty ;)
Prawda jest taka, że mikrofale działają głównie na wodę, toteż żarcie wychodzi strasznie mokre i trzeba czymś je podsuszyć.

Jeżeli już to tryb combi z dużą przewagą mimo wszystko mocy z tradycyjnych grzałek. Wtedy jest i szybko i chrupiąco :)

Co do mikrofala vs piekarnik - niektóre mikrofale mają pełnoprawny piekarnik, jak np te samsungi RE1100.
W kilka minut osiąga 250C i można sobie jeszcze pomóc mikrofalami. Czasem nie warto po prostu włączać dużego piekarnika.

Jeżeli chodzi o mikrofale bez bajerów to wziąłbym panasonica z inverterem. Np takie coś.
http://www.allegro.pl/item577801862_..._nowa_hit.html

Ważne żeby miała inverter, bo dzięki temu można regulować moc mikrofal. Tradycyjne kuchenki regulują moc włączając i wyłączając magnetron.

moskito 27.03.2009 13:38

Cytat:

Napisany przez sobrus (Post 1012971)
Moja mikrofalówka ma 22 lata, "EuropaSTYLE Mikrowellenherd K-5". Moc 500wat, pełne elektroniczne dotykowe sterowanie. Właśnie zepsuła się po raz pierwszy (ale pewnie łatwo da sie naprawić)

Ooo, to niezły eksponat ;) no ale skoro po 22 latach pierwszy raz się zepsuła to widać solidna robota, chociaż o firmie słyszę po raz pierwszy...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:10.