![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 | |
|
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Jako nagrywark***281; DVD+-/R/RW kupi***322;em NECa i mam j***261; na Ultrabay2000. Poza tym konstrukcja IBMa jest tak przemy***347;lana, ***380;e wymiana takich komponent***243;w jak: pami***281;***263;, dysk, klawiatura, nap***281;d etc. jest naprawd***281; prosta. Ostatnio zmieniany przez Kris : 25.07.2006 o godz. 09:55 |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
A lapek bardzo fajny i podobny do mojego. Ma tylko dysk o 20GB wiekszy od B002. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Komandor
z toshib polecam Toshiba Satellite L20-183
|
|
|
#5 | |
|
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 15.07.2002
![]() |
Cytat:
http://forum.laptopy.info.pl/viewforum.php?f=19 Znajdziesz tam sporo na temat laptopów w cenie do 3000 zł. Jak Ci się będzie chciało poszukać to nawet nie trzeba już pytać bo to najpopularniejszy przedział cenowy. Co do wyboru pomiędzy IBM i Toshiba to zdecydowanie ten pierwszy. Nie jestem obiektywny ale mam już 3 z rzędu IBM'a i kolejny też będzie tej samej firmy.
|
|
|
|
#6 |
|
Always newbie
Data rejestracji: 14.11.2003
![]() ![]() ![]() ![]() |
IBM po przeniesieniu fabryk do Chin zszedł na psy. W jednej firemce, w której przez chwilę się nimi opiekowałem na 5 czy 6 (trzy różne serie kupowane w odstępie kilku tygodni) trzy wylądowały w serwisie w ciągu pierwszego kwartału.
|
|
|
#7 | |
|
Team Member
CDRinfo VIP
![]() |
Cytat:
Komputery robione przez Lenovo nie różnią się (jeszcze) praktycznie niczym od tych produkowanych przez IBM'a, który zresztą wcześniej zlecał Lenovo produkcję. Napisałem wcześniej, że w tej chwili mam już 3 model IBM'a. Pierwsza dwa były robione przez IBM'a a ostatni - ThinkPad T42, jest już firmowany przez Lenovo. Niczym nie różni się od tych poprzednich. Pamiętaj, że skoro IBM zdecydował się sprzedać prawo do swojej marki na którą pracował lata to nie pozwoli sobie na to aby Lenovo coś s******yło. PS Jakie TP padły u Ciebie w firmie?
|
|
|
|
#8 |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
Myślę, że warto o tym wspomnieć.
Za chęć i próbę pomocy przy wyborze dostałem od użytkownika esem komentarz negatywny następującej treści: "Mędził jak kupował lajtopa a teraz kolejny blog nie na temat" Pozostawię to bez komentarza. Dodam tylko, że gdybym dowiedział się o takiej twojej reakcji w stosunku do innego użytkownika, dostałbyś ode mnie bana.
|
|
|
#9 | |
|
Zarejestrowany dla jaj
Data rejestracji: 25.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
@Smartek masz rację w 100%
Pozdrawiam Marek Ostatnio zmieniany przez zene_k : 24.07.2006 o godz. 23:59 |
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Komandor
Cytat:
Co do laptopow, to ja jako uzytkownik IBM T23 po prostu bede chwalil ten model i ta firmie, z moich obserwacji nowych IBMow, nie maja juz tak dobrej opinii, nawet matryca ma duzo gorsze katy widzenia...
|
|
|
|
#11 | |
|
Team Member
CDRinfo VIP
![]() |
Cytat:
Zobacz T43 albo T60 bo to następcy Twojego T23.
|
|
|
|
#12 | |
|
Komandor
Cytat:
|
|
|
|
#13 |
|
Berserk
Data rejestracji: 02.11.2003
![]() |
Witam!
Chciałbym się podzielić z wami opinią na temat HP. Kupiłem model Compaq nx6125 i dbałem o niego. Nie pozwalałem się zbliżać nikomu z tłustymi rękoma, jeść pić w tym samym pokoju poprostu wiem jak ciężko na niego pracowałem... Pewnego dnia wziąłem go do plecaka i odpiął się zamek (lub zapomniałęm go zapiąć) i zleciał na wykładzinę PCV... jak leciał to chciałem go zatrzymać nogą i przez przypadek go kopnąłem, poturlał się jeszcze po podłodze... serce mi się zatrzymało, łezki poleciały... Otwieram laptopa matryca cała. odpalam laptopa nawet widać literki. windows się włączył wszystko ok. test dysu brak bad sektorów. DVD działa (nawet nagrywa) PCMCIA działa, mogem, wifi, bluetooth. wszystko działą szczęśliwy odetchnąłem. Jeszcze jedną miałem przygodę fotelik samochodowy mojej córki się jakoś poluzował i oparcie spadło na obudowę laptopa. tutaj już został ślad mała ryska na obudowie i jak na wyświetlaczu jest białe tło to widać malutki punkt, który jest troszkę przyciemniony. kreska o szerokości 0,5 milimetrów długość 2 milimetry (około 4-6 pixeli). Myślałem, że jak laptop spadnie to już nie będzie działać. Jestem poprostu pod wrażeniem konstrukcji mojego laptopa, ale raczej nie zachęcałbym do kupna tego modelu co mam, bo nagrywarka DVD jest tak beznadziejna, że nie da się na linuxie odpalonym z CD wogóle pracować!Co do wyboru międzu IBM, a Toshibą to wg mnie IBM jest lepszy, chociaż tylko na jednym IBM miałem okazję pracować i 2-ch Toshibach . W sumie też pracowałem na 3-ech HP i nie miałem dobrego zdania o HP... P.s. Czy znacie jakieś stronki z testami wytrzymałości notebooków? Np. model X może spaść z wysokości 2 metrów na dywan i działa, natomiast 2,4m już nie . Model y nie działa już przy 1,5m ![]() Dzieki pozdrawiam Ostatnio zmieniany przez aeiouy : 25.07.2006 o godz. 11:37 |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
Cytat:
![]() Wyobrażasz to sobie - kupujemy 20 modeli notebooków, bo średnio 1000$ dolarów jeden i walimy nimi o glebę. Pół metra.. działa.. no to metr.. dział, to dwa.. rozwalił się, ok, zapisujemy. Dawać następny.. ![]() Ja wiem, że niektóre czasopisma i serwisy internetowe biedne nie są, ale.. ![]() A co do twojej 'przygody' to chłopak mojej siostry kiedyś niósł notebooka w plecaku i.. tylko nie pytajcie jak, bo nie było mnie przy tym, machnał jakoś tym plecakiem, tak, że notebook wyleciał w powietrze.. Przeleciał przez cały pokój i rąbnął kantem o podłogę.. O dziwo... działa Chociaż kilka klawiszy się poluzowało i trzeba je było wkładać na miejsce. Ale poza tym działa do dziś, a było to z rok temu. Więc wbrew pozorom notebooki chyba takie delikatne nie są
|
|
|
|
#15 | |
|
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
Cytat:
Widzialem kiedys na jakims serwisie caly filmik z "testem" wytrzymalosci konsol. Udzial braly m.in. Xbox, GameCube i PS2.. Zrzucali je z wysokosci, walili mlotami itd. Z tego co pamietam to : 1. GameCube 2. Xbox 3. PS2 :-D, xbox chyba nie przezyl walniecia mlotem xD. |
|
|
|
|
![]() |
|
|