![]() |
Ja mam od roku meride crossway chyba 10MD(hamulce tarczowe przod i tyl) - kosztowala na allegro ponizej 1,5k wiec cena przystepna. Kola 29" jak dobrze pamietam, osprzet wiadomo, najwyzsza polka to to nie bedzie bo za ta cene to duzo sie nie da upchac w rower.
|
Kup rower na dużych kołach, nie ma porównania, no chyba, że ktoś po górkach między drzewami chce szaleć, to na 26" faktycznie łatwiej.
|
Cytat:
|
To moze kolejna merida crossway?
|
Za 1500 wycieczkowca można dostać, za mniej nie kupować, bo się rozleci zaraz.
Nie bardzo wiem na czym ma ten rozwój polegać, bo w moim oprócz licznika, lusterka i ewentualnie 2 bagażnika (sakwy) nie brakuje nic, kosztował 1400, ale w zimie... Aluminiowa rama, amortyzowany widelec, przerzutka Alivio jak we wszystkich, można dać za rower duuuużo więcej, ale czy to zadowoli zwiedzacza okolicy? ;) No i jeszcze u mnie ten design w stylu Ukraina - bezcenne. :D |
To ja się podepnę, do 1500, głównie asfalt i od czasu do czasu jakieś polne drogi :)
Na co teraz zwracać uwagę? I chciałbym coś znaleźć z możliwością ewentualnego rozwoju w przyszłości. Jakiś rok temu ukradli mi moją meridę, za którą dałem ponad 2,5k i teraz już tyle nie dam :( |
Cytat:
|
Tak bez błotników, lampek, dynama w piaście i bagażnika? Nie przystaje dziadkowi. :>
Fundnąłem sobie takiego wycieczkowca na kołach 28" i naprawdę miło się jeździ po asfaltach, dużo lżej, ale też w lekkim terenie daje radę bez problemu, górale są dobre dla młodych i gniewnych. ;) Załącznik 59513 Firma mało istotna, aby wyposażenie było ok, a w moim przypadku rama musi być mocna, bo łamię różne rzecz, stąd ten dość ciężki rower. || |
Jest rok 2012 co sie teraz kupuje.
Ostatnio na pelikanie smigalem ze 25lat temu :szczerb: , chyba sie troche zmienilo. Takie sobie upatrzylem, Na co sie zdecydowac? Moze byc cos tanszego:spoko: SEKTOR 26'' STEALTH ALIVIO KELLYS COACH / FLASH KELLYS VIPER |
I ta ich naturalna amortyzacja...
|
Oj tak - to były najwygodniejsze siodełka, jakie nosiły tyłki ichnich i naszych amatorów kolarstwa ;)
|
A te ich siodła z prawdziwej ruskiej skóry...ani wtedy ani do dziś nikt takich nie robi :sciana:
|
:taktak: miałem taki pomarańczowy :serdusz: już nie pamiętam ile musiałem lipy naskubać ,aby posiąść te cudo :sciana:
|
Cytat:
http://static.frazpc.pl/board/2009/0...8667386550.jpg http://nablaone.net/blog/wp-content/...wa-ukraina.jpg Wiesz, jako pojazd miejski to w zasadzie każdy rower z dużymi kołami jest dobry. PS Dwa dni temu w moim rowerku, na tylnym kole nyple wymieniałem bo zerwałem na połowie gwint... Jakim cudem to nie pytajcie, jakimś cudem wysiedziałem na zakręcie poślizg tylnego koła po asfalcie, aż dupa skakała w siodle przy 40km/h, to wyglądało jak coś ala Tomasz Gollob na żużlu || ... tym nie mniej dokulałem się na luźnym kole do domu zły :D |
Najlepszy rower to Ukraina :taktak: tylko już teraz takich nie ma.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:20. |