Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 10.07.2018, 18:01   #1
DarkSlide97
Kiedyś to było

Data rejestracji: 17.11.2013
DarkSlide97 wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>DarkSlide97 wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>DarkSlide97 wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>DarkSlide97 wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>DarkSlide97 wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Kupno sprzętu grającego

Szukam sprzętu go słuchania muzyki (razem z sąsiadami )
Na ten zaszczytny cel chcę przeznaczyć 600 zł (chyba że będzie coś 5x lepszego to dołożę stówkę) i w grę wchodzą tylko używane propozycje.

Jako że muzyki i innej sieczki słucham w 99% z nośników fizycznych potrzebny mi stara dobra wieża z odtwarzaczem CD, magnetofonem, tunerem i wzmacniaczem. I tutaj sprawa rozchodzi się o to, co wybrać?
Na pewno wzmacniacz musi mieć przynajmniej 30-40W na jeden kanał, w zestawie musi być korektor (czy inne systemy ulepszania dźwięku), magnetofon musi być sterowany "miękką" mechaniką i miło by było gdyby miał autoreverse. Wszystko sterowane z pilota (warunek konieczny). I raczej większe niż mniejsze.

Jeśli chodzi o dźwięk to jestem zwolennikiem energicznego grania, z wykopem i takiego też oczekuję od sprzętu.
Teraz w pokoju stoi Panasonic SU-CH40 i chciałbym kupić coś w tym rodzaju tylko że lepsze. Mój egzemplarz ma zajechany prawie na śmierć magnetofon, CD przerywa przy płytach kopiowanych a w jednym z głośników połowa zawieszenia odpadła, reszta trzyma się na słowo honoru
Pilot jest koniecznie potrzebny bo muzyki słucham siedząc na łóżku naprzeciwko wieży i jakbym musiał wstawać za każdym razem kiedy chce zmienić kawałek czy pogłośnić to by mnie szlag trafił

Na aukcjach jest sporo sprzętu Technics i Sony, obie firmy kojarzą mi się raczej z dobrej jakości produktami ale nigdy nie wiadomo. Ich plusem jest to że są sprzedawane w pełnych zestawach razem z głośnikami, taśmami i pilotem więc nic dokupywać nie trzeba. Chodzi mi m.in. o modele Technics CH505, EH600, Sony MHC-3600 i podobne z tych serii.
Może macie też inne propozycje, marka nie ma większego znaczenia, byleby spełniało kryteria.

Zastanawiam się czy dobrym dealem byłoby kupno samej wieży a głośniki osobno? Co myślicie?
Generalnie z zakupem nie mam się co śpieszyć, planowo dokonam go koło sierpnia więc mogę spokojnie patrzeć na aukcje i wybrać najlepszą opcję

Pozdrawiam i dzięki za wszelkie rady
DarkSlide97 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  

Twoje uprawnienia: