![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Kiedyś to było
Data rejestracji: 17.11.2013
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kupno sprzętu grającego
Szukam sprzętu go słuchania muzyki (razem z sąsiadami
![]() Na ten zaszczytny cel chcę przeznaczyć 600 zł (chyba że będzie coś 5x lepszego to dołożę stówkę) i w grę wchodzą tylko używane propozycje. Jako że muzyki i innej sieczki słucham w 99% z nośników fizycznych potrzebny mi stara dobra wieża z odtwarzaczem CD, magnetofonem, tunerem i wzmacniaczem. I tutaj sprawa rozchodzi się o to, co wybrać? Na pewno wzmacniacz musi mieć przynajmniej 30-40W na jeden kanał, w zestawie musi być korektor (czy inne systemy ulepszania dźwięku), magnetofon musi być sterowany "miękką" mechaniką i miło by było gdyby miał autoreverse. Wszystko sterowane z pilota (warunek konieczny). I raczej większe niż mniejsze. Jeśli chodzi o dźwięk to jestem zwolennikiem energicznego grania, z wykopem i takiego też oczekuję od sprzętu. Teraz w pokoju stoi Panasonic SU-CH40 i chciałbym kupić coś w tym rodzaju tylko że lepsze. Mój egzemplarz ma zajechany prawie na śmierć magnetofon, CD przerywa przy płytach kopiowanych a w jednym z głośników połowa zawieszenia odpadła, reszta trzyma się na słowo honoru ![]() Pilot jest koniecznie potrzebny bo muzyki słucham siedząc na łóżku naprzeciwko wieży i jakbym musiał wstawać za każdym razem kiedy chce zmienić kawałek czy pogłośnić to by mnie szlag trafił ![]() Na aukcjach jest sporo sprzętu Technics i Sony, obie firmy kojarzą mi się raczej z dobrej jakości produktami ale nigdy nie wiadomo. Ich plusem jest to że są sprzedawane w pełnych zestawach razem z głośnikami, taśmami i pilotem więc nic dokupywać nie trzeba. Chodzi mi m.in. o modele Technics CH505, EH600, Sony MHC-3600 i podobne z tych serii. Może macie też inne propozycje, marka nie ma większego znaczenia, byleby spełniało kryteria. Zastanawiam się czy dobrym dealem byłoby kupno samej wieży a głośniki osobno? Co myślicie? Generalnie z zakupem nie mam się co śpieszyć, planowo dokonam go koło sierpnia więc mogę spokojnie patrzeć na aukcje i wybrać najlepszą opcję ![]() Pozdrawiam i dzięki za wszelkie rady ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Brak wykrywalności podłączonego sprzętu do komputera | WODZU1972 | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 1 | 09.09.2015 09:04 |
Kupno sprzetu audio-video,wzmacniacz itp. jaki ? | danio991 | Domowy sprzęt Audio/Video (nagrywarki, odtwarzacze DVD, Blu-ray, odtwarzacze sieciowe, TV) | 6 | 14.05.2012 07:58 |
Hurtownia sprzętu komputerowego | janekc | Off topic | 6 | 04.02.2006 22:49 |
Cała (no prawie) prawda o testach sprzetu | kuruptor | Off topic | 15 | 10.02.2003 10:00 |
Czy ktoś próbował sposobu z działu naprawa sprzętu | mocar | Napędy optyczne CD | 2 | 10.02.2002 21:48 |