![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 | |
Guru
Data rejestracji: 10.08.2002
![]() |
Cytat:
![]() ps. ciekawe jak zaplacisz karta typu electron u kogos kto nie akceptuje takiej karty ![]() Ostatnio zmieniany przez pepperman : 22.02.2006 o godz. 12:36 |
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
prowizja od przelewu zalezy od tego jaka umowe banki maja miedzy soba i czy wogole ja maja
najmniejsza prowizja w kwocie, ktora cie interesuje to 15zl a najwieksza 105
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
.:Obey Your Master:.
Data rejestracji: 18.12.2003
![]() |
Cytat:
Ostatnio zmieniany przez Air : 22.02.2006 o godz. 12:48 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Guru
![]() |
Cytat:
jest jeszcze http://www.moneybookers.com/app/?l=PL |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
...niepoprawny marzyciel.
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
@andrzej9: gdzie Ty szukasz aparatu, bo jak mi wyskakuja wyniki w ebayu to po przeliczeniu cena jest nizsza o 100zl max., a uzywanych nie widze za bardzo...
![]() |
#21 | ||
Guru
Data rejestracji: 27.01.2005
![]() |
Witam !
Cytat:
Natomiast co do VAT'u - tutaj już gorzej, wystarczy, że wartość towaru przekroczy 45 EURO - i płacisz 22% - miałem tak rok temu z prezentem - wpisana była wartość 100 $ i Vat musiałem zapłacić. Aczkolwiek to było od osoby prywatnej - być może jak sprzedaje nam to firma to jest inaczej. (Źródło: http://handelue.pl/?action=faq&id=157). Oczywiście dużo zależy, jaką wartość wpisze nadawca itd. - można zaryzykować, wpisać wartość nawet mniejszą niż te 45 EURO i zazwyczaj przejdzie - dużo zależy od osób na cle - jeśli paczkę rozpakują i się zorientują ile to jest warte - to może być czasami problem. Ale np. znam sytuacje z odzieżą wartą w sumie (patrząc na metki) ponad 150 $, a na wykazie było napisane że 30 $ i nic odbiorca nie płacił. Natomiast inna kwestia to ubezpieczenie - przede wszystkim, gdy sami kupujemy towary nowe i znacznej wartości - to wtedy już trzeba uważać. I podejrzewam - jak już napisali niektórzy - że jak się zliczy koszty transportu, przelewu, ubezpieczenia itd. - to wyjdzie niewiele mniej niż w Polsce - a wiadomo tutaj jednak mniejsze ryzyko i gwarancja !! Cytat:
Ale znając co się dzieje teraz na Poczcie - to coraz mniej wesoło to wygląda ![]() Pozdrawiam ro29 Ostatnio zmieniany przez ro29 : 22.02.2006 o godz. 15:39 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | ||
Guru
![]() |
Cytat:
z ciuchami nie ma zadnego problemu. to juz jednak inna historia. Cytat:
przy mniejszych paczkach zaoszczedzic mozna sporo. przy drogich i duzych takich jak np. notebooki nie jest tak rozowo, chyba ze ktos to zabierze ze soba przy okazji. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
.:Obey Your Master:.
Data rejestracji: 18.12.2003
![]() |
Cytat:
![]() W zeszłym tygodniu przerabiałem to z próbkami sprowadzonymi ze Szwajcarii (nie był to ser) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Guru
![]() |
Cytat:
a w ogole to gdyby USA tak samo traktowala tego typu sprawy jak UE to ta druga cienko by przedla. niech walcza z prawdziwym przemytem, a nie importem na uzytek wlasny. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#26 |
![]() |
Strona faktycznie, cos jak nasz skapiec.pl , ale tez wyniki nie sa zadowalajace, porownywalne ceny jak w Polsce (200zl roznicy to jak sie kupuje aparat za 2500 to roznicy ogromnej nie ma przy 2700 a kupuje sie w Polsce, bez ryzyka. Jezeli okazja bylaby za 2000zl to tak...), moze rzeczywiscie sie nie oplaca bawic w USA<> POLSKA
![]() |
#27 | |
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
Przpomnij mi jeszcze raz, jakiego modelu dokładnie szukasz (Canon EOS 350D?) i jaką najniższą cenę znalazłeś w Polsce.
![]() |
![]() |
#28 |
![]() |
Canon 350D albo Canon EOS 350D czasami potrzebny ten "EOS" czasami nie; moze byc body only (sam aparat) albo KIT (zestaw aparat + obiektyw 18-55mm)
Najniższa cena nowego aparatu znaleziona na allegro: KIT : 2500zł BODY: 2400zł Zawsze sie opłaca brać kit`a...także mi to obojętnie bo jak pisałem obiektyw mam, ale nie zaszkodzi jak będę miał swój
![]() |
#29 | |
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
Natomiast tak na marginesie - z ostatnim zdaniem zgodzić się nie mogę. Nie wiem, jak z Canonem, ale niektórzy producenci jako obiektywy kitowe dają taki szmelc, że nawet stówę dopłacając już się to nie opłaca..
![]() |
![]() |
#30 | |
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
Tak więc w takiej sytuacji szukaj po prostu najniższej ceny w Polsce, ewentualnie zobacz oferty w Niemczech.
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Ciekawe powiedzenia, cytaty, śmieszne stwierdzenia | andrzejj9 | Humor | 34 | 16.03.2019 15:39 |
Projekt Freeware | Calme | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 0 | 16.05.2005 20:31 |
Jak odzyskać skasowane pliki na CD-RW | Jozgaw | Napędy optyczne CD | 7 | 21.06.2004 08:31 |