Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 29.04.2004, 20:55   #1
Edwardo
..::Blue Machine::..

Data rejestracji: 12.11.2003
Edwardo zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Lan

jestem w osiedlowymm LANie. ostatnio dorwalem publiczne IP i teraz nie moge wymieniac plikow miedzy sasiadami. tzn widze ich po wyszukaniu ich wedlug ich ip (oni nie maja publicznego) ale nie moge sciagac od wiekszosci niczego. wywala ze nie mozna kopiowac, a najsmieszniejsze jest to ze od niektorych osob moge zgrywac albo ja od nich nie moge a im ode mnie idzie.
a jeszcze smieszniejdze jest to ze jestem podpiety do tego samogo switcha w 4 osoby. ja moge zgrywac od osoby 1 ale 2 juz ode mnie nie. 2 natomiast moze od 1 ale ja od 2 tez nie moge...
co jest grane?
mam inna maske podsieci niz 1 i 2, ale chyba nie w tym problem, bo przeciez od 1 moge a od 2 nie...

wie moze ktos w czym problem?
Edwardo jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 29.04.2004, 23:44   #2
Piterniel
Cichy mod

Data rejestracji: 16.03.2003
Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Namieszałeś troche, ale niech zmienią maske podsieci, albo zrób połączenie mostkowe 2 sieci. Jest taka opcja w Windows XP
Piterniel jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.04.2004, 11:04   #3
Edwardo
..::Blue Machine::..

Data rejestracji: 12.11.2003
Edwardo zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
no bo to jest tak namieszane w tej sieci.... jak zmienia maske to tez nic nie idzie...
Edwardo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.04.2004, 11:25   #4
ZiP
Wyjadacz

Data rejestracji: 09.05.2002
ZiP zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Też mam taki problem: modem podłączony do switcha, a ze switcha idzie sygnał do trzech kompów, w tym do mojego z zewnętrznym adresem ip. Pozostałe dwa kompy mają wewnętrzne adresy ip. Tylko że te wewnętrzne adresy to nie obowiązują tylko w naszym lanie - one są widoczne w całej sieci naszego isp. Niestety nie znalazłem dobrego rozwiązania na wymianę plików, jedynie te mniejsze przesyłamy sobie przez gg i tlena (niestety przez net a nie przez lan).

Twoje uprawnienia: