![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#31 |
Kocham Agnieszke T. !!!
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() |
Kiedyś na polaku napisałem takie słowa "... z ojczyzna jest jak z kamieniem szlatechetnym, nieoszlifowany jest brzydki i nieużyteczny, a po obróbce staje się piękny i bezcenny". Dostałem 5 z rozprawki i aż się rozmażyłem. Ale to bylo dawno.
Teraz wiem, że to było tylko mażenie. Można szlifowac ten kamień ale i tak zaraz ktoś na niego nasra szybkoschnącym gównem ! Sam stoje na krzyżówkach. Wyjechać czy zostać? Zostawić to wszystko, wsiąść w samolot i odlecieć ? Hehe skąd sie wzieła tak liczna grupa polskich emigrantów w stanach ? Kuźwa co za czasy. Pracodawcy przyzwyczaili się do wykorzystywania ludzi. Rząd ***ie sie po kątach myślac jak odepchnąć od siebie kolejne afery i problemy. A społeczeństwo cierpi. Cierpią ci najsłabsi. Bo ci którzy juz troche mają walą system. W każdej chwili mogą znów coś za*******ić, coś ukręcić i dalej jest ok. A uczciwy człowiek - czy istnieje jeszcze ten gatunek ? Z reguły jestem spokojny ale jak coś mnie w****i to ... źle się dzieje. Przepraszam za tak btutalne słowa. Rembrant życze powodzenia. Na pewno Tobie sie uda. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#32 |
Guru
Data rejestracji: 07.01.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Rembrant i ja życzę powodzenia
Podziwiam za odwagę ***8211; piszesz "rozmowa z belgami" ***8211; mam nadzieje tylko że znasz ich dobrze. Pamiętaj czasami i przyjaciele potrafią niezłe numery wykręcić Nie wiem jak to jest bo nigdy za pracą nie wyjeżdżałem. Też żyje od wypłaty do wypłaty i czasami mi się wydaje że jestem ***8222;niedoceniany***8221; ale pamiętaj w obecnych czasach nie ma pracowników nie zastąpionych . Być może po twoim odejściu dużo więcej komuś zapłacą za to co robiłeś, ale takie właśnie jest życie. Jeszcze raz powodzenia ps sory za te mordki ale wklejałem z worda i pozmieniał znaki już to poprawiam no już dobrze to wygląda
![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez prometeusz : 28.04.2005 o godz. 12:37 |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
żałosne...
![]() |
![]() |
#34 | |
Kocham Agnieszke T. !!!
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() |
Cytat:
"Ty masz 12/h a ja 11 i dlatego zrobie coś żebyś poleciał z roboty" hehe śmieszne ale prawdziwe. Głupki myślą że wywiozą ze stanówmiliard dolarów ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
@rembrant - życze powodzenia w nowym "życiu".
Cytat:
Ostatnio zmieniany przez epol : 28.04.2005 o godz. 15:38 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
..:: NYC ::..
Data rejestracji: 24.08.2003
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#37 |
αρχή
Data rejestracji: 16.06.2001
usa... faktycznie spełnia się wizja świata wg orwell'a.
do tego bush podpisał nowelizację ustawy, która pozwala praktycznie bezkarnie strzelać do dowolnej osoby w imię obrony własnej. teraz nie będzie trzeba uciekać, żeby dostać kulkę w łeb. na efekty nie trzeba będzie długo czekać. w tym kraju policja może cię zamknąć bez podawania jakichkolwiek powodów w areszcie, wejść do domu bez nakazu... (deja vu?) osobiście wyjechałbym prędzej do irlandii. kumpela, która jest tam od roku mówiła, że nie ma raczej problemu ze znalezieniem pracy. podstawą jednak jest znajomość angielskiego w stopniu komunikatywnym. na początek można zarobić jakieś 1200-1500 funtów - 20% na składki. wspominaliście o czechach. z racji faktu, że mieszkam w strefie przygranicznej, w lokalnej stacji często mówi się o wspólnych inwestycjach polsko-czeskich, takich jak budowa obwodnicy, robudowa dróg dojazdowych do przejscia, czy modernizacja mostów etc. mimo różnorodności zagadnień, jedno zawsze się powtarza... [...]po stronie czeskiej prace zostały ukończone, natomiast po stronie polskiej są niemal na finiszu ![]() w czechach można też na własny użytek legalnie pędzić gorzałę ![]() na koniec powiem wam jedno. robiłem projekty (oczywiście na lewo). jako że nie mam uprawnień, za jeden dostawałem 200-300 zł. teraz rozrysowuję domy z bali dla faceta z grecji i za jeden dostaję 1000 zł. mniej więcej tyle samo roboty, a 4x więcej kasy... co najlepsze, koleś sprowadza te domy z polski i tam sprzedaje z dużym przebiciem. a u nas... szkoda gadać. dlatego, jeśli ktoś ma sposobność, niech wyp...la z tego kraju, gdzie go oczy poniosą. póki jeszcze może... i ma za co... nie opowiadajcie, że źle jest tym, którzy siedzą na d..pie i nic nie robią. naginam 8h dziennie w robocie, potem wracam do domu, odpalam archicada i robię dalej. wieczorem jestem tak zmęczony, że nie wiem jak się nazywam. tam, gdzie chcę za 2 lata wyjechać, wystarczyłaby mi jedna robota... a wegetować za 1000 zł/m-c (z czego 650 na opłaty) mi się nie uśmiecha. ps. teraz ciekawostka ![]() w swej radosnej twórczości, nasza kochana władza chce nas uraczyć kolejnym podatkiem. tym razem będzie to podatek ekologiczny, który każdy kierowca będzie musiał zapłacić. ufff, rozpisałem się ![]()
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. pozdrawiam ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez woitas : 28.04.2005 o godz. 17:18 |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Guru
Data rejestracji: 26.04.2002
![]() |
wszytsko fajnie,ale .... a granic azawsze bedziesz tym gorszym, nie rdzennym szwedem,niemcem,amerykaninem(rdzennych juz nie ma ) czy jeszcze kims innym. zawsze beda na cieie patrzec jak na polaka. polaka, ktorego sie trzeba obawiac, bo kradnie,oszukuje etc.ale z drugiej strony takiemu polakowi mozna dac 10% mniej a i tak bedzie szczesliwy, bo zarobi wiecej niz w tej jego durnej polsce!!!
a coraz wiecej w naszej polsce jest paranio i durnych przepisow. prtzyklad z pzred 2 dni. matka pracuje w szkole w świetlicy i jako szefowa obiadow w stolowce. i taki wszedl przepis ze tzreba badac wode z wodociagow,za ktore to badanie licza sobie 300 zł....a zeby bylo smieszniej, to woda dziennie ejst badana pzred sanepid w wodociagach, czyli badana woda ejst 2 razy w tym samym miejscu,woda brana z tego samego zrodla... czy to jest normalne? |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
captain u-k
Data rejestracji: 20.12.2004
![]() |
![]()
@woitas
usa... faktycznie spełnia się wizja świata wg orwell'a I jak tu nie pic ![]() Moja zona jest architektem, wymiata jak maly samochodzi zreszta sam ja uczylem obslugi cada a teraz uczen przerosl mistrza, w polsce za projekt ma 300 zl, teraz rysuje oprojekty do usa za 700$ ale to raz jest raz nie ma ja jako szanowany inzynier mam 1500 na reke w porywach do 2200 rezygnuje ja tak dalej nie moge stac mnie na wiecej i chce to udowodnic pracy sie nie boje przemyslalem to do szpiku kosci jakie mam korzysci zostajac tutaj i jakie jadac i powiem wam ze im dluzej myslalem tym bardziej bylem za wyjazdem. Co z tego ze tutaj zarobie jak mnie okradna, tutaj zostana (nie obrazajac porzadnych ludzi) sami zlodzieje jak nie podatkowi to zwykli wyjadacze ktorzy nie beda mieli na chleb u mnie pracownik zarabia 600 zl/miesiac darujmy sobie komentarze. |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
![]() |
![]() |
#41 | |
..:: NYC ::..
Data rejestracji: 24.08.2003
![]() |
Cytat:
W USA nawet jesli caly oddzial policji bedzie Ci stal pod domem nie moga przekroczyc progu bez Twojego pozwolenia lub nakazu sadowego, nie wiem skad bierzesz takie informacje ale jesli czegos nie wiesz na pewno to nie mac ludzon w glowie. Co do arecztowania to tez nie moga Cie o tak sobie zamknac bo idziesz ulica, musisz byc o cos podejrzany. Co do obrony wlasnej to jest obrona wlasne nie tak jak w polsce ze ktos Cie wejdzie do domu okrasc lub zabic Ty go postrzelisz i beedziesz za to sadzony. Jelsi zlodziej wchodzi na Twoja posiadlosc to bedzei mial swiadomosc ze w swojej obrobie Ty go mozesz nawet zastrzelic.
![]() |
![]() |
#42 | |
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
![]() |
![]() |
#43 |
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
wszedzie dobrze gdzie nas nie ma ........
W gorącym słońcu Casablanki, Czerwonym skwarze marokańskich dni, Szukałeś cienia swego domu, Który na zawsze z oczu znikł. W paryskim zgiełku wśród bulwarów, Pod skwarnym niebem elizejskich pól Słyszałem nieraz dźwięk znajomy, Choć nierealny jak ze snu. Refren: Tu jest twoje miejsce, Tu masz swój ciasny ale własny kąt, Tu jest twoje miejsce, Tu jest twój dom. Tu jest twoje miejsce, Tu masz swój ciasny ale własny kąt, Tu jest twoje miejsce, Tu jest twój dom. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() Ostatnio zmieniany przez zorg : 28.04.2005 o godz. 20:34 |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ja wyjezdzam we wrzesniu pod sam koniec jak zaczna z angli zjezdzac nasi wspaniali rodacy bedacy tam na wakacjach (czytaj w pracy) a drugi powod jest taki ze kuzyn sie zeni we wrzesniu wec szkoda sie wloczyc w te i we wte. moich dwoch kuzynow mieszka w londynie od kilku lat i bardzo dobrze im sie tam powodzi i dlatego sciagaja mnie do nich. jeden ma firme w kierunku takim jak wlasnie koncze szkole wiec problemu z praca nie bedzie (zreszta on mi sam to zaproponowal a nie ja sie pchalem)(elektryk moje wyksztalcenie jakby sie ktos pytal)
a tobie zycze powodzenia !!
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
8 Samuraj
Data rejestracji: 23.03.2004
![]() |
Rembrant powodzenia życze może właśnie tego potrzeba żeby ludzie zaczeli
masowo wyjeżdżać by w końcu tam na "górze" (choć dla mnie to jest samo dno") się opamiętał i zaczął robić coś dla tego kraju a nie tylko dla siebie. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|