![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
wrocil niedawno
Data rejestracji: 10.09.2002
![]() |
windows wyrzuca bledy plikow .dll
witam
2 dni temu calkowicie bez zadnego powodu Windows ME zaczal wyrzucac mi blad "Explorer spowodowal blad w <nieznany>. Jesli bledy beda sie powtarzac uruchom ponownie komputer" jako ze bylem wtedy zajety nacisnalem enter okienko zniknelo i bylo ok. jednak po pewnym czasie zaczelo ono wyskakiwac czesciej i czesciej wiec kompa zrestartowalem. przypadlosc ta jednak nie zanikla lecz przeciwnie zaczela pojawiac sie bez przerwy i doszlo do tego ze zaczely pojawiac sie bledy plikow bibliotek .dll praktycznie kazdego uruchomionego programu (np przy GG wywala GG spowodowal blad w update.dll itp. itd.) Standardowo sprobowalem Scan Disca, 2 antywirow (avasta i online'owego mks_vira), a takze przywracania systemu i defragmentacji bardzo niechcialbym formatowac dysku wiec czekam na wasza porade z gory wielkie dzieki za pomoc |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
moze przeskanuj dysk w poszukiwaniu badow
![]()
![]() |
#3 |
wrocil niedawno
![]() |
czym?? uzylem juz scan disca...
moze jest jakis soft badajacy strukture najwazniejszych plikow windy?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
CDRinfo VIP
![]() |
no ale uzyles gruntownego czy zwyklego skanowania?
![]() |
#5 |
wrocil niedawno
![]() |
i tego i tego
gruntowne "tylko" 2 razy ale zwykle po kazdej nie udanej probie przywrocenia normalnosci jak do tej pory zauwazylem 2 rzeczy: - w trybie awaryjnym chodzi w miare normalnie - jesli przy koncu bootowania (w normalnym trybie) uruchomie skanowania antywirem (avast'em) to moge chwile normalnie pracowac (i napisac tego posta ;/) |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
CDRinfo VIP
![]() |
no to niezla jazda
![]() a moze cos podkrecales?
![]() |
#7 |
wrocil niedawno
![]() |
nic a nic a ze jazda to juz sam zauwazylem...
![]() naprawde nie wiem co mam robic, to sie pojawilo praktycznie bez powodu, nie odbieralem zadnych zalacznikow, nawet nic nie download'owalem jesli to nie jest przyklad zlosliwosci rzeczy martwych to co?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
`
Data rejestracji: 10.08.2001
![]() |
sprobowal bym wyjac kosci pamieci i jeszcze raz je wlozył, moze byc w inny bank.
Czasami to pomaga - nie pytaj dlaczego bo racjonalnej odpowiedzi tu nie ma - teoretycznie kosc w banku nie powinna stracic kontaktu. A jesli to nie pomoze - i wszystkie operacje typu scandisk, czyszczenie rejestru tez - to ani chybi rypnal sie Windows - co nie jest w tym partackim systemie niczym nowym ********************** PS sprawdź tez , czy wentylatory pracuja i czy nie ma zbyt duzo kurzu - przegrzanie procka tez moze powodawac takie objawy.Sam komunikat jest glupi i o niczym nie swiadczy - jedynie o tym, ze cos w sytemie jest nie tak. Ostatnio zmieniany przez bgn : 08.07.2004 o godz. 18:05 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
wrocil niedawno
![]() |
argh - jak to mowia userzy windy
![]() ale czyszczenia rejestru nie probowalem - nie myslalem ze ma to zwiazek z plikami .dll - jaki jest najlepszy soft do tego? a jesli rypnela sie sama winda to czy ktos zna jakis magiczny sposob zeby ja naprawic nie tracac calej zawartosci dysku? ![]() wiem ze ten komunikat jest glupi ale po tych typu "wystapil blad podczas wyswietlania bledu" nic mnie juz chyba nie zdziwi |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
CDRinfo VIP
![]() |
![]() |
#11 |
Młody żonkoś
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
100 % pomaga sfc /scannow
pozdrawiam
![]() |
#12 |
Organista za 2300
Data rejestracji: 17.12.2002
![]() |
A czy instalowałeś ostatnio jakąś giercę? Niektóre gry, a właściwie większość podmieniają biblioteki .dll, także systemowe na własne. W ogóle programiści gier to straszni niechluje, którzy nie martwią się o system tylko o własny produkt. Z tego powodu mam na swoim kompie 2 systemy: jeden do gier, drugi do pracy co i tobie bym polecał.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
CDRinfo VIP
![]() |
Cytat:
![]() ![]() ps. ja bym juz stawial winde na nowo, ale moze nie koniecznie ME tylko 98SE ogolnie to narzeka sie na ME, wlasnie z tego powodu ze jak juz troszke pochodzi bez formatki to zaczyna swirowac ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
wrocil niedawno
![]() |
no fakt ME ma swoje humory ale to moj jedyny oryginalny OS (nie zebym posiadal jakiekolwiek piraty ;])
ale najciekawsze jest to ze jesli mam odpalone okienko antywira to po kliknieciu kilku razy OK w okienku z bledem mam spokoj przez 30 do 60 minut ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Młody żonkoś
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
Cytat:
p.s masz pw pozdrawiam
![]() |
![]() |
|