![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
![]() |
Problem
Witam!
Czy może ktoś podać jakąś inną stronę z której możnaby zassać owy MAD? Bez wdawania się w szczegóły nie da się tego zainstalować. Odkąd się o tym dowiedziałem staram się to zainstalować, jednak bezskutecznie. Posiadam najnowszą wersję winampa. karta dzwiekowa: sound blaster live ZxR głośniki: Bose Companion 3 Różnicę zapewnie usłyszę, ale jeśli tego nie zainstaluje to napewno nie usłyszę. Proszę o pomoc. Pozdrawiam |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
Re: ???
Cytat:
Po zainstalowaniu należy wejść do preferencji WinAMP'a - klawisze Ctrl+P i w sekcji Plug-in's/Input wybrać Nullsoft MPEG Audio Decoder. W jego konfiguracji w zakładce General Usunąć wypisane rozszerzenia które ma on odtwarzać (File association). Zamknąć onko konfiguracji i zapomnieć o nim Teraz otworzyć konfigurację MAD plug-in, wybrać rozdzielczość dźwięku jaką oferuje posiadana karta dźwiękowa (jeśli macie tanie karty to niestety pozostaje wam tylko dźwięk 16-bitowy), oraz ustawić Auto clipping attenuation, czyli automatyczne ściszanie dźwięku w celu uniknięcia przesterowań pojawiających się czasem w plikach MP3. Podczas odtwarzania dostępna jest bardzo szczegółowa informacja o pliku: - tagi ID3v1 - tryb stereo MPEG'a - statystyki dekodowania, włącznie z pokazaną ilością przesterowanych próbek (Clipped samples). Jeśli jest ona duża warto zwiększyć czułość Auto clipping attenuation w konfiguracji pluginu. (cytat-mp3.wp.pl) .................Pozdrawiam
Jak mądrze zadawać pytania Ostatnio zmieniany przez Maciej : 05.07.2003 o godz. 10:44 |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
Re: Re: ???
Cytat:
i o to Macieju drogi chodzilo!Ale Winamp mi sie zwalil cos tam namotalem (jeszcze wczesniej zanim zobaczylem twoj post ). Musze go chyba przeinstalowac bo masakra. A z configiem mysle ze sobie poradze, jeszcze raz dzieki.
|
|
|
|
#4 |
|
Guru
Data rejestracji: 22.02.2003
![]() |
No teraz to jest miodzio...
![]() Pierwsze spostrzezenie na SB128: zdecydowanie glosniejszy dzwiek
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
Re: Re: ???
Cytat:
Do karty SB Live! 1024 5.1 jakie bys polecil ustawienia? Mam chyba taka sama karte jak Torwald . Przedstawiam screen moich ustawien. Zauwazylem takze zmiany w okienku info pliku. ![]() dopisane: ale lipa jest! EQALIZER nie reaguje teraz, wogole nie dziala!
nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego! Ostatnio zmieniany przez CIAPEK : 05.07.2003 o godz. 12:20 |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
jeden minus dla tej wtyki:
nie obsluguje tagow w wersji 2
|
|
|
#7 |
|
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
nikt juz nic nie wie?
|
|
|
#8 |
|
Alojzy
Data rejestracji: 12.11.2002
![]() |
Ciszej jest dlatego, ze ustawiles dzwiek na 24 bity a powinienes na 16. Popraw to, zrestartuj Winampa i powinno fruwac
![]() Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
#10 | |
|
Guru
Data rejestracji: 22.02.2003
![]() |
Cytat:
U kumpla na wbudowanej wiecej niz 16 nie dalo rady, burzy sie, ze karta nie obsluguje
|
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
nie ma czegos takeigo jak dobry dzwiek z winampa - jest tylko taki sobie dzwiek - amatorow brzmienia zachecam do zapoznania sie z Foobarem - jest brzydki, nie ma skorek, troche trudno jest uzyskac takie bajery jakie ma np Win Media Player - ale GRA - i to pieknie
wszystko inne to ... dodam ze winampa i foobara tworzyl jeden czlowiek - Polak, uciekl z Nullsoftu i napisal program dla prawdziwych hardcorowcow - i mu sie udal ![]() i dodatek drugi - nie ma skorek, jest brzydki i wogole no i trzeci - ilosc opcji jaka tam jest do ustawiania przyprawia o lekki bol glowy
|
|
|
|
#12 | |
|
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
#13 |
|
Merry F****** Christmas
Data rejestracji: 22.10.2002
![]() |
mam Live5.1, na 24 i 32 bit wcale nie mam dzwieku, dopiero na 16 wskakuje.
Wszystich ktory slysza roznice chcialbym przestrzec przed sila autosugesti. Spory kawalek czasu temu kumpel sprawil sobie winampa, wpadlem do niego a ten z radoscia demonstrowal mi jego mozliwosci . W kazdym razie zaczol przesowac suwaki Equalizera i mowic "slyszysz, slyszysz? taki glebszy bas jest" wszystko bylo by ok tylko zapomnial o funkcji ON dla equalizera . Wiec jesli naprawde jest roznica to fajnie, zazdroszcze, ja nie slysze i jeszcze to jakos dziwnie dziala...
|
|
|
#14 |
|
Racer
Data rejestracji: 12.11.2002
![]() |
W ogole to na tym Plug-inie wiesza sie winamp podczas proby wlaczenia radia internetowego
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
Cytat:
Mi poszlo na 32 bity ale roznicy to ja nie widze. A najlepsze ustawienie EQ jest na "soft" zawsze tak robilem!
|
|
![]() |
|
|