![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Guru
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
:: Masz CDI ? -> nfo jak je przyspieszyc ::
ja mam CDI.. jeszcze nie spr. tego art., ale wydaje sie sensowny
mnie co prawda ine nęka ograniczenie 115,200 ale łączenie od razu na 2-óch kanałach tesh się przyda polecam artykół, zawsze to 10% szybciej ! http://infojama.pl/sections.php?op=v...icle&artid=127:o
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
WeldMaster
Data rejestracji: 16.08.2001
![]() |
Re: :: Masz CDI ? -> nfo jak je przyspieszyc ::
Cytat:
Ostatnio zmieniany przez lopus : 08.01.2003 o godz. 12:46 |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Guru
![]() |
sdi TO JESZCZE ANALOG z tego co mi mówiono
jest droższy i ta metoda chyba nie działa na SDI -> tak jest tam napisane a poza tym SDI ma max 115.200, tzn. ten modem siemensa czy erricssona (nie pamiętam) opłata między sdi a cdi też się rózni, to 1 jest droższe o jakies 30 pln ![]() Ja na twoim miejscu założyłbym mini sieć osiedlowa i próbował zdobyć CX ip air -> cyfrowe 256 kbit/s, formalnie nie istnieje, a jest duuużo szybsze od isdn-u, gdzieś 2 razy A opłaty co ciekawe nie sa 2 razy większe...
|
|
|
#4 | |
|
WeldMaster
Data rejestracji: 16.08.2001
![]() |
Cytat:
ale co ja mam zrobić jak u mnie na osiedlu niektórzy są dopiero na etapie tam-tamów...
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
szkoda ze ten bajer dziala tylko na Windach 2000 i XP
![]() ja mam XP ale kumpel nie ma, a to on ma podlaczone do siebie ISDN a ja podpiety jestem do niego do tego dochodzi to ze on nie chce 2000 albo XP bo to taki kret ze uuuuuu.....
|
|
|
#6 | |
|
lub po prostu Paput
Data rejestracji: 07.03.2002
![]() |
Re: :: Masz CDI ? -> nfo jak je przyspieszyc ::
Cytat:
U mnie przyśpieszenie wyniosło ok. 25%, przedtem w porywach osiągałem 11,5 kB/s, a teraz ok. 14,3 kB/s. A pracę bezpośrednio na 2 kanałach już dawno uskuteczniam poleceniem dla modemu "ATKAS0" |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
RTS Widzew Łódź
Data rejestracji: 07.07.2000
![]() |
a czy jest to w 100% bezpieczne ?
|
|
|
#8 | |
|
Guru
![]() |
Re: Re: :: Masz CDI ? -> nfo jak je przyspieszyc ::
Cytat:
Gdzie wówczas byłeś ? Co ? masz u mnie wielkiego "-" żartowałem ![]() Ten programik do miszania w NT aethra Ip umożliwia tesh wgrywanie nwego firmwareu? A jak sie pytałe tych buraqq z Dialogu czy można i czy się da włączać 2 kanały to mowili, że nie. Lamuchy... A jak usłyszeli coś o zmianie firmwareu to zaczęli mi mówić że Aethra NT-IP to wlasność dialogu, a oni nie planują modernizacji firmwareu... bo po co ma byc lepiej, nie ? www.aethra.com http://128.242.40.146/prodotti.asp?IDProd=19
lewap3@tlen.pl Ostatnio zmieniany przez +++LeWaP+++ : 10.01.2003 o godz. 10:21 |
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
lub po prostu Paput
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
lub po prostu Paput
![]() |
Re: Re: Re: :: Masz CDI ? -> nfo jak je przyspieszyc ::
[QUOTE]+++LeWaP+++ napisa***322;(a)
[B]A jak pytałem sie o komendy AT do CDI to nikt mi nie powiedział !!!!!!!!!!!!!!! Gdzie wówczas byłeś ? Co ? masz u mnie wielkiego "-" żartowałem ![]() Ten programik do miszania w NT aethra Ip umożliwia tesh wgrywanie nwego firmwareu? A jak sie pytałe tych buraqq z Dialogu czy można i czy się da włączać 2 kanały to mowili, że nie. Lamuchy... A jak usłyszeli coś o zmianie firmwareu to zaczęli mi mówić że Aethra NT-IP to wlasność dialogu, a oni nie planują modernizacji firmwareu... bo po co ma byc lepiej, nie ? ------------------------------------------ Faktycznie chyba żartujesz - nie wiem czy Tobie, czy komuś innemu na pytanie o komendę do modemu na tym forum podawałem. Firmwaru na szczęście zmieniać nie trzeba, wystarczy sam nowy sterownik, a lamom z Dialogu chyba nie zależy na tym aby użytkownicy obciążali zbytnio łącza i urządzenia dostępowe. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
RTS Widzew Łódź
Data rejestracji: 07.07.2000
![]() |
ale to ma wade... musze modem podłączyć pod port szeregowy czyli drukarke muszę odłączyć...
a to mi się nie podoba...
|
|
|
#12 | |
|
lub po prostu Paput
![]() |
Cytat:
Drukarki na ogół pracują na porcie równoległym LPT (no chyba że jest to ploter), a ten modem pracuje na porcie szeregowym COM (złącze RS232 - często w komputerze masz ich dwa) - więc w czym problem ? Ostatnio zmieniany przez paput2000 : 10.01.2003 o godz. 22:33 |
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Guru
![]() |
Cytat: