![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
-=Advokat^Diabła=-
Data rejestracji: 14.02.2005
![]() |
liban-wojna
Co wy na ten nowy konflikt, w którym są niewinni polacy?
Tak sobie ogladam co lepsze kanały w tv na ten temat i jestem przerazony tym ze tak poprostu żydki zaczyły wojować z powodu kilku gostkow, co sie wydaje nonsensem. Dodatkowo zabijaja niewinnych ludzi i niszczac, co popadnie - malo tego! Ludzie w tym polacy, chca uciec z tamtad i maja problemy. Jak sadzicie czy polski rzad powinien wyslac po nich zolnierzy? Mowa o dzieciach np. matki ktora ma polski paszport, a jej dzieci nie! I przez to nie moga wyjechac. Nie wiem jak sadzicie, ale ja uwazam ze taką informacją napewno zydzi sobie nie pomagą - jeszcze jak cos sie stanie naszym obywatela od ich bomby to juz wogole...(odpukac).
Jesteś dzieckiem NEO to nie pisz do mnie! Ostatnio zmieniany przez Desden : 17.07.2006 o godz. 19:38 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Odnowiony Cyfrowo
Data rejestracji: 23.05.2006
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ja mam tylko nadzieje ***380;e to sie szybko sko***324;czy i ***380;e inne pa***324;stwa nie b***281;d***261; sie do tego wtr***261;ca***263; bo je***347;li tak to za par***281; lat mo***380;e by***263; ciekawie.....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dla mnie ka***380;da nawet ma***322;a wojenka to nonsens...
![]() |
#4 | ||||
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Człekokształtny
Data rejestracji: 27.12.2004
Właśnie słuchałem na Trójce wywiadu z jakimś profesorem arabistą, który twierdzi, że może to potrwać parę lat, ale równie dobrze może to trwać tydzień...
To nie jest nowa wojna, to po prostu nasilenie działań w wojnie trwającej od 1948r. No i nie bardzo rozumiem, co masz na myśli mówiąc, że Polacy są w to zamieszani ![]()
![]() |
#6 | ||||
-=Advokat^Diabła=-
![]() |
@Weron
Cytat:
Cytat:
Cytat:
@Prezesik Cytat:
![]() |
![]() |
#7 | |
Człekokształtny
Cytat:
Jak już wspomniałem, ta wojna nie zaczęła się teraz i nie możesz patrzeć na całą tą sytuację tylko w kontekście ostatnich wydarzeń. Piszesz, że przyjechali do Libanu i rozwalają wszystko z powodu kilku porwanych. Szkoda, że zapomniałeś o setkach ofiar, które zginęły w Izrealu w wyniku zamachów dokonywanych przez bojówki Hesbollachu.. Twoim zdaniem Żydzi mieli stać i przyglądać się dalej, jak wybuchają bomby w ich restauracjach, szpitalach, szkołach, urzędach, jak porywani i katowani są kolejni obywatele Izraela?? Nie chcę, żebyś pomyślał, że usprawiedliwiam wojnę. Nic bardziej mylnego - z przekonania jestem pacyfistą i nie ma dla mnie sprawiedliwej wojny... Tyle, że ja zawsze chcę rozpatrywane zagadnienie rozważać z wielu stron. Chcę Ci tylko uzmysłowić, jak wąski masz pogląd na ten cały temat. A co do tego, że Polska jest w to zamieszana, to w Twoim ujęciu można powiedzieć, że równie mocno zamieszani są Brytyjczycy, Amerykanie, Włosi, Niemcy itd. Można powiedzieć, że to wojna światowa, bo przecież, obywatele wielu państw znajdują się w Libanie... Na koniec. Bardzo nie podoba mi się pogarda dla Żydów, jaką wyczuwam w Twojej wypowiedzi.
![]() |
![]() |
#8 | ||
-=Advokat^Diabła=-
![]() |
Cytat:
A co do tego, że Polska jest w to zamieszana, to w Twoim ujęciu można powiedzieć, że równie mocno zamieszani są Brytyjczycy, Amerykanie, Włosi, Niemcy itd. Można powiedzieć, że to wojna światowa, bo przecież, obywatele wielu państw znajdują się w Libanie...[/quote] Tak, ale kazdy mysli o swoich "rodakach" prawda? Co ty bys zrobil myslac ze zostawisz własne "dzieci" na pozarciu izraelskich bomb? Cytat:
![]() |
![]() |
#9 | ||
Człekokształtny
Cytat:
S***322;usznie zauwa***380;y***322;e***347; broni***281; ich ale w pewnym stopniu. Ja nie opowiadam si***281; za ***380;adn***261; ze stron. Wiem natomiast, ***380;e i jedni i drudzy s***261; winni i ta wojna do niczego nie prowadzi. Co do losu rodak***243;w - przykro mi, ***380;e cierpi***261; niewinni ludzie, ale co ja mog***281; zrobi***263;. Licz***281; jedynie, ***380;e nasz rz***261;d stanie na wysoko***347;ci i uda si***281; to rozwi***261;za***263;. Naprawd***281; g***322;***281;boko w to wierz***281;. Nasze wojska ju***380; s***261; od dawna w Libanie i wysy***322;anie kolejnych ***380;o***322;nierzy tam, to tylko dolewanie oliwy do ognia. Cytat:
teraz rozumiesz? ja nikogo nie broni***281;, po prostu patrz***281; na to z dw***243;ch stron i nikomu nie przyznaj***281; racji dla mnie eot
Seny, pit i collons! Ostatnio zmieniany przez Prezesik : 18.07.2006 o godz. 02:08 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 18.06.2002
![]() |
Cytat:
A ogólnie, to popieram reakcję Izraela. Co niby miał robić Izrael? Pozwolić sobie porywać żołnierzy i siedzieć z założonymi rękoma? Wspominałeś gdzieś wcześniej, że akcja jest ogromna w porównaniu do incydentu, jakiego dopuścił się Hezbollah... uważam, że należy zademonstrować siłę w takiej sytuacji, bo do Arabów tylko takie argumenty docierają. Ciekawe, czy jakbyś był porwanym żołnierzem, to czy wciąż miałbyś takie poglądy? Prosiłbyś swój Rząd o użycie wszystkich możliwych środków, aby Cię wyciągnęli! W dodatku Izrael w tym konflikcie nie niszczy wszystkiego dookoła, jakby był w jakimś amoku, a stara się wybierać cele o strategicznym znaczeniu. Może zdarzają się pomyłki, ale to jest niestety wojna i o pomyłki nietrudno! Wygodnie jest sobie siedzieć w wygodnym fotelu przed telewizorem, popijając piwko i wydawać wyroki. W dodatku wiedząc, że sąsiad nie walnie Ci jakąś rakietką w dom. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |||
Forumator
Data rejestracji: 24.01.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pomyliły Ci się Hezbollahy, albo mylisz z Hamasem. Pragnę przypomnieć, że twórcami wspólczesnego terroryzmu są Żydzi. Pragnę przypomnieć, że Żydzi nałogowo łamią rezolucję RB ONZ. Przypomnę również, że arabowie to tylko część wyznawców islamu i nie jest to społeczność jednolita, ale bardzo zróznicowana. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | ||
Człekokształtny
Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#13 |
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wojna na Bliskim Wschodzie trwa ca***322;y czas. Ka***380;de ust***281;pstwo Izraela jest traktowane przez terroryst***243;w jako s***322;abo***347;***263;. Palesty***324;czycy maj***261; ju***380; swoje pa***324;stwo. Ale oni nie chc***261; Strefy Gazy - oni chc***261; ZABIJA***262; ***379;YD***211;W i EUROPEJCZYK***211;W. Szczeg***243;lnie chc***261; tego ich szefowie, kt***243;rzy ***380;yj***261; z ira***324;skiej forsy. Bo jak nie b***281;dzie walk to kasa nie b***281;dzie p***322;yn***281;***322;a. Nie dziwi***281; si***281;,wi***281;c ,***380;e wkurzon atakami i porwaniami Izrael , wys***322;a***322; czo***322;gi do gniazda terroryst***243;w. Trudno si***281; rozczulac nad nimi, skoro ka***380;dy taki obywatel strefy, ch***281;tnie wepcha***322;by Europejczykowi n***243;***380; pod ***380;eberko.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Człekokształtny
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#15 |
vel Shah
Data rejestracji: 01.11.2005
![]() |
Kolejny rok a Liban płonie... spiewało kiedys KSU i historia lubi sie powtarzac.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|