![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#7 | |
Człekokształtny
Data rejestracji: 27.12.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Jak już wspomniałem, ta wojna nie zaczęła się teraz i nie możesz patrzeć na całą tą sytuację tylko w kontekście ostatnich wydarzeń. Piszesz, że przyjechali do Libanu i rozwalają wszystko z powodu kilku porwanych. Szkoda, że zapomniałeś o setkach ofiar, które zginęły w Izrealu w wyniku zamachów dokonywanych przez bojówki Hesbollachu.. Twoim zdaniem Żydzi mieli stać i przyglądać się dalej, jak wybuchają bomby w ich restauracjach, szpitalach, szkołach, urzędach, jak porywani i katowani są kolejni obywatele Izraela?? Nie chcę, żebyś pomyślał, że usprawiedliwiam wojnę. Nic bardziej mylnego - z przekonania jestem pacyfistą i nie ma dla mnie sprawiedliwej wojny... Tyle, że ja zawsze chcę rozpatrywane zagadnienie rozważać z wielu stron. Chcę Ci tylko uzmysłowić, jak wąski masz pogląd na ten cały temat. A co do tego, że Polska jest w to zamieszana, to w Twoim ujęciu można powiedzieć, że równie mocno zamieszani są Brytyjczycy, Amerykanie, Włosi, Niemcy itd. Można powiedzieć, że to wojna światowa, bo przecież, obywatele wielu państw znajdują się w Libanie... Na koniec. Bardzo nie podoba mi się pogarda dla Żydów, jaką wyczuwam w Twojej wypowiedzi.
![]() |
|
|