Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 18.07.2006, 14:32   #11
Proton
Wymiatacz

Data rejestracji: 18.06.2002
Proton zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez adach
Z Żydami również. Masz jakieś propozycje, czy tylko zrównanie z ziemią Libanu?
Na pewno Żydzi są bardziej cywilizowani i skłonni do jakichkolwiek negocjacji, w przeciwieństwie do Arabów. Zresztą w tym przypadku nie ma możliwości negocjacji, bo żądania Hezbollahu są nie do spełnienia. Bo niby dlczego Żydzi mieliby zwolnić z więzień osoby, które urządzały zamachy na Izrael? Po to, żeby znowu je wyłapywać? Trochę to bez sensu i odebrane byłoby to jako słabość Izraela.
Cytat:
Napisany przez adach
Od czego Mosad?
Nie wszystko da się załatwić rękoma Wywiadu. Osobiście uważam, że Izrael został działaniem Hezbollahu rozjuszony, miarka się przebrała i stąd szeroko zakrojona akcja z udziałem armii. Nawet nie próbowali używać wywiadu w tym przypadku.
Cytat:
Napisany przez adach
Ale to przecież Izrael nieustannie od 50 lat powiększa terytorium swojego państwa.
Nie można się z tym zgodzić. Przecież nie tak znowu dawno Ariel Szaron był strasznie krytykowany za wysiedlenie i zniszczenie osiedla żydowskiego, aby oddać teren Palestyńczykom.
Cytat:
Napisany przez adach
Jak mam na imię łatwo się domyśleć..
Skąd ja piszę, to nawet nie trzeba się domyślać.
Cytat:
Napisany przez adach
...a ostatnio? Co takiego libańczycy przeprowadzili? Oczywiście nie mam na myśli obecnego konfliktu?
Spekulacje? - czyje? Izraela? - przecież to strona w konflikcie!
USA? - przecież niedawno ich wywiad "pomylił się" w sprawie broni masowego rażenia w Iraku!
Na to pytanie w postach powyżej już @Prezesik Ci odpowiedział.
Cytat:
Napisany przez adach
Czyżbyś sugerował, że Liban ma przewagę militarną?
Jakie masz podstawy przypuszczać, że Islam to nie religia pokoju?
Nawet do głowy by mi nie przyszło sądzić, że Liban ma przewagę zbrojną. Chyba, że w nienawiści do niewiernych. Wiadomo, że Izrael posiada najnowocześniejszą, ewentualnie jedną z najnowocześniejszych armii na świecie. A w ogóle to skąd takie wnioski? Bo na pewno nie z moich wcześniejszych postów. To, że Arabowie lubią wymachiwać kałasznikowami przed kamerami skandując jakiś głupawe hasła, nie oznacza, że mają przewagę. Widocznie tak lubią, taki ich rytuał... zresztą zaraz potem chowają się za plecami kobiet i dzieci. Taka jest ich odwaga... pod publiczkę, gdy kamery filmują.
Odnośnie samego Islamu, to nie jest religią nienawiści, tylko że jest mały problem. Ich przywódcy duchowi sobie dziwnie interpretują Koran. Ogólnie interpretacja sprowadza się do tego, że niewiernych należy wyciąć w pień, a nagrodą za zabicie niewiernego jest raj i 40 dziewic. Swoją drogą, to skąd ten Allah tyle dziewic im wieźmie, bo męczenników wciąż przybywa

Ostatnio zmieniany przez Proton : 18.07.2006 o godz. 14:35
Proton jest offline   Odpowiedz cytując ten post

Twoje uprawnienia: