Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Liceum vs technikum (https://forum.cdrinfo.pl/f5/liceum-vs-technikum-83848/)

Smartek 02.11.2009 15:10

Przeczytaj jeszcze raz ostatnie zdanie.
Widzisz tam ";-)" na końcu?

Patrix 02.11.2009 15:46

Cytat:

Napisany przez Smartek (Post 1056521)
każe*.

Tak, każe od kazać a nie karze od karać. Te słowniki w przeglądarkach i tak ogłupiają.

Co nie zmienia faktu, że nie skomentowałeś tego co napisałem.

Smartek 02.11.2009 17:06

Odpiszę teraz:
Po co mam kombinować z uczelniami, skoro wiem, czego potrzebuję i czego będą ode mnie wymagać? Znam nawet ceny.
Nie orientuję się poza tym gdzie w pobliżu miałbym takie uczelnie.
Mam wrażenie, że na siłę próbujesz się do mnie o coś przyczepić, co złego Ci zrobiłem? :-)

Patrix 02.11.2009 17:12

Cytat:

Napisany przez Smartek (Post 1056561)
Nie orientuję się poza tym gdzie w pobliżu miałbym takie uczelnie.

Uczelnie przeważnie nigdy nie są w pobliżu, na pewno duży chłop jesteś i te 300km od domu oddalić się możesz :taktak:

Cytat:

Napisany przez Smartek (Post 1056561)
Mam wrażenie, że na siłę próbujesz się do mnie o coś przyczepić, co złego Ci zrobiłem? :-)

Masz pecha, trzeba było takich głupot nie pisać ||

A co do głównego tematu to moim zdaniem jest już wyjaśniony, że technika są górą na pewno dla tych co wybierają się na studia techniczne.

jesi 02.11.2009 17:44

Cytat:

Napisany przez Patrix (Post 1056563)
A co do głównego tematu to moim zdaniem jest już wyjaśniony, że technika są górą na pewno dla tych co wybierają się na studia techniczne.

Patrix, to nie do końca prawda moim skromnym zdaniem, to zależy tylko od samozaparcia i chęci nauki. Ja skończyłem liceum i poszedłem na politechnikę, troszkę osób u mnie na roku również była po liceum, a z przedmiotami technicznymi typu elektronika, teoria obwodów, modelowanie radziliśmy sobie znacznie lepiej, niż ludzie po technikum. Nie mówię, że lepiej od wszystkich, ale zdarzało się.

Patrix 02.11.2009 18:44

@jesi u mnie na technicznych większość "licealistów" odpadła na pierwszym roku :) np. tacy co sobie geografię zdawali na maturze etc.
a policealka dała mi tyle swobody na starcie, że mogłem się zająć tylko matmą :)

także trzymam swojego, szukać wyłącznie dobre technikum bo w liceum to jedynie praca własna ratuje...

jesi 02.11.2009 20:03

Eee no z geografią to się nie dziwię, u mnie to chyba wszyscy byli po macie i fizie. Poza tym, tak jak napisałem, nie podchodziłbym tak ostro do ludzi po liceum, jak matma i fiza nie sprawia kłopotów to i liceum dobrze przygotuje.

ed hunter 02.11.2009 20:13

Zamknijcie się! Moja córka jutro zdaje próbną matematykę. Ja się denerwuję.

;)

Reetou 02.11.2009 20:28

Nie znam takiego przedmiotu 'próbna matematyka'...

Jarson 02.11.2009 20:51

Cytat:

Napisany przez ed hunter (Post 1056589)

;)

Przecież to tylko próbna :sciana: To co Ty zrobisz na właściwej? ;) Ale i tak powodzenia dla córki...

Też sobie napiszę, zobaczę, czy jeszcze coś pamiętam :D

Patrix 02.11.2009 22:36

Cytat:

;)

Łooo co, a fajna jest ta córka ? :D:> powodzenia :taktak:;)

PS
to już jest ten rocznik co ma mate obowiązkową ? :)

Smartek 02.11.2009 22:40

Tak, już jesteśmy tym rocznikiem.
Co w ogóle myślicie o obowiązkowej matmie?
Moim zdaniem jest to bardzo dobry pomysł. Poziom na podstawie nie jest jakiś strasznie trudny, większość powinna dać sobie radę, tym bardziej, że są zadanie zamknięte, gdzie zawsze w razie czego można "strzelać".

Jabba the Hutt 02.11.2009 22:44

Tata prawnik ? To faktycznie będziesz jeździł Cayenne jak pójdziesz w jego ślady... Jak zostaniesz adwokatem. W sumie łatwiej się wepchać na aplikację jak się ma rodzinę prawniczą. Jak nie to tylko sędzia. A najlepiej być radcą prawnym !

Ja tam Smartkowi życzę powodzenia ! Cokolwiek wybierze, Żyj długo i prosperuj !

icemac 03.11.2009 10:43

Cytat:

;)

to :piwo:

na uspokojenie lub jakaś żołądkowa ;)

prometeusz 03.11.2009 10:50

Co sie martwisz, nie teraz to nastepnym razem ||

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:10.