![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
thorgal to ciota
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
linux jest super ??
no właśnie czy linux taki super jest to ja nie wiem, piszę te słowa nie z zamiarem rozpętania jakiejś burzy ale po prostu taka mała refleksja nt. licznych głosów za linuxem
otóż, od krótkiego co prawda czasu oglądam sobie linuxowe fora - tak sobie myślę "może by tego gada linuxem zwanego wypróbować??" ale teraz to mam cholernie duże wątpliwości - komputer to ja lubię, nie powiem. lubię pograć, pobuszować w necie, trochę obróbki grafiki, czasem jakiejś muzy - a żeby fajnie było. ale nade wszystko lubię jak mi ŚMIGA.. a tu czytam "żeby sprawdzić czy dma włączone w konsoli wpisz... instalacja detonatorów bez znajomości poleceń w konsoli jest niezwykle trudna...w konsoli wpisz hda...[root@host-62-141-235-83 badkenny]# hdparm /dev/hda /dev/hda: HDIO_GET_MULTCOUNT...kompilaca jądra...root...blebleble... ETC" i od razu zrozumiałem na czym polega FENOMEN windows, nie ma sie co oszukiwać - do momentu w którym linux nie będzie tak nieskomplikowanym narzędziem gdzie jakaś konsola textowa nie będzie mi niezbędna do zycia czy instalacji jakiegos sterownika i do momentu w którym nie bedę się musiał uczyć jakichś zakręconych formuł do tego momentu linux nie bedzie tym czym jest windows - PROSTYM W OBŁUDZE NARZĘDZIEM - pozwalającym za pomoca mychy i palca wskazującego wywołać gest zadowolenia jakim jest usmiech.. gdzie nie muszę wiedzieć czy to że na myszce mam nalepkę HP oznacza że muszę ją rozkręcić aby poznać rzeczywistego producenta bo w instalatorze nie ma takiego modelu... a linux?? no cóż pozostanie zapaleńcom, ale w całym zachwycie nad tym błękitnawym wyrobem z redmont dodam: zapaleńcom którym dziękuję że są bo gdyby nie bezinteresowna inicjatywa jaką jest linux wszystkim nam pozostałoby nabijanie kiesy monopolistom czyli coś czego nie znoszę bardziej niz tej cholernej konsoli textowej. pozdro, Marcin |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|