![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Już miałem zrezygnować, ale nie poddałem się i mam dalej ale inny problem. Tym razem z przeglądaniem stron wyglądają one pod liną tak inaczej gorzej ???
Taka mała czcionka i jakoś tak kiczowato to all wygląda :( http://img79.exs.cx/img79/2218/aa4hx.png |
Ja wytrzymałem z linuksem 4 dni i poddałem się... miałem dość instalowania 1 programu 1 dzień :/
|
Cytat:
|
najpierw z aktualizuj baze urpmi
tam znajdziesz wszystkie szczegoly <- http://easyurpmi.zarb.org a potem to juz z gorki - z consoli wpisz ... urpmi mldonkey |
Mandrake jest calkiem sympatyczny :) Sproboj z Debianem to dopiero powiesz ze jest po******.
|
Zainstalowałem 4 eMule i nie działa
Kadu i te inne też nie chciały się instalować, ale po pracu męczarniach udało się i GG działało Ogólnie instalacja czegoś nowego przyrawia o zawrót głowy :podbite: Ogólnie brzydko wygląda i źle się dopasowują okna do ekranu Ogólnie to o dupe rozbić ten linux Mandrake :| . Może kiedy indziej inna dysktrubucja ;) Jak narazie to można zamknąć temat |
To teraz mnie kompletnie załamałeś. Gdzie tą komende mam wpisac ? Gdzie to rozpakować ?
HELP ;] |
Cytat:
|
Cytat:
Co do bibliotek - taki jest linux :) W Windowsie są DLL'e,a w linuxie *.so* ;) I trudno - jak sie cos instaluje trzeba za to odpowiednia cene zaplacic :P Ale nie wiedze problemu skoro Ty instalujesz nawet liby z paczek - rpm i tyle :) A wyobraź sobie kompilować liby :D Sam X.Org z potrzebnymi libami sie chyba 6 godzin robił na gentoo :D |
Cytat:
|
Ok spróbuje ;)
Ściągłem xmule, rozpakowałem i readme pisze abym wcisnął install.sh no i wciskam :cool: tylko, że nic się nie dzieje :boks: Ale ten linux jest poje ;) |
Tlumaczylem juz innym temacie, lista kontaktow z gg6.1/konnekt(najnowszy)->kadu0.39 nie pojdzie bo kadu korzysta z protokolu gg6.0, a nie gg6.1. Musisz zmienic wersje gg pod windowsem i zachowac profil a nastepnie wyeksportowac liste kontaktów na serwer. Po tym zabiegu bedziesz mogł spokojnie zaimportowac liste do kadu 0.39. Kadu w wersji 0.4-cvs jest pozbawione tego defektu.
PS. co do brakujacych bibliotek/pakietow to mozna sobie z tym poradzic wystarczy skonfigurowac depozytorium (URPMI) i wtedy brakujace pakiety beda automatycznie sciagane z internetu. Konfiguracja opisana jest na stronie www.mandrake.pl i forum.mandrake.pl. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:52. |