![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#61 | ||
|
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Cytat:
O czym to mówisz O PRL A tak serio - jak sobie wyobrażasz wpływ urzędników obcego, skądinąd, państwa (Watykanu) na życie niezależnego, niby to jednak, demokratycznego państwa
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
||
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#62 |
|
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Artykuł pierwszy konkordatu.
Co do symboli to mnie na przykład nie dziwiłyby żydowskie symbole w Izraelu. Jestem zbyt tolerancyjny czy co? Według oficjalnych danych 88% Polaków to Katolicy. Nie mam powodu by temu nie wierzyć, ja w życiu znałem osobiście tylko jednego oficjalnego ateistę. "Dla Izraelczyków takie przemieszanie symboli religijnych i państwowych jest czymś zupełnie naturalnym" - napisał Szewach Weiss, były ambasador Izraela w Polsce na swoim blogu (rp.pl). http://www.ewangelizacja.bielsko.pl/...ski&Itemid=258 Także jest dla nich chyba również całkowicie naturalne, że w Polsce w urzędach wisi Krzyż. I podejrzewam, że skoro tak jest, to u nich w urzędach też są symbole - i raczej bez walki zdjąć by ich nie dali. Ale u nich takich pomysłów nie ma. Tylko u nas co pare miesięcy jest afera krzyżowa - i nie wątpie że kiedyś uda się Krzyże zwiesić, bo przecież nie odpuszczą. I pójdą ze skargami do jakiegoś obcego trybunału, aż wreszcie tamci każą Krzyże zwiesić. Bo na zachodzie już nawet za noszenie osobistego krzyżyka można wylecieć z roboty. To jest nowoczesność i tolerancja. Ostatnio zmieniany przez sobrus : 24.10.2011 o godz. 14:53 |
|
|
|
|
|
#63 | ||
|
Forumator
Data rejestracji: 24.01.2005
Cytat:
Czy Izrael wypowiedział stosunki dyplomatyczne jakiemukolwiek państwu, które w swojej fladze zawiera krzyż. Bo tak mi wychodzi z tego co piszesz, że krzyż jest w pierwszym rzędzie symbolem antysemityzmu, narzędziem do obrażania wyznawców Judaizmu. Czy w kościołach katolickich, w których odbywają się msze z okazji dni Judaizmu w KK, i w których udział biorą rabini, zdejmowane są krzyże? Czy Żydzi uczestniczący w Polskiej Radzie Żydów i Chrześcijan starają się przekonać duchownych rzymskokatolickich do pozdejmowania krzyży w parafiach? Cytat:
Nie wszystko może jest załatwione idealnie w relacjach Polska - KK, ale bez przesady.
|
|
|
|
#64 |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
dac im wladze jeszcze
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
|
|
|
|
|
#65 |
|
Głupi Yasio
Nie zamierzam kontynuować dyskusji.
Jestem zdecydowanie za oddzieleniem kościoła od państwa a nawet za wyeliminowaniem symboli religijnych z przestrzeni życia publicznego. I to jest dla mnie oczywistą oczywistością. Szanuje i przyjmuje inne postawy, ale ich nie akceptuje. Wiara jest indywidualna decyzja każdego z nas i nie ma powodu, aby te wiarę eksponować publicznie. @Kogoro - nawet gdybym był murzynem, żydem i gejem jednocześnie - nic ci do tego. I następnym razem za takie głupoty mogę zareagować inaczej, niż sarkazmem.
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! Ostatnio zmieniany przez yahol : 24.10.2011 o godz. 17:17 |
|
|
|
|
|
#66 |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
madre slowa yahol. skoro wisi krzyz to niech wisza inne symbole albo niech nie wisza wcale.
czy mi ten krzyz przeszkadza? nie wali mnie to czy tam bedzie czy nie ale niech sie to odbywa sprawiedliwie
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
|
|
|
|
|
#68 | |
|
Głupi Yasio
Cytat:
![]() Zresztą Grzeniu, zacytuje pewnego mądrego człowieka: "Demokracja polega na tym, ze ogranicza prawa większości względem mniejszości, a nie nadaje dodatkowe prawa mniejszości, kosztem większości ".
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
|
|
|
|
|
|
#70 | |
|
Forumator
Cytat:
Niestety żadnego ortodoksyjnego żyda nie poznałem, tych nieortodoksyjnych owszem. Przynajmniej tych, o których wiem. Choć ortodoksa zazwyczaj łatwiej odróżnić. Też jestem za rozdziałem państwa od kościoła. Krzyż w szpitalu, szkole, urzędzie tego nie narusza, bo z tego co wiem, chyba że się mylę, to obecność krucyfiksu w tych miejscach nie jest w żaden sposób usankcjonowana konkordatem. Wiara to oczywiście indywidualna sprawa każdego, ale nie ma powodu, by zakazywać jej swobodnego wyrażania (TO jest chyba podstawowa różnica między nami, choć zapewne nie jedyna). Jedynym ograniczeniem jest przymusowa katechizacja. Uważam, że nie wolno "zabijać" w człowieku indywidualizmu, ma do niego prawo. Może nosić stroje jakie chce, wyznawać co chce i nie musi się tego wstydzić. @Demek Nie chciałbym żyć w państwie wyznaniowym, ale nam to nie grozi.
Pozdrawiam Kogoro Akechi Ostatnio zmieniany przez Kogoro : 24.10.2011 o godz. 18:06 |
|
|
|
|
|
|
#71 | |
|
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 16.01.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Niech się on... |
|
|
|
|
|
|
#72 |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
ale my zyjemy w panstwie wyznaniowym
tylko nikt tego glosno powiedziec nie chce
|
|
|
|
|
#73 | |
|
Forumator
Cytat:
Ale załóżmy, że zgodnie z nią masz rację, to powiem, że mi w takim wypadku nie przeszkadza Polska - państwo wyznaniowe. Oczywiście pewne rzeczy bym zmienił, ale to już inna sprawa. Chyba za daleko poszliśmy z tym offtopem. Pisane na lapku pod rządami linuksa).
|
|
|
|
#74 |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
satanista!
;-)
|
|
|
|
|
#75 |
|
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wczoraj walczyłem z notification-daemon, bo daemon xfce4-notify mi sie nie podoba, a daemon notify-osd nie obsługuje akcji...
|
|
|
|
![]() |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| OpenSUSE 10.0 | Calme | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 49 | 30.11.2007 23:41 |
| Instalacja sterowników ATI Proprietary Linux x86 Drivers v8.14.13 | mgit | Off topic | 0 | 20.07.2005 10:21 |
| Mandrake Linux Cooker (2.6 Linux Kernel) | kraluk | Off topic | 0 | 09.01.2004 19:45 |
| linux jest super ?? | Alinoe | Off topic | 9 | 02.12.2003 19:31 |
| @@@ Radeon 9000 pod Linux OS @@@ | TOMMYx | Off topic | 9 | 17.03.2003 21:40 |