![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
thorgal to ciota
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
fuji finepix s5500 vs. konica-minolta dimage z3
witam
po waznym przesledzeniu chciałbym dokonać wyboru pomiędzy ww. aparatami - i tutaj prośba do forumowiczów którrzy maja (lub używali) ww. modeli o recenzję z głównymi plusami i minusami tychże aparacików, z góry dzięki i pozdrawiam marcin |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 18.06.2002
![]() |
Cytat:
http://www.dcresource.com/reviews/mi...ew/index.shtml |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 05.12.2000
![]() |
Alinoe stałem przed podobnym dylematem. Ostatecznie wybór ograniczył się do Olympus C-770 UZ lub 765 UZ lub C-55 (C-5500), Canon A95 i właśnie tego Fuji.
Poczytaj sobie na www.dpreview.com oraz na www.steves-digicams.com. Z polskich stron to czytałem na ... ehh jestem w pracy i nie pamiętam adresów mogę później podrzucić. Generalnie o tym fuji opinie nie są złe chociaż kolega, który sporo fotografuje odradza z powodu generalnie słabej optyki produktów fuji. Natomiast co do Z3 to jednak sporo jest też niepochlebnych opini o tym modelu (w sumie to chyba pół na pół pozytywne i negatywne więc coś w tym jest - podejrzewam, że jak trafisz na dobey egzemplarz to będzie cacy). Niestety tylko tyle mogę powiedzieć bo aparatu jeszcze nie mam żadnego a moja wiedza na temat cyfrówek jest żadna - tyle tylko co przeczytałem więc na razie to czysta teoria ![]() PS. Ja się załamałem czytając różne testy i opinie - im więcej czytałem tym mniej pewny byłem wyboru.
![]() |
![]() |
#4 |
thorgal to ciota
![]() |
właśnie mam to samo - im więcej wiem tym mniej wiem, ten z3 ma kilka felerów - często się wiesza i szybko grzeje (sic!) co na jedno wychodzi - ma co prawda stabilizację obrazu ale przy zoomie większym i tak nie daje wiele, chyba fujika wezmę bo to ulepszona s5000 - poprawili to i owo, nie ma co prawda stabilizacji ale fotografem wielkim nie będę - zważywszy że mozna go juz kupić od 1200zł
![]() thx za liny - upewniły mnie w decyzji ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
...niepoprawny marzyciel.
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
Fuji napewno wypada lepiej. Robi duzo ciekawsze zdjecia.
Majonez podal najlepsze stronki. Ja dodam zebys poczytal na temat Nikona 8700, 8800 to sa przepiekne aparaty.
Pozdrawiam! ![]() Ostatnio zmieniany przez Kasprzak : 22.03.2005 o godz. 13:56 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
thorgal to ciota
![]() |
że piękne to ja niewątpię - jednak kosztują dwa razy tyle ile kosztuje s5500 i ile jestem skłonny dać - nie będę pracował raczej w national geographic a głownie na imieninach u cioci i z panną na wakacjach
![]() pozdo, marcin |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Młody żonkoś
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#8 |
![]() |
Wystarczyc napewno wystarczy, zalezy do czego potrzebujesz...jak piszesz do okazyjnych wyjazdow czy imprez to nawet wystarczy tobie Canon A70.
Pewnie i tak 80% fotek nie bedzie wywolywana wiec 2.1mpixela by wystarczylo czyli Canon A60 ![]() Ale to takie male podsumowanie. Ja teraz zbieram na Nikona 8700 albo 8800...jeżeli bym jakims cudem wygrał w totka to marzy mi się Canon 20D ![]()
![]() |
#9 | |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#10 | |
Młody żonkoś
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#11 |
![]() |
Nikon ma swoja przeszlosc jezeli chodzi o aparaty, jest marka znana, i slynaca z jakosci. Na kazdych meczach jak reporter ma aparat to z daleka widac "Nikon" Tylko sa to drozsze aparaty, mozna kupic jakosciowo lepsze od nich a za nizsze pieniadze czasami. Jednak w pewnych parametrach nie przeskoczysz go.
Nie zgodze sie z memorando...Nikon jest jedna z najlepszych firm. Wg mnie za nim bedzie Canon, ktory ma w swojej ofercie rewelacyjne aparaty cyfr. czy lustrzanki cyfr. podobnie jak Panasonic (ma go andrzej9) Zalezy wszystko od potrzeb i kata patrzenia na rozne parametry. Wg mnie z klasy sredniej przewazaja canony z serią od a60 - a80. oraz ten Fuji. Wyzsza nalezy juz do Nikona, ps. o Minolcie nie mowie bo nie bawiłem się aczkolwiek wygladaja rownie przyzwoicie jak reszta aparatow
![]() |
#12 | |
Młody żonkoś
![]() |
Cytat:
a co piszę ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
![]() |
wiem...
chodzilo mi o to ze napisales Nikon ze tylko jest git A ja powiedzialem ze nie tylko sam Nikon ![]()
![]() |
#14 | |
Młody żonkoś
![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 24.03.2005
![]() |
Tak się składa że mam S5500 i miałem okazję przez kilka dni testować Konica Minolta Z-3. Według mojego skromnego zdania (nie jestem profesjonalistą) to S5500 jest lepszy od Z-3.Jest poręczniejszy, ma lepszy interfejs użytkownika, gdyby miał jeszcze obiektyw od 2.0 tak jak niektóre Sony - to lepszego w tej cenie bym nigdzie nie znalazł.W Z-3 podobało mi się to że obiektyw pracuje cicho i szybko.Aha wg. mnie stabilizator obrazu w Z-3 to kit (to moje zdanie) - nie widziałem bowiem specjalnej różnicy w zrobionych zdjęciach.
S5500 mam od kilku miesięcy i generalnie jestem zadowolony, w razie jakichś dokładniejszych pytań chętnie odpowiem. Ostatnio zmieniany przez toth : 24.03.2005 o godz. 12:16 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|