![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 | |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 18.06.2002
![]() |
Cytat:
Radiatorek widoczny na zdjęciu dla GPU o taktowaniu 400MHz, to już lekka kpina chyba. Może ta karta działa stabilnie nawet przy długim obciążeniu mając jedynie ten radiator, ale nie budzi to na pewno zaufania! Śmiem wątpić, że ten radiator wystarczy do długiego użytkowania karty. Być może się mylę, bo w końcu Gigabyte nie zatrudnia chyba ludzi bez wyobraźni... ale różnie z tym może być, bo coraz częściej za projektowanie wielu rzeczy biorą się księgowi, a nie inżynierowie. Mając ok. 350zł poszukaj jakiegoś R9550 z kośćmi pamięci BGA o czasie dostępu 2.8 lub 3.3ns. Ewentualnie chwyć za telefon i szukaj po sklepach zwykłego R9550 z kośćmi o czasie dostępu 4ns i raczej z aktywnym chłodzeniem GPU, aby nie wydawać potem kolejnych pieniędzy na wentylator. Powinny jeszcze gdzieś być takie egzemplarze na pewno. Poniżej link do sklepów internetowych. Może coś Cię zainteresuje. http://www.skapiec.pl/site/cat/14/fi...43_272_0_0_0_0 Według mnie perełką wśród propozycji jest model Abit R9550XTurbo-Guru z kośćmi pamięci BGA o czasie dostępu 2.5ns. Nie wiem tylko, czy jesteś w stanie wydać za niego 400zł, ale jeśli tak, to warto sie zainteresować tym modelem. Standardowo ma nawet radiatory na kościach, przez co póxniej nie musisz już w tę kartę dodatkowo inwestować, żeby maksymalnie ją przetaktować
Ostatnio zmieniany przez Proton : 24.03.2005 o godz. 09:33 |
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 28.03.2003
![]() |
Wielkie dzieki Proton
wlasnie podgladam to >http://www.proline.pl/shop.php?prodi...5552424f475552 dzwonilem do swojego przedstawicielstwa w Wolowie ale tam mi mowia ze nie ma,a co do tych mizernych radiatorkow i tej calej sprwy to teraz jest taka polityka, ze to ma chodzi miesiac powyzej gwarancji, a jak sobie spalisz to nam przykro, tak czy inaczej bedziesz zmuszony kupic nastepna karte. |
|
|
|
![]() |
|
|