Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Majonez is back (for a while) (https://forum.cdrinfo.pl/f5/majonez-back-while-93794/)

Majonez 15.10.2014 21:23

Cytat:

Napisany przez andy (Post 1296155)
@Majonez większa kultura panowała, znaczy tak mi się wydaje. Cóż teraz wszystko jest bardziej masowe, pewne usługi z dawnych lat przechodzą ewolucje: fora -> FB/MS/NK/Twitter.
Komunikatory zastąpiły IRCa.

Ludzie też dorastają, nie mają czasu na "tworzenie treści".

Zauważyłem też, że dzisiaj każdy by chciał mieć wszystko na gotowe. Z jednej strony to rozumiem - takie czasy, wszystko się robi na biegu...

Masz rację i niejako ma to odzwierciedlenie w rzeczywistości. Albo rzeczywistość odzwierciedlała się wtedy w "Sieci". Wystarczy popatrzeć / posłuchać tego co się dzieje wokół szkół. Czasami mam wrażenie, że koniec świata już nastąpił tylko jest to koniec innego rodzaju przez wielu niezauważony.

Cytat:

Napisany przez grzeniu (Post 1296157)
Owszem.
Dzisiaj pisanie bez ogonków, to zwykłe lenistwo usprawiedliwiane zasadami netykiety sprzed 15 lat.
Ten alt się nie wytrze ani nie zużyje, bo właściwie do niczego innego nie jest używany.

Dzisiaj to powstają takie cuda jak dyskalkulia. To dopiero jest hardcore ...
A 15 lat temu faktycznie się nie pisało z pl znakami, ale z tego co pamiętam tylko na czatach i to zwłaszcza zagranicznych. W pozostałych miejscach obowiązywała poprawna pisownia, a na niektórych forach można było zarobić bana w 5 minut, jeżeli nie stosowało się do zasad.

Cytat:

Napisany przez Bartez (Post 1296177)
A później się hajtnąłeś i słuch po Tobie zaginął :P Dalej we Wro urzędujesz?

No popatrz znowu wychodzi, że gdzie diabeł nie może tam ... :P

Tak, nadal WRO i raczej tak zostanie :). Wybierasz się może w moje rejony :>?

andy 15.10.2014 22:31

Cytat:

Napisany przez Majonez
Masz rację i niejako ma to odzwierciedlenie w rzeczywistości. Albo rzeczywistość odzwierciedlała się wtedy w "Sieci". Wystarczy popatrzeć / posłuchać tego co się dzieje wokół szkół. Czasami mam wrażenie, że koniec świata już nastąpił tylko jest to koniec innego rodzaju przez wielu niezauważony.

Rzeczywistość i wirtualna rzeczywistość się nakładają, zlewają. Dzisiaj ludzie odzwierciedlają siebie w sieci - często nieświadomie - FB, NK.

Cytat:

Dzisiaj to powstają takie cuda jak dyskalkulia. To dopiero jest hardcore ...
A 15 lat temu faktycznie się nie pisało z pl znakami, ale z tego co pamiętam tylko na czatach i to zwłaszcza zagranicznych. W pozostałych miejscach obowiązywała poprawna pisownia, a na niektórych forach można było zarobić bana w 5 minut, jeżeli nie stosowało się do zasad.
Na czatach chodziło o kodowanie. Ludzie często nie potrafili ustawić tego poprawnego i pisanie z ogonkami powodowało krzaczki -> kicka :D

btw ktoś jeszcze siedzi na kanale CDRinfo na IRCu? ;)

ed hunter 15.10.2014 23:20

Rycho siedzi jak zwykle na IRCu.

Majonez 24.10.2014 18:42

Co tak tu ucichło? Tylko tylu starych wyjadaczy zostało :(

Patrix 24.10.2014 18:48

A Ty tylko tematy o majonez is back, pilka nozna i sprzedam, to Ty cicho siedzisz a nie my :P

grzeniu 24.10.2014 19:08

Kobita wyjechała na weekend, to się pokazał :D

@Majonez - a piątkowy zestaw startowy masz?

misiozol 24.10.2014 19:15

Mnie sie wydaje ze ma inaczej by sie nie pokazal :D

andy 24.10.2014 19:51

Szukamy tagów NFC :P Coś polecisz?

Jarson 26.10.2014 17:10

Cytat:

Napisany przez grzeniu (Post 1297491)

Zestawy startowe to zło. Potem zawsze się okazuje, że trzeba zaopatrzeć się w edycję rozszerzoną, a jak, skoro już nie można jeździć autem...

grzeniu 26.10.2014 17:29

Zestaw startowy jest, jak sama nazwa mówi, na start.
A potem trzeba dolecieć. Biegusiem :taktak:
Chyba, że jest się przewidującym.

Jarson 26.10.2014 20:04

W piątek właśnie tak dolatywałem, ino nie biegusiem, a autem, gdyż mogłem - 15 kilometrów. Do sklepu całodobowego czynnego do 24.

Majonez 26.10.2014 22:20

Cytat:

Napisany przez Patrix (Post 1297488)
A Ty tylko tematy o majonez is back, pilka nozna i sprzedam, to Ty cicho siedzisz a nie my :P

Spokojnie, spokojnie daj mi czas na ogarnięcie tego wszystkiego. Wiesz jaki to szok po tylu latach. :P

Cytat:

Napisany przez grzeniu (Post 1297491)

Cytat:

Napisany przez misiozol (Post 1297492)
Mnie sie wydaje ze ma inaczej by sie nie pokazal :D

Cytat:

Napisany przez Jarson (Post 1297694)
Zestawy startowe to zło. Potem zawsze się okazuje, że trzeba zaopatrzeć się w edycję rozszerzoną, a jak, skoro już nie można jeździć autem...

Cytat:

Napisany przez grzeniu (Post 1297695)
Zestaw startowy jest, jak sama nazwa mówi, na start.
A potem trzeba dolecieć. Biegusiem :taktak:
Chyba, że jest się przewidującym.

Cytat:

Napisany przez Jarson (Post 1297707)
W piątek właśnie tak dolatywałem, ino nie biegusiem, a autem, gdyż mogłem - 15 kilometrów. Do sklepu całodobowego czynnego do 24.

Fakt Żonka się do koleżanki umówiła ale to nie miało akurat znaczenia.
A co do zestawu to zawsze jakiś mam, startowy, rozszerzony a czasami nawet zestaw ekstra ;).
Chociaż w zależności od ekipy zestaw startowy może być też zestawem końcowym :haha:

Cytat:

Napisany przez andy (Post 1297513)
Szukamy tagów NFC :P Coś polecisz?

Tak, polecam te o pojemności conajmniej 1024kB - te mniejsze właściwie nadają się tylko do sterowania akcjami/zdarzeniami w telefonie - przy androidzie np. jak masz taskera albo nfc-retag (czy jakoś tak). :P :P
Bawiłem się tymi mniejszymi, raptem numer telefonu da się zapisać i czasami nazwisko. Ewentualnie akcje w telefonie typu włącz BT i połącz z danym urządzeniem np. w samochodzie albo włącz WiFi i połącz z daną siecią w domu. Jedyne co tu przeszkadza to, że musisz mieć włączone NFC cały czas bo jak chcesz odblokować telefon, wejść do opcji, włączyć NFC i przyłożyć tag to się nagle okazuje, że szybciej bo z widżetu włączysz BT czy WiFi. Jak dla mnie póki co NFC to taki ficzer a nie ficzer ... I tak wiem mogę zrootować telefon i włączać NFC jak chce i może być nawet aktywne przy zablokowanym ekranie. Pytanie tylko po co takie kombinacje.

Patrix 21.05.2015 21:03

Cytat:

Napisany przez Majonez (Post 1295277)
Patrix dostaniesz w dziób za takie gadanie i Ci nawet pozostałe 3 pingwiny nie pomogą :P.

A jednak miałem rację... :'(

grzeniu 02.10.2015 20:21

Majoneza zasłoikowali.
Żeby mu tylko termin ważności nie wyszedł.

mgit 02.10.2015 20:26

Cytat:

Napisany przez grzeniu (Post 1338080)
Majoneza zasłoikowali.
Żeby mu tylko termin ważności nie wyszedł.

Przyznaj się, dałeś mu kartkę czerwoną i za to go nie ma... :taktak:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:24.