![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 | |
Czepek - od czepiania sie
Data rejestracji: 04.03.2004
![]() |
Cytat:
racja, ja mam mojego durnia juz 5 latek i nie widze powodu by go zmieniac jak mi odbije i chce pogierczyc np na GTA SA to ide na lepszego kompa, na ktorym robie filmy, ale duron 800 i min 256 RAMu + GF MX400 + cicha barraquda stanowi dla mnie juz pelen komfort w codziennym uzywaniu komputera mysle, ze obecnie mamy do czynienia z pewnym przelomem w historii rozwoju technologii komputerowych: kiedys kazdy nowy proc i podwojenie RAMu przekladal sie na DUUUZO szybsza prace kazdego softu teraz praca w wordzie, rysowanie w CADzie, ogladanie divxa, przegladanie www - to wszystko dziala porownywalnie na P IV 3,0 jak na duron800. roznice sie uwidaczniaja w aplikacjach inzynierskich (duza ilosc obliczen, grach czy w przetwarzaniu wielkiej ilosci danych audio-video. kto tego nie uzywa nie ma potrzeby upgrade'owac durona/celerona
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 27.01.2005
![]() |
Witam !
Dzięki wszystkim za wypowiedzi - tak się złożyło, że zrezygnowałem z zakupu procka i płyty, który planowałem - z kilku powodów - głównie z tego, że założyłem sobie, że cena nie ma przekroczyć 100 zł - jeśli ma to być okazja - a przekroczyła znacznie - w sumie nie dziwię się, bo sprzęt wydawał się pewny. Aczkolwiek mam teraz na oku inny zestaw - trochę lepszy - niewiele się różni od poprzedniego, tylko sprzedawca mniej pewny, no i nie z mojego miasta. Mam tylko jedno pytanie - co sądzicie o chipsecie SiS 735 pod procesory Duron ?? (niby nowocześniejszy od VIA KT133, ale ...) Pozdrawiam ro29 EDIT - poczytałem trochę o tym chipsecie - różne opinie są - jeśli ktoś ma własne - bardzo chętnie wysłucham czy warto w to inwestować parę złotych (nie mając oczywiście więcej ) ![]() Ostatnio zmieniany przez ro29 : 25.07.2005 o godz. 23:51 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Co do chipsetu KT133 to byla udana wersja VIA, jedyna wada chipsetu bylo brak wsparcia dla magistrali 133 MHz, w przypadku durona nie ma to znaczenia, bo starsze durony pracuja na magistrali 100 MHz i sa calkiem przyzwoitymi procesorami... ja mialem 2 plyty na KT133, firmy Gigabyte i ASUS, faktem ze to dobre wyroby byly, a przy tym nigdy nei mialem problemow z VIA KT-133 (i wyzsza wersja KT-133A), warunek - w windowsie musialbyc zawsze S.P. od VIA 4 in 1 no ale to chyba jasne ![]()
![]() |
![]() |
|
|