![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Wyjadacz
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
![]()
Posiadam bezprzewodowy zestaw klawiatura+mysz firmy Media Tech, model MT134. Ostatnio zaczęły się problemy z mychą. Najpierw kursor z oporem przesuwał się w poziomie, czyszczenie rolek i kulki nic nie dało. Po kilku dniach pracy mysz przestawała w losowych momentach działać (pozostawał tylko restart). Aż wreszcie wczoraj, przy wyjmowaniu baterii mycha umarła
![]() ![]() Baterie są sprawne, mycha leży wystarczająco blisko odbiornika, nie ma urządzeń, który zakłócałyby fale radiowe - po prostu warunki pracy są idealne.
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 15.07.2002
![]() |
Re: Moja mysz (komputerowa) kopnęła w kalendarz. Jak ją reanimować?
Cytat:
BTW sam mam z Mediatecha glosniki 5.1 i po roku zaczely brzeczec tak, ze nieda sie na nich sluchac niczego - do dzis sobie pluje w brode ze sie pospieszylem i nie kupilem glosnikow z Logiteha - akurat nie bylo.
![]() |
![]() |
#3 | |
Wyjadacz
![]() |
Re: Re: Moja mysz (komputerowa) kopnęła w kalendarz. Jak ją reanimować?
Cytat:
Przed chwilą przyszedł do mnie kolega i powiedział, że najczęściej w myszkach wyginają się diody LED. Rozkręciłem mysz, patrzę, a tu obydwie diody są przekrzywione. Wyprostowałem je, założyłem spowrotem obudowę i mysz zaczęła działać (!), ale po chwili znowu zdechła!!! ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Gość
|
Chyba musisz oglosic jej zgon! Uzywalem bezprzewodowej myszy Chincostam ze stacja dokujaca, oddalem potrzebujacym, najpierw przewijala tylko lewo, potem padla. W serwisie (RTV) stwierdzili, ze to albo licznik przy rolce, albo plytka. I tak sie nie oplacalo reperowac. Sam uzywam A4Tech,bezprzewodowej z kulka, 3 przyciski + 2 rolki. Wymieniam jedynie styczniki pod lewym klawiszem wyklikane przy grach (Diablo!+Unreal!) po 12 zl/wymana. Oplaca sie! Nowa=~150zlp?
|
![]() |
![]() |
#5 |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Witam !
Logitech Cordless Desktop Pro czyli profilowana mysz i klawiatura bezprzewodowa w jednym z gw 5 wiosen = 0 problemów ! Tylko przy czestym graniu w myshy trza wymieniać 2xAAA co dwa miechy ale to nie problem ! Co do twojej myszki Zip to chyba jush cmentash jej tylko został ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Silent Hunter ;)
![]() Data rejestracji: 18.05.2002
![]() |
Re: Re: Moja mysz (komputerowa) kopnęła w kalendarz. Jak ją reanimować?
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ZIP zobacz jeszcze odbiornik... myszka moze byc w porzadku
pozdrawiam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wyjadacz
![]() |
To chyba myshka nawala, bo potrząsałem nią nieco podczas wyjmowania baterii...
![]() ![]() Odbiornik jest OK, bo jak już pisałem, mycha chwilowo nadaje, po czym nagle wyłącza się na amen. Poza tym klawiatura współpracująca z odbiornikiem działa poprawnie. Czy ktoś może mi podać, co zostało uszkodzone w tej myshy?
![]() |
#9 |
Gość
|
Sprawdz plytke, mogly puscic luty albo jakies styki. Delikatnie patyczek i spirytus. Przede wszystkim styki emitera. Mysz jest na podczerwien? czy radiowa? Moja na podczerwien jest b. czula na kurz w okolicy rolek.
|
![]() |
![]() |
#10 |
Wyjadacz
![]() |
Przed chwilą odlutowałem "cieniutkie druciki" łączące płytę z pojemnikiem na baterie i przylutowałem normalny, mocny kabel. Ustawiłem diody LED w prostej pozycji, wyczyściłem rolki i kulkę. Po tych zmianach włączyłem mysz, działała chwilę dobrze, następnie zaczęła zacinać się w pionie, potem już zupełnie nie poruszała się w pionie, aż wreszcie stanęła w bezruchu. Teraz jush wcale nie działa!
Mysh jest radiowa, spoczywa około 30 cm od odbiornika.
Jeżeli mój post Ci pomógł - nie zapomnij o reputacji, przynajmniej będę wiedział, że ktoś czyta moje wypociny i nie produkuję się tu na próżno. Ostatnio zmieniany przez ZiP : 28.08.2002 o godz. 23:39 |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
TDI
Zlotowicz
Data rejestracji: 23.09.2001
![]() |
W moim A4-Techu wystepowaly podobne problemy. Do tej pory nie doszedlem do tego, co powoduje takie dziwne zachowanie. Przelutopwalem nawet diody, bo w pionie mysz byla O.K, ale to rowniez nic nie dalo. Bylem zmusziony do wymiany urzadzenia, ale w razie czego zostawilem stara, moze kiedys na to wpadne i komus sprzedam
![]()
![]() |
#12 | |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 15.07.2002
![]() |
Re: Re: Re: Moja mysz (komputerowa) kopnęła w kalendarz. Jak ją reanimować?
Cytat:
zawyczaj jak slucham to tak ok 1/3 mocy na poczatku dzialaly bardzo ladnie ale pozniej ![]() teraz mysle o glosnikach firmy JAZZ - faktyczna moc 200 WATT subwofer 100 watt + 5 x 20 watt wedle testow i opisow na zachodnich stronach glosniki sa rewelacyjne a przy tym cena calkiem znosna ... przynajmniej w pronoxie
![]() |
![]() |
#13 |
Komandor
Re: Re: Re: Re: Moja mysz (komputerowa) kopnęła w kalendarz. Jak ją reanimować?
Nie lepiej to kupic sobie wzmacniacz i pare dobrych glosnikow, niz kupowac takie plastkowe pudelka i oczekiwac ze to bedzie ladnie gralo?
ha! pozdrawiam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Komandor
Re: Re: Re: Re: Re: Moja mysz (komputerowa) kopnęła w kalendarz. Jak ją reanimować?
ZIP jesli elektronicznie mysz Ci nawalila, chyba Ci nie pomozemy, jakis serwis predzej,
moim zdaniem szkoda inwestowac w takie bezprzewodowe myszki, klawiatury, kablowe sa rownie dobre i wytrzymale, moja kablowa na COMie jest sobie juz ponad 2 lata, co prawda firma Logitech to jest firma pozdrawiam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wyjadacz
![]() |
Czytałem regulamin serwisu na stronie www.media-tech.pl . Niby firmowy serwis to jest rozwiązanie, ale mysh nie jest tak do końca "sklepowa" i nie ma gwarancji. Z tego regulaminu nie dowiedziałem się, czy gwarancja jest potrzebna do naprawy? Czy serwis ten naprawia sprzęt bez okazania gwarancji albo dowodu zakupu (za dodatkową opłatą oczywiście)?
![]() |
|
|