Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 27.08.2002, 10:46   #1
ZiP
Wyjadacz

Data rejestracji: 09.05.2002
ZiP zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Red face Moja mysz (komputerowa) kopnęła w kalendarz. Jak ją reanimować?

Posiadam bezprzewodowy zestaw klawiatura+mysz firmy Media Tech, model MT134. Ostatnio zaczęły się problemy z mychą. Najpierw kursor z oporem przesuwał się w poziomie, czyszczenie rolek i kulki nic nie dało. Po kilku dniach pracy mysz przestawała w losowych momentach działać (pozostawał tylko restart). Aż wreszcie wczoraj, przy wyjmowaniu baterii mycha umarła . Może ktoś ma jakieś sugestie, co z tym fantem zrobić? Co się mogło stać?
Baterie są sprawne, mycha leży wystarczająco blisko odbiornika, nie ma urządzeń, który zakłócałyby fale radiowe - po prostu warunki pracy są idealne.

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 27.08.2002, 10:54   #2
BD
Team Member
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 15.07.2002
BD zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Re: Moja mysz (komputerowa) kopnęła w kalendarz. Jak ją reanimować?

Cytat:
ZiP napisa***322;(a)
Posiadam bezprzewodowy zestaw klawiatura+mysz firmy Media Tech, model MT134. Ostatnio zaczęły się problemy z mychą. Najpierw kursor z oporem przesuwał się w poziomie, czyszczenie rolek i kulki nic nie dało. Po kilku dniach pracy mysz przestawała w losowych momentach działać (pozostawał tylko restart). Aż wreszcie wczoraj, przy wyjmowaniu baterii mycha umarła . Może ktoś ma jakieś sugestie, co z tym fantem zrobić? Co się mogło stać?
Baterie są sprawne, mycha leży wystarczająco blisko odbiornika, nie ma urządzeń, który zakłócałyby fale radiowe - po prostu warunki pracy są idealne.
polecam Logiteha - to jakos jak sie patrzy

BTW sam mam z Mediatecha glosniki 5.1 i po roku zaczely brzeczec tak, ze nieda sie na nich sluchac niczego - do dzis sobie pluje w brode ze sie pospieszylem i nie kupilem glosnikow z Logiteha - akurat nie bylo.
BD jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.08.2002, 12:04   #3
ZiP
Wyjadacz

Re: Re: Moja mysz (komputerowa) kopnęła w kalendarz. Jak ją reanimować?

Cytat:
BD napisa***322;(a)
Rozumiem, że Logitech jest najlepszy, ale ja nie zamierzam wymieniać myszy. Chcę ją naprawić!
Przed chwilą przyszedł do mnie kolega i powiedział, że najczęściej w myszkach wyginają się diody LED. Rozkręciłem mysz, patrzę, a tu obydwie diody są przekrzywione. Wyprostowałem je, założyłem spowrotem obudowę i mysz zaczęła działać (!), ale po chwili znowu zdechła!!!
Stary 27.08.2002, 12:09   #4
Yahol
Gość

Chyba musisz oglosic jej zgon! Uzywalem bezprzewodowej myszy Chincostam ze stacja dokujaca, oddalem potrzebujacym, najpierw przewijala tylko lewo, potem padla. W serwisie (RTV) stwierdzili, ze to albo licznik przy rolce, albo plytka. I tak sie nie oplacalo reperowac. Sam uzywam A4Tech,bezprzewodowej z kulka, 3 przyciski + 2 rolki. Wymieniam jedynie styczniki pod lewym klawiszem wyklikane przy grach (Diablo!+Unreal!) po 12 zl/wymana. Oplaca sie! Nowa=~150zlp?
  Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.08.2002, 14:57   #5
Laser
Guru
Zlotowicz

Data rejestracji: 02.01.2002
Laser zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witam !

Logitech Cordless Desktop Pro czyli profilowana mysz i klawiatura bezprzewodowa w jednym z gw 5 wiosen = 0 problemów !

Tylko przy czestym graniu w myshy trza wymieniać 2xAAA co dwa miechy ale to nie problem !

Co do twojej myszki Zip to chyba jush cmentash jej tylko został

Laser jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.08.2002, 23:11   #6
ThanatoS
Silent Hunter ;)

Data rejestracji: 18.05.2002
ThanatoS zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Re: Re: Moja mysz (komputerowa) kopnęła w kalendarz. Jak ją reanimować?

Cytat:
BD napisa***322;(a)

BTW sam mam z Mediatecha glosniki 5.1 i po roku zaczely brzeczec tak, ze nieda sie na nich sluchac niczego - do dzis sobie pluje w brode ze sie pospieszylem i nie kupilem glosnikow z Logiteha - akurat nie bylo.
Bartek Madiatech owszem jest do d***, mam stare głośniki Hi-Tex'a (mają ok. 7 lat) brzmienie mają o wiele lepsze niż te stereofoniczne Mediatechu. Choć moje mają tylko głośniczki 2 Watowe. Ale powiem ci dlaczego Mediatecha są gorsze, po prostu dają mocniejszy wzmacniacz i głośniczki nie wytrzymują.
ThanatoS jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.08.2002, 11:10   #7
Ormianin
Komandor

Data rejestracji: 29.07.2002
Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
ZIP zobacz jeszcze odbiornik... myszka moze byc w porzadku

pozdrawiam
Ormianin jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.08.2002, 22:33   #8
ZiP
Wyjadacz

To chyba myshka nawala, bo potrząsałem nią nieco podczas wyjmowania baterii...
Odbiornik jest OK, bo jak już pisałem, mycha chwilowo nadaje, po czym nagle wyłącza się na amen. Poza tym klawiatura współpracująca z odbiornikiem działa poprawnie.
Czy ktoś może mi podać, co zostało uszkodzone w tej myshy?
Stary 28.08.2002, 22:47   #9
Yahol
Gość

Sprawdz plytke, mogly puscic luty albo jakies styki. Delikatnie patyczek i spirytus. Przede wszystkim styki emitera. Mysz jest na podczerwien? czy radiowa? Moja na podczerwien jest b. czula na kurz w okolicy rolek.
  Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.08.2002, 23:37   #10
ZiP
Wyjadacz

Przed chwilą odlutowałem "cieniutkie druciki" łączące płytę z pojemnikiem na baterie i przylutowałem normalny, mocny kabel. Ustawiłem diody LED w prostej pozycji, wyczyściłem rolki i kulkę. Po tych zmianach włączyłem mysz, działała chwilę dobrze, następnie zaczęła zacinać się w pionie, potem już zupełnie nie poruszała się w pionie, aż wreszcie stanęła w bezruchu. Teraz jush wcale nie działa!
Mysh jest radiowa, spoczywa około 30 cm od odbiornika.

Ostatnio zmieniany przez ZiP : 28.08.2002 o godz. 23:39
ZiP jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.08.2002, 00:17   #11
Nol
TDI
Zlotowicz

Data rejestracji: 23.09.2001
Nol zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
W moim A4-Techu wystepowaly podobne problemy. Do tej pory nie doszedlem do tego, co powoduje takie dziwne zachowanie. Przelutopwalem nawet diody, bo w pionie mysz byla O.K, ale to rowniez nic nie dalo. Bylem zmusziony do wymiany urzadzenia, ale w razie czego zostawilem stara, moze kiedys na to wpadne i komus sprzedam Czy ktos z was ma moze pojecie, co moglo na plytce sie wypalic?
Stary 29.08.2002, 09:42   #12
BD
Team Member
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 15.07.2002
BD zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Re: Re: Re: Moja mysz (komputerowa) kopnęła w kalendarz. Jak ją reanimować?

Cytat:
ThanatoS napisa***322;(a)

Bartek Madiatech owszem jest do d***, mam stare głośniki Hi-Tex'a (mają ok. 7 lat) brzmienie mają o wiele lepsze niż te stereofoniczne Mediatechu. Choć moje mają tylko głośniczki 2 Watowe. Ale powiem ci dlaczego Mediatecha są gorsze, po prostu dają mocniejszy wzmacniacz i głośniczki nie wytrzymują.
mozliwe ale ja nie jade na maksylanej mocy
zawyczaj jak slucham to tak ok 1/3 mocy

na poczatku dzialaly bardzo ladnie ale pozniej
teraz mysle o glosnikach firmy JAZZ - faktyczna moc 200 WATT
subwofer 100 watt + 5 x 20 watt
wedle testow i opisow na zachodnich stronach glosniki sa rewelacyjne
a przy tym cena calkiem znosna ... przynajmniej w pronoxie
BD jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.08.2002, 11:54   #13
Ormianin
Komandor

Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Re: Re: Re: Re: Moja mysz (komputerowa) kopnęła w kalendarz. Jak ją reanimować?

Nie lepiej to kupic sobie wzmacniacz i pare dobrych glosnikow, niz kupowac takie plastkowe pudelka i oczekiwac ze to bedzie ladnie gralo?
ha!

pozdrawiam
Stary 29.08.2002, 11:56   #14
Ormianin
Komandor

Re: Re: Re: Re: Re: Moja mysz (komputerowa) kopnęła w kalendarz. Jak ją reanimować?

ZIP jesli elektronicznie mysz Ci nawalila, chyba Ci nie pomozemy, jakis serwis predzej,
moim zdaniem szkoda inwestowac w takie bezprzewodowe myszki, klawiatury, kablowe sa rownie dobre i wytrzymale, moja kablowa na COMie jest sobie juz ponad 2 lata, co prawda firma Logitech to jest firma

pozdrawiam
Stary 29.08.2002, 12:11   #15
ZiP
Wyjadacz

Czytałem regulamin serwisu na stronie www.media-tech.pl . Niby firmowy serwis to jest rozwiązanie, ale mysh nie jest tak do końca "sklepowa" i nie ma gwarancji. Z tego regulaminu nie dowiedziałem się, czy gwarancja jest potrzebna do naprawy? Czy serwis ten naprawia sprzęt bez okazania gwarancji albo dowodu zakupu (za dodatkową opłatą oczywiście)?

Twoje uprawnienia: