Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Zobacz rezultaty głosowania: Czy popierasz to co sie dzieje wokol Harrego Pottera
Jak najbardziej, sam czytam 9 16.67%
Tak, Niech dzieci czytaja, przynajmniej to 14 25.93%
Jest mi to obojetne, ale jestem przychylny 10 18.52%
jest mi to obojetne, ale raczej naleze do opozycji 4 7.41%
Nie, to jest fuj, dno i wodorosty 5 9.26%
Nie, naleze do (zwo)Lennikow radia maryja 12 22.22%
Wszystkich głosów: 54. Nie możesz oddać głosu w tej sondzie

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 28.01.2006, 11:25   #1
polakT
inżynier systemowy

Data rejestracji: 07.07.2004
polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Harry Potter

Nie no wlasnie zobaczylem co ta ksiazka robi z ludzmi. Donosiciel ledwo chodzi pod obciazeniem, a ludzie (dziecie) rzucily sie na niego jak na cukierki. To ze placic trzeba prawie 50pln to nie wazne. Nie wiem co jest ale nie ma nikolgo, wszystki dzieci ktore maja ferie gdzies zniknely.....

Jak dla mnie przesada. chociaz wybieram 2 odpowiedz

Co Wy sadzicie o manni Harrego Pottera

Ostatnio zmieniany przez polakT : 28.01.2006 o godz. 11:46
polakT jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 28.01.2006, 11:38   #2
joujoujou
( o )( o )
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Wybieram odpowiedź drugą, zawsze to jest nadzieja, że po tej książce sięgną po jakąś inną.
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.01.2006, 11:38   #3
adixo

Data rejestracji: 02.01.2003
adixo jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>adixo jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Odp. 2 Tak mało teraz dzieciaki czytają, tylko komputer i gry i gry
adixo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.01.2006, 11:46   #4
czero
-=| GodFather |=-

Data rejestracji: 30.04.2003
czero niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>czero niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
dokladnie jak wyzej, odp 2
czero jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.01.2006, 12:29   #5
yahol
Głupi Yasio

Data rejestracji: 27.05.2003
yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Jako zdeklarowany zwolennik Radia Ma.Ryja wybralem opcje ostatnia.
To doskonaly przyklad jak reklama i omercja potrafia wcisnac ludziom, dosc kiepskawy zreszta produkt, tak zeby powstala wokol niego nieomal histeria.
I w tym miejscu zgadzam sie ze Stanislawem Lemem:
-nie lubie Henryka Portiera, nie rozumiem jego fenomenu, nie widze zadnych pozytywow z jego czytania. Ani wychowawczych (a wrecz przeciwnie, przyklady w tekstach ksiazek) ani poznawczych.
To zwykla mielonka podana w sosie wlasnym. Bez smaku i polotu.
yahol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.01.2006, 12:29   #6
cancel
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 30.01.2004
cancel zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Sam czytam Harrego Pottera i mi się bardzo podoba, ale nie aż tak żeby stać przez całą noc w kolejce do księgarni w dniu premiery. W tej książce niepodoba mi się tylko to, że jest taka droga (przynajmniej w Polsce bo nie wiem jak w innych krajach). To jest głupie myślenie wydawnictwa Media Rodzina, oni myslą że jak cena będzie tak wysoka to zarobią więcej, ale to nieprawda bo niektórych nie stać na tą książkę a bardzo im się podoba (np. porzyczyli sobie od kogoś). Takto jak by była tańsza to każdy by sobie kupił a nie czytał pirata w necie. To jest moje zdanie, nie wiem jak wasze. Zaznaczyłem 2 odpowiedź.

Pozdro dla wszystkich!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Udzielam się tylko w tematach, na których się znam i/lub mogę coś wnieść do dyskusji, a że znam się na niewielu rzeczach to dyskusji z moim udziałem jest niewiele. (innymi słowy: musicie dogłębnie przeszukać forum aby odnaleźć moje posty ) Ten temat jest jednym z nielicznych z moim udziałem.
Spiesz się powoli!
(lepiej na tym wyjdziesz)
cancel jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.01.2006, 12:34   #7
mgit
Guru

Data rejestracji: 22.08.2004
mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Ja wybrałem odpowiedź numer 1
Ale zeby stać w kolejce po jedną ksiażkę to przesada
mgit jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.01.2006, 12:56   #8
polakT
inżynier systemowy

Data rejestracji: 07.07.2004
polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez yahol
To doskonaly przyklad jak reklama i omercja potrafia wcisnac ludziom, dosc kiepskawy zreszta produkt, tak zeby powstala wokol niego nieomal histeria.
I w tym miejscu zgadzam sie ze Stanislawem Lemem:
-nie lubie Henryka Portiera, nie rozumiem jego fenomenu, nie widze zadnych pozytywow z jego czytania. Ani wychowawczych (a wrecz przeciwnie, przyklady w tekstach ksiazek) ani poznawczych.
To zwykla mielonka podana w sosie wlasnym. Bez smaku i polotu.
No wlasnie, ta ksiazka budzi we mnie podobne uczucia. Przyczzytalem w zyciu wiele ksiazek, w tym pierwsza i druga czesc HP. Prawda jest ze te ksiazki to jest lektura na kilka minut, lekka i bezstresowa. Jednak nic poza zwykla niezbyt rozbudowana historia w tej ksiazce nie ma. Przyznam sie jestem zwolennikiem gatunku fanntazy i podobnych, jednka zadna pozadna ksiazka nie pogardze. Czytalem Tolkiena w kolejnosci wydawania ksiazek (po polsku), przyczeyalem wladce pierscieni - jeszcze przed nakreceniem i przed tym calym szumem, tylko nie wiem dlaczego HP tak bardzo mi przypomina streszczenie Lordow :/ (osadzone w innych realiach). Tak jak porownac Romeo i Julia z nowymi produkcjami.

Jednak z drugiej strony, zauważam fakt ze corazm niej ludzi czyta ksiazki, nawet lektur nie czytaja. A to juz chyba jest nie normalne. Patrzac na to co sie dzieje wokól HP, mam nadzieje ze dzieci z czasem siegna po Sapkowskiego, po Tolkiena, zaczna czytac lektury. Moze HP to komercja i kaszana ale miejmy nadzieje ze spowoduje ze chociaz kilkoro dzieci przekona sie do czytanai ksiazek.

Jakby co nie jestem wydawca, poprostu z czasem nie mam o czym z ludzmi rozmawiac. Zaczynam o muzyce - lipa nikt nie slucha tego co ja wszytko to jakis lipny dance i hipahopa. Zaczynam o kinie, fakt ogladaja, polskie komedie, ktorych ja nie trawie. Ksiazki - pada spojrzenie w ktorym mozna odczytac przekaz: Poj***ało cie.
Jedyne co mnie ratuje, to to ze moje luba tak jak ja słucha dobrej muzyki (takiej gdzie jest wazny tekst jak tez muzyka i ich przekaz), lubi cztac ksiazki - mamy o czym rozmawiac wieczorami przy ... kominku chcialoby sie rzec, coz jednak nie posiadam takowego. Najczesciej rozmowy tocza sie przy wlaczonym radyjku z dobra muzyka, latem przy ognisku, moze czasem grilu......

Taki apel do tych ktorzy nie lubia czytac ksiazek: Ksiażka nie gryzie. Wez ja do reki, otworz i posłuchaj co ma Ci do powiedzienia. Dobra ksiazka daje wiecej radosci niz obejrzenie po raz n-ty tego samego filmu -bo nie ma nic nowego. Moze kiedys sie spotkamy, bedziemy mieli o czym rozmawiac, bo komputerow mam juz dosc w rozmowach, gier jeszcze bardziej.....
polakT jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.01.2006, 13:29   #9
Pawel_k
User

Data rejestracji: 25.09.2002
Pawel_k zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez yahol
(...)
ja tez wybralem ostatnia, alleluja i do przodu, kto chce ten czyta,
Stary 28.01.2006, 16:14   #10
Burt
Precz z internetem

Data rejestracji: 20.10.2005
Burt jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Burt jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Burt jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez Pawel_k
Dobrze gada !!! Wódki mu dać.
Burt jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.01.2006, 17:29   #11
pykson
Czepek - od czepiania sie

Data rejestracji: 04.03.2004
pykson zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
nie lubie, nawet nie czytalem a wiem, ze nie lubie

reszta niech robi co sie im podoba, ale qrde przeciez to musi byc nudne prawie jak ksiazka kucharska
Stary 28.01.2006, 18:43   #12
mgit
Guru

Data rejestracji: 22.08.2004
mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
no czytanie nudne jest szczególnie jak się czyta Nad Niemnem (jeszcze 100 kartek i koniec 3 ostatniego tomu)
mgit jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.01.2006, 10:15   #13
MQs
Poważny używkownik

Data rejestracji: 16.02.2005
MQs zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Nie czytałem, ale po filmach mogę stwierdzić, że książka jest naszpikowana dobrą fantazją - jedyny duży plus tej książki (poza tym jest to zwykła przygodówka). Wkurzało mnie tylko to, że np. w metrze w Londynie w każdym wagonie ktoś z dorosłych czyta Harrego Pottera, a żadnych innych książek nie - bo Harry jest trendy - troche to tandetnie wyglądało.
Stary 29.01.2006, 11:22   #14
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cool

Cytat:
Napisany przez Pawel_k
zgadzam się w pełni, przeczytałem 1 i 2, teraz wolę już filmy, czytać mi się tego nie chce, więc alleluja i do przodu, siać, siać i zbierać
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.01.2006, 11:28   #15
M@X
Get a Mac!

Data rejestracji: 18.04.2003
M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Ja tez wole filmy - zwlaszcza ze Emma Watson ladnie sie zaokragla tu i owdzie i robi sie z niej kawal dzagi ;-).

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:
M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: