![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
Zobacz rezultaty głosowania: Czy popierasz to co sie dzieje wokol Harrego Pottera | |||
Jak najbardziej, sam czytam |
![]() ![]() ![]() ![]() |
9 | 16.67% |
Tak, Niech dzieci czytaja, przynajmniej to |
14 | 25.93% |
Jest mi to obojetne, ale jestem przychylny |
10 | 18.52% |
jest mi to obojetne, ale raczej naleze do opozycji |
4 | 7.41% |
Nie, to jest fuj, dno i wodorosty |
5 | 9.26% |
Nie, naleze do (zwo)Lennikow radia maryja |
12 | 22.22% |
Wszystkich głosów: 54. Nie możesz oddać głosu w tej sondzie |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
inżynier systemowy
Data rejestracji: 07.07.2004
![]() ![]() ![]() |
Harry Potter
Nie no wlasnie zobaczylem co ta ksiazka robi z ludzmi. Donosiciel ledwo chodzi pod obciazeniem, a ludzie (dziecie) rzucily sie na niego jak na cukierki. To ze placic trzeba prawie 50pln to nie wazne. Nie wiem co jest ale nie ma nikolgo, wszystki dzieci ktore maja ferie gdzies zniknely.....
Jak dla mnie przesada. ![]() Co Wy sadzicie o manni Harrego Pottera Ostatnio zmieniany przez polakT : 28.01.2006 o godz. 11:46 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
( o )( o )
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wybieram odpowiedź drugą, zawsze to jest nadzieja, że po tej książce sięgną po jakąś inną.
![]()
![]() |
![]() |
#3 |
![]() ![]() |
Odp. 2 Tak mało teraz dzieciaki czytają, tylko komputer i gry i gry
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
-=| GodFather |=-
Data rejestracji: 30.04.2003
![]() ![]() |
dokladnie jak wyzej, odp 2
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jako zdeklarowany zwolennik Radia Ma.Ryja wybralem opcje ostatnia.
To doskonaly przyklad jak reklama i omercja potrafia wcisnac ludziom, dosc kiepskawy zreszta produkt, tak zeby powstala wokol niego nieomal histeria. I w tym miejscu zgadzam sie ze Stanislawem Lemem: -nie lubie Henryka Portiera, nie rozumiem jego fenomenu, nie widze zadnych pozytywow z jego czytania. Ani wychowawczych (a wrecz przeciwnie, przyklady w tekstach ksiazek) ani poznawczych. To zwykla mielonka podana w sosie wlasnym. Bez smaku i polotu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 30.01.2004
![]() |
Sam czytam Harrego Pottera i mi się bardzo podoba, ale nie aż tak żeby stać przez całą noc w kolejce do księgarni w dniu premiery. W tej książce niepodoba mi się tylko to, że jest taka droga (przynajmniej w Polsce bo nie wiem jak w innych krajach). To jest głupie myślenie wydawnictwa Media Rodzina, oni myslą że jak cena będzie tak wysoka to zarobią więcej, ale to nieprawda bo niektórych nie stać na tą książkę a bardzo im się podoba (np. porzyczyli sobie od kogoś). Takto jak by była tańsza to każdy by sobie kupił a nie czytał pirata w necie. To jest moje zdanie, nie wiem jak wasze. Zaznaczyłem 2 odpowiedź.
Pozdro dla wszystkich!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Udzielam się tylko w tematach, na których się znam i/lub mogę coś wnieść do dyskusji, a że znam się na niewielu rzeczach to dyskusji z moim udziałem jest niewiele. (innymi słowy: musicie dogłębnie przeszukać forum aby odnaleźć moje posty ![]() Spiesz się powoli!
(lepiej na tym wyjdziesz) |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guru
Data rejestracji: 22.08.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja wybrałem odpowiedź numer 1
![]() Ale zeby stać w kolejce po jedną ksiażkę to przesada ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
inżynier systemowy
Data rejestracji: 07.07.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Jednak z drugiej strony, zauważam fakt ze corazm niej ludzi czyta ksiazki, nawet lektur nie czytaja. A to juz chyba jest nie normalne. Patrzac na to co sie dzieje wokól HP, mam nadzieje ze dzieci z czasem siegna po Sapkowskiego, po Tolkiena, zaczna czytac lektury. Moze HP to komercja i kaszana ale miejmy nadzieje ze spowoduje ze chociaz kilkoro dzieci przekona sie do czytanai ksiazek. Jakby co nie jestem wydawca, poprostu z czasem nie mam o czym z ludzmi rozmawiac. Zaczynam o muzyce - lipa nikt nie slucha tego co ja wszytko to jakis lipny dance i hipahopa. Zaczynam o kinie, fakt ogladaja, polskie komedie, ktorych ja nie trawie. Ksiazki - pada spojrzenie w ktorym mozna odczytac przekaz: Poj***ało cie. Jedyne co mnie ratuje, to to ze moje luba tak jak ja słucha dobrej muzyki (takiej gdzie jest wazny tekst jak tez muzyka i ich przekaz), lubi cztac ksiazki - mamy o czym rozmawiac wieczorami przy ... kominku chcialoby sie rzec, coz jednak nie posiadam takowego. Najczesciej rozmowy tocza sie przy wlaczonym radyjku z dobra muzyka, latem przy ognisku, moze czasem grilu...... Taki apel do tych ktorzy nie lubia czytac ksiazek: Ksiażka nie gryzie. Wez ja do reki, otworz i posłuchaj co ma Ci do powiedzienia. Dobra ksiazka daje wiecej radosci niz obejrzenie po raz n-ty tego samego filmu -bo nie ma nic nowego. Moze kiedys sie spotkamy, bedziemy mieli o czym rozmawiac, bo komputerow mam juz dosc w rozmowach, gier jeszcze bardziej..... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
User
Data rejestracji: 25.09.2002
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#10 | |
Precz z internetem
Data rejestracji: 20.10.2005
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Czepek - od czepiania sie
Data rejestracji: 04.03.2004
![]() |
nie lubie, nawet nie czytalem a wiem, ze nie lubie
reszta niech robi co sie im podoba, ale qrde przeciez to musi byc nudne prawie jak ksiazka kucharska
![]() |
#12 |
Guru
Data rejestracji: 22.08.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
no czytanie nudne jest szczególnie jak się czyta Nad Niemnem (jeszcze 100 kartek i koniec 3 ostatniego tomu)
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Poważny używkownik
Data rejestracji: 16.02.2005
![]() |
Nie czytałem, ale po filmach mogę stwierdzić, że książka jest naszpikowana dobrą fantazją - jedyny duży plus tej książki (poza tym jest to zwykła przygodówka). Wkurzało mnie tylko to, że np. w metrze w Londynie w każdym wagonie ktoś z dorosłych czyta Harrego Pottera, a żadnych innych książek nie - bo Harry jest trendy - troche to tandetnie wyglądało.
![]() |
#14 | |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
Ja tez wole filmy - zwlaszcza ze Emma Watson ladnie sie zaokragla tu i owdzie i robi sie z niej kawal dzagi ;-).
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|