![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#76 | |
dupa a nie
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.08.2004
![]() ![]() |
Cytat:
A co do wyboru edytora to zamiast w Global Configuration może spróbuj w User Manager zmienić sobie domyślny edytor. Dostałeś na GG login i hasło do mojej Joomla ? Ja teraz nad modyfikacją templatki siedzę , jak będziesz się chciał też coś modyfikować w templatkach to polecam do Firefoxa dwa dodatki zainstalować, CSSViever i Web Developer, z nimi jakoś tak świat piękniejszy się zrobił ![]()
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#77 | |||
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Tymczasem zainstalowałem od zera Joomla PE (Power Edition) i tak są do wyboru trzy różne edytory i działają bardzo fajnie ![]() Do tego ze wstawianiem obrazków nie ma żadnych problemów, chociaż na razie sprawdzałem na tych obecnych już w programie, bez wgrywania własnych. Ale to też niedługo przetestuję. Problemy mam tylko z kilkoma dodatkami, między innymi: * Akobook (księga gości), pokazuje mi się (w panelu administratora) taki błąd: Fatal error: Non-static method MENU_Default::MENU_Default() cannot be called statically in /home/d/r/o/drogi/www/administrator/components/com_akobook/toolbar.akobook.php on line 3 Co ciekawe, w ustawienia mogę wejść bez problemu.. * Akocomment (dodawanie komentarzy do artykułów), błąd: Fatal error: Non-static method MENU_Default::MENU_Default() cannot be called statically in /home/d/r/o/drogi/www/administrator/components/com_akocomment/toolbar.akocomment.php on line 37 I tu podobnie, ustawienia działają. * No i forum, w panelu administratora niby wszystko działa, ale przy odwołaniu na stronie pokazuje się taki błąd: Warning: in_array() [function.in-array]: Wrong datatype for second argument in /home/d/r/o/drogi/www/components/com_joomlaboard/listcat.php on line 56 Może z czymś tam jeszcze jest problem, ale trzy dodatki mnie interesują i chciałbym, żeby dobrze działały. Będę jeszcze szukał na necie przyczyny, ale może spotkałeś się z takimi lub podobnymi problemami i wiesz, jak to ugryźć? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#78 |
the one
CDRinfo VIP
Jeszcze tylko jedno pytanie, bo ju***380; nie wiem, czy mi si***281; wszystko tak pomiesza***322;o, ***380;e najprostszych rzeczy nie porafi***281; zrobi***263;, czy wcze***347;niej si***281; jeszcze tym nie zajmowa***322;em.
Chc***281; przenie***347;***263; kilka pozycji z menu g***322;***243;wnego do innego, np. link "Kontakt" z menu g***322;***243;wnego do menu inne. Jak to zrobi***263;?
![]() |
#79 | |
KiNgOfOcEaN
Data rejestracji: 06.09.2002
![]() |
Cytat:
// MENU_Default::MENU_Default(); pisze najprawdopodobniej bo tak mam w mambo ale joomla jest jak lustrzane odbicie więc nie powinno być diaimetralnie różnie. Wystarczy ową linie skasować a w jej miejsce daj: $menu_new = new MENU_Default; zapisz zmiany, przeloguj się w panelu administratora i powinno działać. zreszta tak załatwisz wszystkie błedy z toolbar.cos tam.php Problemu z forum nie umiem rozwiązać. A to moje mambo: http://et.prx.pl/mambo Ostatnio zmieniany przez misz_masz : 31.05.2006 o godz. 21:05 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
KiNgOfOcEaN
![]() |
Cytat:
Z przenosinami to mogą byc problemy lecz łatwiej to zrobic w inny sposób. Niechcianą pozycję w danym menu poprostu odpublikuj i w docelowym menu np mainmenu stórz NOWY -> np Komponent lub coś innego w zależności od potrzeby-> i dalej wybierasz sobie odpowidni komponent i nadajesz mu nazwę. Ważne abyś nie zapomnial o publikacji nowej pozycji. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
Rozumiem, że chodzi o normalną edycję pliku, np. z poziomu Total Commandera i zapisanie nowych wartości? Zaraz spróbuję, sposób rzeczywiście nie wygląda na skomplikowany, ale ciekawe, czemu to od początku nie działa samo, tylko trzeba takie rzeczy zmieniać. Dzięki za pomoc ![]() Strona o szkole przyjemna i nawet wybiega w przyszłość. Już jest news z 1 czerwca ![]()
![]() |
![]() |
#82 | |
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
![]() |
![]() |
#83 | |
KiNgOfOcEaN
![]() |
Cytat:
He he no tak naprawde to własnie od jutra ta witrynka zaczyna funkcjonować. Dzisiaj miałes pokaz przedpremierowy ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
![]() A ten sposób z dodaniem nowych elementów w menu i wyłączenie ich w poprzednim zadziałał ![]()
![]() |
![]() |
#85 | |
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
![]() Jeszcze raz dzięki za pomoc ![]()
![]() |
![]() |
#86 |
the one
CDRinfo VIP
No i jeszcze jeden problem mam - tym razem do***347;***263; dziwny.
Ot***243;***380; strona bardzo fajnie wygl***261;da pod Oper***261;, ale.. beznadziejnie pod Explorerem ![]() Mo***380;e i bym ola***322; spraw***281;, bo niech ludzie nie u***380;ywaj***261; tego czego***347; do korzystania z internetu, ale jednak wszelkie badania popularno***347;ci przegl***261;darek wskazuj***261;, ***380;e to nie jest w tym momencie dobry pomys***322;. Zastanawiam si***281;, wi***281;c dlaczego tak jest? Podstawowe objawy to 'rozje***380;d***380;anie si***281;' g***243;rnego menu poza lini***281; na niego przeznaczon***261; (ale co ciekawe nie wszerz tylko 'wzwy***380;' czyli po prostu linki s***261; nie tam, gdzie powinny - konkretnie troch***281; za nisko), a jak przed chwil***261; mog***322;em zaobserwowa***263; - tak***380;e nie dzia***322;anie obrazk***243;w zrobionych jako miniaturki prowadz***261;ce do obrazka normalnej wielko***347;ci. Osobne okno si***281; otwiera, ale nic w nim nie ma.. Jest jaki***347; spos***243;b na obej***347;cie tych problem***243;w?
![]() |
#87 | |
KiNgOfOcEaN
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
![]() |
![]() |
#89 |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A daj jakiego***347; screena...
![]()
![]() |
![]() |
#90 | |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.06.2000
![]() |
Cytat:
Sprawdz strone Validatorem (http://validator.w3.org/) i jesli sie validuje, to jest zrobiona poprawnie. Jesli sie nie validuje to popraw wskazane bledy, i wtedy strona bedzie zgodna ze standardami. Jesli dalej w Explorerze bedzie wygladala zle, umiesc o tym informacje na swojej stronie, daj link do Validatora (od razu z referrerem, zeby zvalidowal w locie Twoja strone), i wyjasnij lagodnie, ze g***o Cie to interesuje, ze MS nie trzyma sie standardow (i znow link, tym razem do BrowseHappy). ![]()
![]() |
![]() |
|
|