![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kilka kolejnych pytań związanych z prowadzeniem strony:
1) Licznik odwiedzin Stwierdziłem wczoraj, że przydałby mi się. Są co prawda wbudowane w program statystyki, ale te są.. zbyt szczegółowe. Podają mi informacje odnośnie przeglądarek, systemów operacyjnych i ilości odwiedzin wszystkich podstron w serwisie, a to.. mnie kompletnie nie interesuje. Ja chcę wiedzieć jedynie, ile osób weszło na główną stronę. Poszukałem wczoraj trochę na ten temat i znalazłem jakieś pliki (chyba moduły), które można ściągnąć, ale jednocześnie ostrzeżenie - że przy większym ruchu na stronie te rozszerzenia generują wyjątkowo duże obciążenie sql-u (przez odwoływanie się do baz danych). Może ktoś potwierdzić lub zdementować te informacje? Ewentualnie w jaki inny sposób można stworzyć sobie prosty licznik na stronie zliczający jedynie ilość odsłon strony głównej? 2) Pozycjonowanie strony W jednym miejscu w panelu administratora (nie pamiętam teraz dokładnie gdzie, ale na pewno było coś takiego) jest miejsce na meta znaczniki. Czy można tam wpisać znacznik słów kluczowych i wpisać ich kilka, żeby strona była łatwiej 'znajdowalna' w sieci?
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | ||
dupa a nie
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.08.2004
![]() ![]() |
Cytat:
nie znam i nie szukam takich komponentów. Duże obciążenie sql-a przez takie dodatki jast bardzo możliwe. Możesz sobie założyć darmowe statystyki np. stat4u Cytat:
![]() |
![]() |
|
|