![]() |
Cytat:
http://www.mandrake.one.pl/www/instalacja.html Tu jest tak genialnie napisane... :) |
Wie ktos cos na temat Linuxa Hakin9 Live??
Dzieki pozdro |
masz za wysokie zabezpieczenia praw dostepu ;)
w komunikacie pisze, ze tylko root (admin kompa) ma prawo do zamontowania flopa ;) prosta sprawa zaloguj sie jako root i zmien rygor zabezpieczen bedziesz mogl montowac do woli :) update: hmm to jest ten system uruchamiany z plytki ?? jesli tak to zaloguj sie w konsoli jako root (komenda su) i zamontuj recznie flopa |
Witam
W Linux Aurox Live, jak klikam na link na Pulpicie "Floppy" to wywala okno: "Nie można zamontować urządzenia. Otrzymany komunikat błędu: mount: only root can mount/dev/fd0 on /mnt/floppy" Dla kogoś pewnie to jest banalna sprawa, ale dla mnie, osoby która 6 raz w życiu widzi na swoim komputerze Linuxa jest problemem nie do rozwiązania. :P Przynajmniej jak na razie. :) Pozdrawiam Dzięki |
Cytat:
Thx |
Cytat:
Konfiguracja trochę skomplikowana ale chyba warto. |
Cytat:
Z myszką to wygląda tak, że jak jade myszką powoli to kursor wogóle się nie rusze, jak troche szybciej to śmiga tak jak powinno. Znalazłem jakieś opcje dot. ustawień myszy, czułość, coś w pixselach itp. ale to dużo nie zmienia, zrobiłbym screena, ale niewiem jak ;))). A co do stacji dyskietek to za chwile napisze, bo teraz siedze w windzie. ;) Pozdro |
A co to jest opcja dynamicznej myszki?
Jesli chodzi o stacje dyskietek to komunikat podaj. Bo zapewne cos wyskakuje.To nie windows, ze cos nie dziala bo nie dziala. i nie wiadomo oco chodzi. |
Witam
Jak w Aurox Live Linux wyłączyć opcję dynamicznej myszki (chodzi o kursor)?? Dlaczego wywala błąd floppa i nie można zobaczyć co jest na dyskietce w stacji ?? Dzieki Pozdro |
Cytat:
w LILO wybrałem linux-nonfb (zamiast linux) pomogło zalogowałem sie jako root (jako uzytkownik dalej nie działa) wpisałem: "startx" i komunikat: (WW) RADEON: No matching Device section for instance (Bus ID PCI:1:0:1) found (EE) RADEON(0): No valid mode for this DFP/LCD (EE) Screens(s) found, but none have a usable configuration Fatal server error: no sreens found XIO: fatal IO error 104 (Connection reset by peer) on x server ":0.0" :wow: |
Ja mam takie dziwne a może i nie dziwne pytanko. Skąd można ściągnąć moduły do Mandraka 9.2 PL do płyty głównej Epox 8RGA+, bo właśnie w 9.2 nie chce mi działać wbudowana karta sieciowa :(. Do 9.1 znalazłem a do 9.2 nie moge znaleść.
Przeniosłem się na pingwinka z powodu którego był poprzedni mój topic i Mandrake 9.2 bardzo mi przypadł do gustu, a nie moge w nim surfwać. Pozdr :) |
moze klawisz caps lock ??
|
Cytat:
to samo przy haśle root'a (a hasła i loginy mam zapisane) Może mieć wpływ karta grafiki? (nie wykonał testu grafiki podczas instalacji) |
Cytat:
Pozdro;) |
Cytat:
Tak ma byc. wpisz allan walnij enter.Nastepnie wpisz to haslo, ktore podales mimo, ze nie bedzie sie wyswietlac to ono jest wpisywane. Po wpisaniu tego hasla enter a nastepnie startx i enter. Powinny sie uruchomic x-sy |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:26. |