![]() |
a podajcie odpowiedniki i linki jezeli mozecie do:
Gadu-Gadu - (kadu chyba) Getright albo cos co pobiera pliki Kazaa eMule TotalCommander Player do filmow z mozliwoscia otwierania napisow CDEX WinAMP WinRAR czym sie nagrywa plytki pod linuxem??? Narazie zbieram programiki i chce sie przeniesc na jakis czas. Bo zawsze jak instalowalem jakiegos unixa zawsze bylo to na jakis czas bo czegos nie mialem co jest niezbedne. Mozecie jeszcze podac inne ktore sa potrzebne w win a przydalyby sie w linuxie |
Cytat:
Wielkie dzięki za linki, jak bym w czasie exsploatacji Linuxa miał jakiś mały problem to będe pisał na GG. Dzięki Pozdro |
Cytat:
Ale sam nigdy tego nie uzywalem wiec nie wiem jak jest do konca. Musisz sam sprawdzic. Ja czasami uzywam d4x i mi wystarcza. |
teraz ja cos sie spytam,
szukam klona flashgeta dla linuxa glowni chodzi mi o to aby kroil pliki na mniejsze kawalki i pobieral kazdy osobno. |
Cytat:
Wine: Linuix rpm: http://heanet.dl.sourceforge.net/sou...8-mdk.i586.rpm Linux tar: http://heanet.dl.sourceforge.net/sou...0031118.tar.gz a tu masz VMware: Windows: ftp://ftp.groovy.gr/pub/mirror/vmwar...4.0.0-4460.exe Linux rpm: ftp://ftp.groovy.gr/pub/mirror/vmwar...-4460.i386.rpm Linux tar: ftp://ftp.groovy.gr/pub/mirror/vmwar....0-4460.tar.gz Manual: ftp://ftp.groovy.gr/pub/mirror/vmware/ws32_manual.pdf slodzika musisz sam poszukac |
Patrycje pod tego Linux tworzy się podczas instalacji systemu, lub przed instalacją jak się ma Patrion Magic 8.
Co do wyboru systemu przy uruchomieniu kompa to istnieje taka możliwosć. Kozysta się w tedy z lioloadera, podcas instalacji musisz wybrać gdzie tego lioloadrea instalator ma umieścić, czy na dyskietce, w pierwszym sektorzy patrycji linuxowej czy windowskiej |
pierwsze: swap 100 - 150 mb (zalezy co bedziesz robic)
potem: ext3 3 - 4 gb (gdzies tyle sie przyda dla mdk) |
Może mi ktoś odpowie jakie partycje stworzyć pod tego Linuxa? (typ, wielkość)
Słyszłem coś o ext3, swap? |
Dyski mam formatowane na NTFS, więc pierwszą rzeczą jaką będe musiał zrobić to zamiana na FAT32, najlepiej przy użyciu Partition Magic (którego nie jeszcze nie mam).
(jak ktoś zauważy że pisze głupoty to niech sygnalizuje to w trybie natychmiastowym ;P) Czy istnieje możliwość żeby na jednym dysku mieć Linuxa i WinXP ( i żeby był wybór w pierwszej fazie odpalania komputera czy chcę w danej chwili odpalić Lin czy Win )?? Dzięki Pozdro |
Ojej, to jak ja będe teraz żył ?? ;p
Był bym bardzo wdzięczyny za podanie mi nazwy emulatora. Dzięki za podnoszące mnie na duchu odpowiedzi :) Pozdro |
jakaś firma ostatnio powiedziała, że zamierza wydać wersję Linuxa, na którym będzie dało się uruchomić część programów z platformy Windows
|
Cytat:
Byl program do emulowania ale jakos mam go na koncu jezyka ... :P ;) |
Cytat:
|
Cytat:
he he, ale chyba część programów będzie działać :) ?? |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:51. |