![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 28.08.2002
![]() |
maszyna z Duronem
Dzień Dobry
Ktoś używa procesora Duron? Podobna się bardzo grzeje co powoduje zacinanie się pracy aplikacji. Proszę o sprzstrzeżenia. Dzięki |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.06.2000
![]() |
O tak. Grzeje się. Bardzo.
A mój Athlon dużo bardziej. I wiesz co? Stabilniejszej platformy niż AMD nie widziałem.
#3 |
Gość
|
Grzeje sie, bo taka jest jego uroda. Mam Athlona!
A zacina sie? NIE!! A niby z jakiego powodu, on po prostu lubi cieplo:-D Nie zacina sie z tego powodu! |
![]() |
#4 |
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zbiegu ma rację, maszynki AMD to naprawdę porządny kopniak w zakochanego w sobie Intela, nie przejmuj się darek temperaturą, ma być wysoka bo taki urok Duronów i Athlonów, pracują doskonale.
#5 |
Silent Hunter ;)
![]() Data rejestracji: 18.05.2002
![]() |
Ja mam Athlonika, temperatura jest wysoka, to normalka. Jeszcze mi sie nic nie wieszało. Super maszynka.
|
![]() |
![]() |
#6 |
Guru
Data rejestracji: 26.04.2002
![]() |
Moj duron 900 sie grzeje max do 45 stopni. czyli znowu nie tak duzo. a pzry srednim obciazeniu systemu tak ok 33.
|
![]() |
![]() |
#7 |
Gość
|
Zgadzam sie ze wszystkimi wypowiedziami powyzej i sam tez je potwierdzam.
Mam od roku Athlon'a 1,33 GHz z 512 DDR Kingston'a, a wszystko to oparte na plytce MSI-6380 i musze przyznac, ze chyba zakochalem sie w AMD na dobre, a milosc ta jest goraca, bo athlony i durony sa z natury gorace i lubia cieplo 8) ![]() ![]() ![]() ![]() Wczesniej przez szesc czy siedem lat Pentium 100 (dziala do dzis zreszta), ale za zadne skarby nie przesiadlbym sie juz na Intela z powrotem. Teraz z niecierpliwoscia wyczekuje nowego dziecka AMD - Hammer'a to dopiero bedzie porazka Inetla :-D :-D 8) 8) ![]() AMD - A (Intela to ja) Mam (w) D...e Niech Beda Wszyscy Pozdrowieni Tomo |
![]() |
#8 | |
Gość
|
Cytat:
|
|
![]() |
#9 |
Bywalec
Data rejestracji: 22.08.2002
![]() |
Też mam Athlona 1GHz, pracuje na 1.33GHz i 0 problemów.
Nawet inventor 100% działa! AMD jest super!
#10 |
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
duron lub athlon sie grzeją?
![]() w normalnych warunkach i z dobrą pastą i coolerem nie powinny innymą sprawą jest to zę spokojowo pracują nawet do 65 / wg inżynierów z AMD to górna granica ich zakresu pracy, tak pracy bo wytrzymać to wytrzymają wiecej/ tylko jak się w obudowie zrobi piekarnik z powodu braku wlotów i wylotów powietrza to nawet ultrawydajne chłodzenie nie pomoze bo co ma chlodzić komponenty /nie tylko procek ale też pamiątki pamiątki grafy i sam scalaczek na grafie / nie wspominając już o hdd i cd ktore też zimne są inaczej i chipsecie płyty głównej/ precież nie to gorące powietrze mielone przez wenty ja tam nie mam nawet 50 przy full obciązeniu / tylko ze nie mam też ciszy ![]() ![]() pozdro
#11 | |
Gość
|
Cytat:
![]() |
|
![]() |
#12 | |
Guru
Data rejestracji: 26.04.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#13 | |
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
Cytat:
![]() ale fakt faktem ja było lato to w kompie do 55 potrafiło dojść /full load cpu/ a teraz chłodnawa jesień i luzik ![]() tylko ze buda jest dobrze wentylowana /częśc wentów to przemysłówki więc wiesz jakie one hałasik potrafią zrobić nawet na 7V puszczone / a zresztą i tak zmieniam budę na nowa / 120mm ( BETA V z czujnikiem temperatury powietrza wydmuchiwanego) jako odciąg z obudowy, 80 (MIB) mm jako chłodzenie dysków (kiedyś chłodziło to macierz dysków scsi ) i 80mm (MIB) w zasilaczu to jako standard/ tylko musze ją jeszcze dopracować do standardu ATX (gniazda bo zasilacz już mam gotowy) bo dorwałem serweróweczkę mocno nietypową ale gustowną z demobilu pozdro
![]() |
#14 | |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Cytat:
Witam ! Hmm czy to zazdrosc czy tylko tak sobie napisane !!?? Musze pomyśleć jak rozszyfrować skrut I.N.T.E.L ... Bez komentarzy proszę ! |
|
![]() |
![]() |
#15 | |
***Fakt jest faktem..***
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
Re: maszyna z Duronem
Cytat:
|
|
![]() |