![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#16 |
|
Niezarejestrowany
Data rejestracji: 16.04.2002
![]() |
hmmmm.... z tego co wiem to nowa matura ustna z polaka to zreferowanie wczesniej przygotowanego tematu.....
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Guru
Data rejestracji: 04.01.2003
![]() |
Cytat:
[+ jakas prezentacja do tego]
Ostatnio zmieniany przez DreamCrusher : 24.12.2004 o godz. 17:35 |
|
|
|
|
|
|
#18 | |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
#19 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 08.09.2002
![]() |
Odnośnie matury ustnej polecam http://www.rmf.fm/au/wsd2/snd/olo20040915.mp3
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Prorok na F.O.R.U.M.
Data rejestracji: 01.01.2002
![]() |
Ja też zdaje w tym roku nową maturę.
Z polskiego to ma to wyglądać tak, że trzeba opracować jeden z wcześniej wybranych tematów. Na maturze trzeba przedstawić ten temat, opowiedzieć, można (a nawet wskazane jest) zrobić jakąś plansze, plakat, można przynieść rekwizyty. Ogólnie trzeba tak nawijać (zresztą jak chyba na każdym egzaminie), żeby jak najwięcej powiedzieć, żeby komisja nie miała pytań, żeby nie było niedomówień. Zobaczymy co to będzie. Ja wybrałem temat "Świat reklam - dokonując analizy językowej różnych reklam, wyjaśnij, jaki obraz one kreują". Ciekawy temat, można dużo napisać, aczkolwiek nie wiem czy nie aż za bardzo szeroki, nie wiem czy się przez to nie wkopałem.
"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing" - Edmund Burke "Jedynym sposobem na to by zatryumfowało zło, jest gdy dobry człowiek nie robi nic." -------------------------------------------------------------------------------- Ten post NIE powstał w celu przekręcenia licznika o kolejną cyferke - copyright by nie Nimal ani nie Gallus a Eliasz __________________________________________________ _______________ |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 17.07.2002
![]() |
Cytat:
) , praca sie widocznie spodobala bo dostalem 4 , gorzej z pisemna geografia ,ale tu sobie przed matura odpuscilem ( nie wiem czy to lenistwo czy juz zmeczenie rocznym zakuwaniem nie koniecznie ciekawych rzeczy ,ale cos trzeba bylo zdawac na tym pisemnym ) i dostalem 3 , w sumie tylko dlatego ze wybralem sobie taki troche dziwny temat (trzeba bylo wybrac 3 z 5) który lubilem (ruchy Ziemi) ,ale tutaj straszie sie latwo bylo walnąć w obliczeniach,bo tam jest duzo matmy i mnóstwo haczyków . Ktos spyta po co bylo zdawac dwa rozne przedmioty. Ja to zrobilem ,zeby sie nie stresowac jakąś gegrą na ustnym , tylko przyjsc na luzie na wos. Nie zalowalem , bo widzialem jakie meki ludzie przechodzili na ustnej z drugiego przedmiotu Dodam ,ze bylem w klasie humanistycznej ,a wylądowalem na Politechnice na wydziale elektrycznym (hehehe) , z czego jestem bardzo zadowolony i nie zaluje ze przerwalem edukacje w kierunku humanistycznym (to jednak nie bylo to). Ok koncze te offtopicowo - pamietnikowe "Wspomnienia maturalne" . Pozdrawiam i życze powodzenia na nowej maturze ( która moim zdaniem jest jednak o wiele trudniejsza od starej , chociazby z takiej gegry na ustnym bedzie 2 razy wiecej zagadnień).
|
|
|
|
#22 |
|
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
Jesli matura ustna przynajmniej z j. polskiego ma wygldac tak jak opisujecie to dla mnie parodia jest a nie matura.
Zenada wrecz.Wstyd, ze do czego takiego w tym kraju dochodzi. Wczesniej trzeba bylo uczyc sie z calosci a teraz jakis jeden smieszny temat? Co to za matura jak w jeden dzien na cos takiego mozna sie nauczyc?Byle matol sobie z tym poradzi. I to ma sie nazywac egzamin dojrzalosci? Do czego to dochodzi. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
..:: NYC ::..
Data rejestracji: 24.08.2003
![]() |
Ja mature mam juz aza soboa i bardzo sie z tego ciesze
temu rocznikowi wspolczuje bo jestescie "krolikami doswiadczalnymi" a cos o tym wiem bo to moj rocznik mialbyc pierwszym piszacym nowa mature ale SLD wygralo wybory (i chyba tylko to jedna dobrze im wyszlo ze nowa mature beda pisac po raz pierwszy ci co chdzili do gimnazjium.
|
|
|
#24 |
|
Guru
Data rejestracji: 28.12.2002
![]() |
No tak teraz studenci beda wypisywac ze ich egzaminy sa jeszcze trudniejsze niz matura ... a przypomnijcie sobie jak to wlasnie wy trzasliscie gaciami przed szanowna komisja i co mysleliscie o maturze ?? Tak teraz my boimy sie tej nowej, ale jak pojdziemy na studia to tez bedziemy mowic ze matura to pestka.
|
|
|
|
![]() |
|
|