![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
noob
Data rejestracji: 26.02.2005
![]() |
Matura - czy nauczyciel ma prawo?
Witam
Jestem obecnie w klasie maturalnej, i nauczyciele z mojej szkoly zagieli nas tym, iz mamy oddac plany maturalne do 30 wrzesnia, gdyz w innym wypadku NIE zostaniemy dopuszczeni do matury. Czy maja aby do tego prawo? Na stronie OKE doszukalem sie czegos takiego: http://www.cke.edu.pl/podstrony/inform_matur/polski.pdf Strona 15, podpunkt e. Czy nauczyciel zatem ma jakiekolwiek prawo, aby wyznaczac mi jakis termin z planami maturalnymi pod grozba niedopuszczenia do matury? Jesli nie, to gdzie sie mam z tym udac? Pozdrawiam Stanley
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
..:: Ju-Jitsu ::..
Data rejestracji: 06.11.2004
![]() ![]() |
Tzn tak chyba zawsze było od czasu nowych matur lub kilku lat (2-4). Musisz podać nauczycielowi temat prezentacji z polskiego i z czego i na jakim poziomie chcesz zdawać maturę do końca września.
Sam jestem w klasie maturalnej, więc zaczynam się tym interesować ![]() Niestety, strasznie wolno się ściąga z oke, ale jak przeczytam pkt. e to najwyżej wyedytuję. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Guru
Data rejestracji: 22.08.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
W mojej szkole było do stycznia czas
![]()
![]() |
#4 |
noob
![]() |
Temat prezentacji - owszem, do 30 wrzesnia. Ale nauczycielka wymaga od nas GOTOWEGO planu prezentacji ustnej juz teraz, do 30 wrzesnia, bo jesli nie oddamy tego, nie dopusci nas do matury
![]() |
#5 |
Guru
Data rejestracji: 22.08.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Unas też to było, plan prezentacji, jednak pozwoliła do stycznia. Zrozum nauczycielkę ją z tego rozliczają, pozatym co za problem napisać sam plan, to 1 dzień roboty ... potem wg. planu piszesz prezentację
![]()
![]() |
#6 |
noob
![]() |
Plan moze pikus, ksiazek nie wybierzesz w 1 dzien...
![]() |
#7 |
Forumator
Data rejestracji: 23.05.2003
![]() |
Nie wiem w jakim stopniu zależy Ci na maturze z polskiego, ale...
Wybierasz sobie swój temacik jaki tam chcesz 'omawiać', potem "Słownik motywów literackich", na jego podstawie (czyt: przepisujesz) robisz sobie plan prezentacji (u mnie to ładnie nazywali konspektem ![]() ![]() p.s. a odnośnie 'niedopuszczenia' do matury to na tym etapie nauczyciel nie ma nic do powiedzenia ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Guru
Data rejestracji: 28.12.2002
![]() |
zapytaj ja jakim cudem masz oddac swoj plan prezentacji jesli nie przerobiliscie jeszcze wspolczesnosci, a tam masz wiekszosc materialow potrzebnych Ci do prezentacji.
Poza tym plan ja oddawalem w lutym albo marcu. Nawet nie pisz go bo i tak pozmieniasz z 10 razy jeszcze ten plan...
![]() |
#9 |
...niepoprawny marzyciel.
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
Gdy ja zdawalem, to trzeba bylo sie zadeklarowac wstepnie do 30 wrzesnia też. Prawda jest taka, że potem 100x możesz to zmieniać do stycznia.
Wybierz narazie taki, który wyda się Tobie przyjemny, a potem poszukasz więcej info. Nie mogą wymagać od Ciebie natomiast planów prezentacji! To nielogiczne.
![]() |
#10 |
Guru
Data rejestracji: 28.12.2002
![]() |
do 30 wrzesnia trzeba okreslic jaki temat pracy sie wybiera, a plan to masz oddac przed matura...
![]() |
#11 |
Człekokształtny
Data rejestracji: 27.12.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
pewnie, buntujcie się!
zaskarżajcie nauczycieli! tylko pamiętajcie, że potem oni będą Was oceniać ![]() a wystarczy poświęcić trochę czasu... i posiadać odrobinę dobrej woli, by mieć spokój ![]() i możecie wierzyć lub nie, ale nikt tego nie robi by Wam dokuczyć ![]()
![]() |
#12 |
Guru
Data rejestracji: 06.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Relax...
zimne ![]() ![]() Pewnie tylko straszą, przecież nie będą wydawac decyzji o niedopuszczeniu do matury na początku roku, to nielogiczne... Też mi sie wydaje, że nalezy podac temat prezentacji a nie plan, bo to by bez sensu było.
![]() |
#13 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bardzo dobrze, ze wymagaja planu. Miesiac to i tak mnsotwo czasu na sam plan... Miec rok na przygotowanie sie z tematu ktory jest Wam podany... Kpina a nie matura -_-'...
|
![]() |
![]() |
![]() |
Opcje związane z dyskusją | |
Tryby wyświetlania | |
|
|