Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Matura.... a studia.... tylko jakie.... (https://forum.cdrinfo.pl/f5/matura-studia-tylko-jakie-47796/)

polakT 09.02.2005 07:30

Cytat:

Napisany przez Ufil123
Przedewszstkim musisz określić co cie interesuje i w czym jestes dobry???
jeżeli nie masz kłopotów z mata, fiza, mechanika ,chemia itp to poleciłbym Politechnike!!

sam studjuje na Politechnice Śląskeij w Gliwicach i jestem zadowolony z tego wyboru

pozdro

z mateamtyka niebyloby problemow podobnie z fizyka, chemie tez nie jest zla.....,

wszedzie gdzie chce sie dostac sa konkursy swaidectw :(, wole egzamin.... ale politechnika warszawska daje mozliwosc egzaminu to chyba tam bede probowal zdawac no i jeszcze papiery na AR krakow, chociaz zastanawiam sie nad olsztynem.....

Jeszcze patrze co oferuja inne uczelnie moze akurat bedzie cos ciekawego.... nigdy nie wiadomo

Stef 09.02.2005 09:37

Cytat:

Napisany przez thomascamel
z mateamtyka niebyloby problemow podobnie z fizyka, chemie tez nie jest zla.....,

to ci sie tylko tak wydaje.....:)

polakT 09.02.2005 13:41

Cytat:

Napisany przez Stef

ale ja te przedmioty lubie i nigdy problemow nie mialem, jak sie jakis pojawil godzinka dwie i rozwiazany :D tak bylo do tej pory i nadal jest... co bedzie tego nikt nie wie....

Ufil123 10.02.2005 00:12

Cytat:

Napisany przez Stef

oczywiście potwierdzam :blee:

na studjach juz nic nie jest tak oczywiste jak się wydaje (niestety) tam są łamane podstawowe zasady, a 2x2 = 5 (dla niektórych doktorów- z którymi musisz się niestety zgodzić )

pozdro

pawelblu 10.02.2005 13:45

Cytat:

Napisany przez Ufil123
oczywiście potwierdzam :blee:

na studjach juz nic nie jest tak oczywiste jak się wydaje (niestety) tam są łamane podstawowe zasady, a 2x2 = 5 (dla niektórych doktorów- z którymi musisz się niestety zgodzić )

pozdro

To zalezy jak w danej algebrze (w zasadzie grupie) opartej na danym zbiorze zdefiniowane jest dzialanie 'x'.

||

Air 10.02.2005 14:23

Cytat:

Napisany przez sobi1
GiK czyli Geodezja i Kartografia na AGH. Przynajmniej tak sie to zwalo jak ja zaczynalem. Na prawde dobry kierunek.
Pozdrawiam

EDIT:
Jak zaczynalem swoj kierunek IMiR.Bo na GiK to ciezko bylo

Zalezy gdzie taki dobry. U nas na śląsku "geodetów jak mrówków", o pracę bardzo ciężko. Moja dziewczyna kończyła na AGH szacowanie nieruchomosci i pracy szukała dobre półtora roku. No ale jak już dostała to zarabia więcej odemnie.

polakT 28.04.2005 20:45

teraz juz wiem ze wybiore sie na ktoras z tych, ale która polecacie....... (kierunki techniczne: geodezja lub informatyka)

Pagerus 28.04.2005 21:55

Hehe - ja powiem tylko tyle - odradzam prawo :P A tak bardziej serio - cholernie szybko się to wszystko zmienia - zaczynasz przedmiot a do egzaminu wiele potrafi się zmienić - no i sytuacja się nieco skomplikowała z wejście do Unii - bo kupa nowelizacji i w ogóle... zdecydowanie polecam któryś z kierunków technicznych - jak bym był mocniejszy z matmy, fizy i tego typu rzeczy to sam bym pewnie poszedł w tym kierunku... a że ze mnie humanista - to wyszło jak wyszło :D

Mily_ 29.04.2005 07:21

ja mam zamiar iść po szkole na politechnike poznańsą na wydział infomatyki... a jak się nie dostane - to będę szukał innej szkoły... ale decyzje musisz podjąć sam...

wolfen3 29.04.2005 07:28

Polibuda Wrocławska rządzi :) Analiza Matematyczna I & II <--- to jest to :D

Air 29.04.2005 07:53

Cytat:

Napisany przez thomascamel
teraz juz wiem ze wybiore sie na ktoras z tych, ale która polecacie....... (kierunki techniczne: geodezja lub informatyka)

W takim razie AGH w Krakowie, jeżeli chcesz bliższych informacji pisz na PW a ja się zapytam dziewczyny

Pagerus 29.04.2005 09:27

Z tych uczelni co są w sondzie to bym wybrał Politechnikę Wrocławską... a co? najbliżej bym miał :D

Lukash 29.04.2005 16:58

wybierac to sobie mozna, ale trzeba tam sie dostac i utrzymac:D

polakT 29.04.2005 17:21

Cytat:

Napisany przez Lukash

ale jak wybiore to bede wiedzial gdzie mam zdawac, a czy sie dostane zobaczymy, z utrzymaniem jak wszedzie trezba ostr zap.....racowac

Pagerus 29.04.2005 21:55

Cytat:

Napisany przez Lukash

Hehe - dostać się to pół biedy - ale utrzymać się - fakt - z tym może już być nieco gorzej :P

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:10.