![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.10.2003
![]() |
![]()
Siema
Mam problem. Mam w swoim samochodzie zmieniarke plyt CD starszej generacji. Niestety nie chce czytac plyt przegrywanych. Niezaleznie od predkosci nagrawania ani od koloru plyty. Czasami czyta plyte, ale nie jest w stanie jej normalnie odtwarzac. Oczywiscie plyty nie sa porysowane, albo zle nagrane. Wszystko z plytami jest tak jak byc powinno. Jaki mechanizm jest odpowiedzialny za czytanie plyt? Czy predkosc, albo moze laser ![]() Dzieki
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
tego nie zmienisz, plyta tloczona ma zupelnie inna budowe i wlasciwosci od zwyklej plyty cd.
Wszytko tlumacza slowa "starsza generacja" - kiedys plyty cdr byly malopopularne i drogie. Wiec producent nie przewidzial...
![]() |
#3 |
Pilot oblatywacz
Data rejestracji: 12.05.2002
![]() |
moim zdaniem plyty powinny byc czytane.
Ja mam 5-letnia zmieniare i czyta bez problemow. W domu mam 10 - letni odtwarzacz i tez czyta wszystko. Rozumiem problemy z cdrw ale z cdr nie powinno byc. Czy probowales plyt nagrywanych roznymi palarkami?? Moze to tez zalezec od plyt - sprobuj tych lepszych i od predkosci palenia Aha i moze sie soczewka zabrudzila?? PS Moj sprzet to sony
![]() |
#4 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
obawiam sie ze wcale nie musza...
szczegolnie tansze sprzety niefirmowe oraz sony mialy dlugo problemy z czytaniem cdr wogole mi i paru znajomym padly lasery od cd sony, wiec z dala od tej firmy (moze sie juz poprawili, ale uraz pozostaje) |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|