Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   "Megapromocja Neostrady" od jutra!! (https://forum.cdrinfo.pl/f5/megapromocja-neostrady-od-jutra-52837/)

B@rtek 31.05.2005 19:07

Przez GPRS się nieopłaca za tą cenę :nie:

HotSpotów jest też mało, więc kolejny minus.

Chyba, że ktoś dużo podrużuje z laptopem to wtedy jest skazany na Erę :taktak:

A ten limit 2GB to śmiech :haha:

pawelblu 31.05.2005 19:19

Poprawi sie jak inne firmy zaczna isc w ta sama strone co era z blueconnect. Ja widze dosc duza nadzieje w netti ktora dostala licencje na umts, ale wykorzystaja to chyba niepredko.

woitas 31.05.2005 19:33

mam inny zgrzyt.
przedłużałem ~ rok temu umowę z września 2003.
w regulaminie (paragraf 5) pisało, że mogę zawiesić sobie neo na okres d 1-6 miesięcy, płacąc określoną stawkę przez ten czas.
od maja tego nie ma.
no i tutaj zaczynają się moje kłótnie.
w końcu nie podpisywałem renegocjacji warunków umowy, więc obowiązują mnie stare zasady.
tyle, że tym głąbom z telepunktu i blueline tego wytłumaczyć się nie da.
pozostaje mi chyba wysmarować to pisemko w 2 kopiach, rzucić im w pysk z żądaniem potwierdzenia jego złożenia i czekać :|

BD 31.05.2005 19:47

Cytat:

Napisany przez woitas
tyle, że tym głąbom z telepunktu i blueline tego wytłumaczyć się nie da.
pozostaje mi chyba wysmarować to pisemko w 2 kopiach, rzucić im w pysk z żądaniem potwierdzenia jego złożenia i czekać :|

Nie dyskutuj z nimi. Napisz pismo i powolaj sie na zapisy w regulaminie ktory Ciebie obowiazuje. Nastepnie oddaj pismo w telepunkcie i niech Ci potwierdza na kopii.

To powinno wystarczyc.

Predi 31.05.2005 20:52

"Każdy, kto zamówi usługę przez pierwsze 60 dni korzystania z neostrady zapłaci tylko 24,50 zł (29,89 zł z VAT) abonamentu za każde 30 dni"
:rotfl:
z tego co pamietam w promocji wiosennej bylo 3 miechy abonamentu za zlotowke kazdy... wiec oni sie tu cos cofaja normalnie :|

-Sid-The-Rat=> 31.05.2005 21:05

mnie znacznie bardziej ciekawi inny punkt tej promocji - ten o braku oplat za migracje 'w dol'
moja 640 jest fajna, ale ciut droga jak na moje oko i zuzycie [10-15gb miesiecznie] chetnie bym wiec to zmienil na 512 - sporo taniej a limit mnie i tak nie obejmie - jednak nie mialem dzis szczescia dodzwonic sie na PartyLine i zapytac, wiec moze wy wiecie:

ten element promocji dot. nowych klientow, tak jak wszystki inne, czy moze jednak tepsa poszla po rozum do lba? bo zabawy z rezygnacja i zakladaniem jeszcze raz nie chce - wyobrazam to sobie w praktyce

andrzejj9 31.05.2005 22:48

Cytat:

Napisany przez Predi
"Każdy, kto zamówi usługę przez pierwsze 60 dni korzystania z neostrady zapłaci tylko 24,50 zł (29,89 zł z VAT) abonamentu za każde 30 dni"
:rotfl:

Jak dla mnie to to powinna być normalna cena za tę usługę, a nie żadna propocyjna..

adbok 31.05.2005 23:46

tak sie zastanawiam czy nie skorzystac z "megapromocji". Dokladnie 11.06.2005 konczy mi sie umowa. 12miechow minelo:( za to ze tata wczesniej sie nie interesowal to nastepny rachunek za neo 128 bedzie wynosil 119zł!!(dobrze ze tylko za miesiac) i najprawdopodobniej wezme "mega512" na 2miechy a pozniej albo migracja do 128 albo zerwanie "megapromocyjnej umowy' i podpisanie nowej na 12miesiecy. Mysle ze na wakacje 512 moze sie przydac:) hihi

woitas 01.06.2005 07:06

mam prośbę.
macie może regulamin z tamtego roku z okresu od września do grudnia 2004.
chodziłoby mi o paragraf (oraz jego treść - np.: scan) o możliwości zawieszenia usługi.

legion 01.06.2005 11:17

ta mega promocja to jeden wielki bajer bo zeby ja miec musisz na 2 lata podpisac umowe jezeli chodzi o wysze predkosci
bo tpsa boji sie ze straci klietow na rzecz np. tanszych operatorow ktorzy moga wykorzystac juz instalacje tpsy ktora zostal uwolniona :D

BD 01.06.2005 11:24

Cytat:

Napisany przez legion
ta mega promocja to jeden wielki bajer bo zeby ja miec musisz na 2 lata podpisac umowe jezeli chodzi o wysze predkosci
bo tpsa boji sie ze straci klietow na rzecz np. tanszych operatorow ktorzy moga wykorzystac juz instalacje tpsy ktora zostal uwolniona :D

Napisz jeszcze cos ciekawego bo tych tanszych operatorow jak nie widac tak nie widac. Samo uwolnienie instalacji TPSA to dopiero maly kroczek.

ro29 01.06.2005 11:43

Witam !
A ja mimo tylu krytycznych opinii, poważnie od godziny (odkąd się dowiedziałem, na czym ta promocja polega), zastanawiam się nad skorzystaniem z niej. Teraz używam modemu, i właśnie myślałem, aby zamówić sobie pakiet 20 godzinny. Ale podejrzewam, że wezmę może na te dwa miesiące tę Neo512, później najprawdopodobniej zrezygnuję i przerzucę się na pakiet (mam nadzieję, że nie będzie z tym problemu?).
Mam tylko nadzieję, że fakt, że korzystam z prefiksu Tele2, nie będzie przeszkadzał w Neostradzie (jeśli bym wziął pakiet - to nie powinno być problemu - tak mi powiedziano). No i mam nadzieję, że na moim kompie - "dziadku", będzie działać (mój Wuja do niedawna miał taki sam procek jak ja, tylko inna płytę i neo128 działała) ?

Oczywiście, że prawdą jest, że ta promocja to próba przyciągnięcia klientów, którzy np. zapomną zrezygnować czy po prostu im się spodoba.
Bo niestety, neostrada - szczególnie 128, jest jak na polskie warunki - droga

Ciekaw jestem, czy ktoś wie, ile się aktualnie czeka na przestawienie linii a także na dostawę tego modemu, jak się zamówi do domu ?

Pozdrawiam
ro29

legion 01.06.2005 12:45

Cytat:

Napisany przez BD
Napisz jeszcze cos ciekawego bo tych tanszych operatorow jak nie widac tak nie widac. Samo uwolnienie instalacji TPSA to dopiero maly kroczek.

to pomysl po co podpisywac umowe na 2 lata czy tpsa czegos sie obawia ze strony abonetow bo chce ich trzymac przez caly ten okres??? :) dajac niby szybsze lacza za mniejsze pieniadze :D

BD 01.06.2005 12:49

Cytat:

Napisany przez legion
to pomysl po podpisywac umowe na 2 lata czy tpsa czegos sie obawia ze strony abonetow bo chce ich trzyma przez caly ten okres :) dajac niby szybsze lacza za mniejsze pieniadze :D

Rynek DSL w obecnych cenach sie nasycil i nowe promocje musza byc super aby przyciagnac nowych ludzi. Dlatego masz szybsze lacze za mniejsze poniadze. Natomiast cyrograf zabezpiecza zysk TPSA. Ma przez dwa lata pewna kase z Ciebie.

Raczej TPSA jeszcze sie nie boi konkurencji bo w tej chwili jeszcze nikt nie moze realnie im zagrozic. Oczywiscie mam na mysli caly kraj a nie lokalne firemki typu Aster czy Chello.

legion 01.06.2005 15:14

Cytat:

Napisany przez BD
Rynek DSL w obecnych cenach sie nasycil i nowe promocje musza byc super aby przyciagnac nowych ludzi. Dlatego masz szybsze lacze za mniejsze poniadze. Natomiast cyrograf zabezpiecza zysk TPSA. Ma przez dwa lata pewna kase z Ciebie.

Raczej TPSA jeszcze sie nie boi konkurencji bo w tej chwili jeszcze nikt nie moze realnie im zagrozic. Oczywiscie mam na mysli caly kraj a nie lokalne firemki typu Aster czy Chello.

Moze i tak ale popatrz jak na przelomie roku zmienaja swoja game uslug ( i tak sa nadal one masakrycznie drogie w porownaniu z innymi operatorami) jezeli sa tacy silni to po co to robia :) no nie powiesz chyba ze to czysty marketing :D.
Wystarczy zwrocic uwage na Dialog ktory odpoczatku byl blokowany na dolnym slasku przez tpsa nawet sam to odczulem.
Dialog puscil :D wlasna line przez moje podworko ale nie mogl podlaczyc wielu budynkow z mojej ulicy poniewaz tpsa miala na nie wylacznosc i nie zgodzila sie na ich podlaczenie wiec jezeli to uwolnienie nic nieda to po co wogole jest prawo w naszym panstwie jasne zawsze mozna je legalnie lamac jak to w Polsce nagminnie sie robi :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:02.