Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   "Megapromocja Neostrady" od jutra!! (https://forum.cdrinfo.pl/f5/megapromocja-neostrady-od-jutra-52837/)

Air 01.06.2005 15:38

Ostatnio byłem w jednym z europejskich krajów i tam łącze ADSL 2 Mbit kosztowało 11 ***8364; :O

To jest normalna cena

Ricki 01.06.2005 15:50

Zobaczcie na to http://www.tp.pl/otp/serwis_prasowy/...erwiec2005.pdf na stronie 15 sami się ośmieszają bo u nas 512 to koszt 30 USD z limitem 15 GB a FT za to samo chce 33 USD ale bez limitu, ale oni nas dymają :| istny kolonializm. Przez te limity dalej zostane na 640 i abo odziwo || socjalnym. CHWDTP

Pawel_k 01.06.2005 16:42

Cytat:

Napisany przez legion
Moze i tak ale popatrz jak na przelomie roku zmienaja swoja game uslug ( i tak sa nadal one masakrycznie drogie w porownaniu z innymi operatorami) jezeli sa tacy silni to po co to robia :) no nie powiesz chyba ze to czysty marketing :D.(...)

Wielka Trojka operatorow komorkowych tez za wczasu zaczela zbijac ceny polazen/smsow, bo kto by sie nieprzesiadl na innego oparatora gdyby nadal zadali 2,5zl/min ;)
strach ma wielkie oczy a najwieksi moga stracic najwiecej
dlatego tez neo stanialo ostanio z ~150zl na ~100zl [za 512kb] a minuta kosztuje juz ponizej 30groszy :cool:

siwy_mw 01.06.2005 17:17

Cytat:

Napisany przez woitas
mam prośbę.
macie może regulamin z tamtego roku z okresu od września do grudnia 2004.
chodziłoby mi o paragraf (oraz jego treść - np.: scan) o możliwości zawieszenia usługi.

zerknij tutaj :piwo:

Marecki_10 01.06.2005 20:29

Ilość załączników: 1
Od pięciu lat nie korzystam z ich usług i jakoś nie czuję żeby mi czegoś brakowało.Jeśli by chcieli żeby tacy jak ja wrócili do nich to muszą się postarać dużo bardziej niż do tej pory,tym na pewno mnie nie skuszą.Co sądzicie o łączu satelitarnym i jak tam wygląda sprawa router'a bo to jedyna żecz która mnie denerwuje w mojej obecnej sieci? :sciana:

BD 01.06.2005 20:45

Cytat:

Napisany przez Pawel_k
Wielka Trojka operatorow komorkowych tez za wczasu zaczela zbijac ceny polazen/smsow, bo kto by sie nieprzesiadl na innego oparatora gdyby nadal zadali 2,5zl/min ;)
strach ma wielkie oczy a najwieksi moga stracic najwiecej

Ale rynek polaczen kablowych to nie GMS i tutaj nie ma wielkiej trojki. Musisz pamietac, ze w przypadku GSM wszyscy zaczeli prawie jednoczesnie wiec musieli walczyc o rynek.

W przypadku TPSY na rynku ogolnopolskim nie ma konkurenta. Co z tego, ze np na Slasku dziala Netia jak nie ma jej w dawnym Bielskim i w setkach innych miast w Polsce.

ed hunter 01.06.2005 21:01

Wielka Trójka się już dawno dogadała i ceny ma podobne tylko pokombinowane inaczej i hasła reklamowe sugerują konkurencję a tak naprawdę wołają kup se komóre.

to co odstawia ostatnio tepsa pod hasłem promocji (mega, hiper...nie wiem nie oglądam) to kurewski szczyt chamstwa i bezczelności monopolisty. abonament za 50 zł zamiast 43 i godzina normalnie kosztująca 7.20 za darmo za 7 ****a.

abonament http://swo.pwn.pl/haslo.php?id=49 powinien z definicji być opłatą z góry za połączenia/minuty a nie za sam fakt posadania numeru.

woitas 01.06.2005 21:24

tak sobie dyskutujemy nad cenami neo...
ale ciekawi mnie jedna rzecz, czy za granicą posiadacze adsl'a są zmuszani do opłacania abonamentu za telefon, którego nie chcą?
bo płacić 145 zł/m-c przez 2 lata za łącze 512 z limitem 15gb to moim zdaniem przegięcie pały... :blee:

Smartek 01.06.2005 22:00

woitas ja juz nic na temat TPSy nie pisze, bo po co?
co dadza nasze wieczne narzekania?
bedzie jak bylo..., albo i gorzej.., zostaje nam czekac i modlic sie zeby jakas konkurecja sie pojawila, bo inaczej bedziemy udupieni na zawsze z naszym monopolista, ktory robi z nami co chce :(
pozdro ;)

kodziu 01.06.2005 23:06

:klnie: Szkoda gadać... przecież nasze narzekania nic tu nie poradzą a telekomuna i tak ma nas gdzieś :klnie:

woitas 01.06.2005 23:39

dlatego napisałem im, że rezygnuję od września ze wszystkich uch usług...
pewnie to oleją, ale gdyby tak każdy z nas... coś by z tego było.
dopóki nie zaczniemy się upominać o swoje, będzie jak jest :|

BD 01.06.2005 23:53

Cytat:

Napisany przez woitas
dlatego napisałem im, że rezygnuję od września ze wszystkich uch usług...
pewnie to oleją, ale gdyby tak każdy z nas... coś by z tego było.
dopóki nie zaczniemy się upominać o swoje, będzie jak jest :|

Nie ma takiej mozliwosci. Nie ma alternatywy a np ja nie moge sobie pozwolic aby ze wzgledow ideologicznych zrezygnowac z uslug TPSA.

A przepraszam w Katowicach mam alternatywe w postaci Neti. Co ciekawe glowna siedzibe maja po drugiej stronie ulicy - w linii prostej jakies 500 m. Od reki moge miec ich telefon (mialem nawet swego czasu ISDN). Niestety w temacie stalego lacza w chwili obecnej nie ma mozliwosci podlaczenia :>

Dziala jeszcze niby Chello ale jakos dziwnie nie chca podlaczyc mojego budynku bo sie im to nie oplaca - chetny jestem tylko ja.

kiewas 01.06.2005 23:58

Dziękuje Bogu że w Legnicy dialog jest ...
Net chociarz jakiś normalny oferują, chociaż telefon i tak mam w tepsie, (net dzielony). Płacę 50zł rachunku w tym 40-kilka złotych abonamentu. ehh

joujoujou 02.06.2005 04:48

Cytat:

Napisany przez woitas
[...] czy za granicą posiadacze adsl'a są zmuszani do opłacania abonamentu za telefon, którego nie chcą?
[...]

W Irlandii tak.
Muszę płacić za telefon, którego praktycznie nie używam, po to by móc korzystać z miejscowej wersji neozdrady.
O ile jaki taki wybór ISP jest ( http://www.broadband.gov.ie/bbinfo/ServiceListWF.aspx ) to do korzystania z niego potrzebna jest linia tel. od miejscowego monopolisty.
Abonament tel. 25***8364;/mies.
ADSL 1024/128 kbit/s 40***8364;/mies.
Limit 8GB/mies. (czterokrotnie przekroczony, ciekawe jaki rachunek dostanę :O )

rosol 02.06.2005 15:54

ee to widac ze w irlandii tez kosza kase za telekomunikacje ... chociaz przy Waszych zarobkach to pewnie pryszcz

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:01.