Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 04.06.2003, 21:41   #31
cana
Łaskobójca

Data rejestracji: 24.04.2001
cana zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
macio.men , no to popatrz na inne stare dobre kapele / np: ac/dc gra ox x lat to samo i jest non stop na fali ,slayer też ma od wieków już stabilny styl, iron też praktycznie też że wspomnę jeszcze o judas priest i motorhead /
pozdro

Ostatnio zmieniany przez cana : 04.06.2003 o godz. 21:46
cana jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 04.06.2003, 21:45   #32
jelonkowo
kierownik wycieczki

Data rejestracji: 24.02.2002
jelonkowo zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Dokladnie, przez sam szacunek dla starych fanow powinni trzymac sie starego stylu, a mlodzi w poszukiwaniu czegos innego od tych nowych kapel i tak z czasem siegna sami do korzeni.....
Stary 04.06.2003, 23:41   #33
czero
-=| GodFather |=-

Data rejestracji: 30.04.2003
czero niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>czero niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Teledysk fajny a nawet bardzo podobnie zreszta jak piosenka. Teraz czekam na plytke.
Mam nadzieje ze wbrew powszechnej opinii osob krytykujacych bedzie spoko

MetallicA and nothing else matters

Ostatnio zmieniany przez czero : 04.06.2003 o godz. 23:44
czero jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.06.2003, 06:04   #34
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
coz... judasi sie dla mnei skonczyli na painkillerze, ostatnia naprawde dobra plyta ironow to piece of mind, z metalliki najbardziej lubie justice a slayer mi kompletnie nie lezy... - kazdy ma inne gusta a plyta jest skrajnoscia - wiec nic dziwnego ze niektorzy ja na pozarcie skazuja (ps. jesli Black Mettaliki jest daniem ciala to ja czegos nie rozumiem...)

na tej plycie wogole nie ma solowek - jesli ktos ma wersje z solowkami to niech zacznie szukac nastepnej

brak melodyjnych kawalkow to komercha? chyba wlasnie rezygnacja z takich oczywistych hitw jak nothing else matters jest kopem w komerche
ps. zadna z solowek metaliki nie jest trudna, jesli ktos szuka czegos trudnego to polecam tworczosc pana Akkermana z zespolem Focus lub Petrucciego z Dream Theater... tam sa TRUDNE rzeczy
Stary 05.06.2003, 08:38   #35
cana
Łaskobójca

Data rejestracji: 24.04.2001
cana zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
ostatnia dobra płyta ulricha i spółki to ..and justice for all a czarna jest JAK DLA MNIE preludium do kichy którą juz na maxa zaczeli odstawiac później . po prostu po zespole tej klasy nie oczekuje dobraj płyty tylko BARDZO DOBREJ i cokolwiek poniżej tego poziuomu to porażka a czarna NAJWYZEJ może zasługować na miano prawie dobrej płyty

pozdrófka

ps. Sid, piekielny piesek już działa
cana jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.06.2003, 10:49   #36
raptor123
Wymiatacz

Data rejestracji: 27.08.2002
raptor123 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Może się to komuś przyda, ale na stronie GoldEsel są linki do płyty Metalica -St. Anger

PS. Jeszcze nie nadziałem się na tej stronie na żadne fake

Pozdr

raptor123 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.06.2003, 14:55   #37
-=Shade=-
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 08.04.2003
-=Shade=- zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Dobra mam juz dobra wersje. W sumie to co napisalem wczesniej do tego fake potwierdza sie czesciowo i do dobrej wersji. Mnie sie podoba tylko tytolowy utwor St.Anger
The very meaning of our lives

Maila do mnie wyślij na ten adres
-=Shade=- jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.06.2003, 10:30   #38
-Sid-The-Rat=>

przesluchalem st.anger full (thnx)

plyta jest dziwna, w zadnym wypadku nie mozna mowic o tym 'komercja' - ktos kto tak pisze uzywa tego slowa jak wytrycha w momencie kiedy nie ma nic ciekawego do powiedzenia - plyta nie jest popularnym teraz nu metalem, nie jest tez klasyczna metallica - jest czyms nowym, czyms co sie sprzeda raczej marnie i na koncertach bedzie grane zadko - moze poza st.anger i invisible kid - plyta ktora warto przesluchac przy okazji - ale z kupowaniem bym sie powstrzymal

z punktu aranzacji zmiany sa dwie - bardzo wyrazna perkusja, wrecz wbijajaca sie w mozg i slyszalny bas (Bob Rock), wokal calkiem niezgorszy - tekstow jak zwykle nie sluchalem

podsumowujac trzeba pogodzic sie z tym ze chlopaki z metallici zagrali to co chcieli i na co mieli ochote nie liczac sie z oczekiwaniami fanow - fani moga sie z tym pogodzic lub nie i tyle
jak pisalem gdzie indziej - king crimosn to nie jest - bo nie mial byc

ps. plytka mi sie podoba - choc arcydzielo to nie jest
Stary 07.06.2003, 17:01   #39
memorando
Młody żonkoś

Data rejestracji: 02.02.2003
memorando zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
coz... judasi sie dla mnei skonczyli na painkillerze, ostatnia naprawde dobra plyta ironow to piece of mind, z metalliki najbardziej lubie justice a slayer mi kompletnie nie lezy... - kazdy ma inne gusta a plyta jest skrajnoscia - wiec nic dziwnego ze niektorzy ja na pozarcie skazuja (ps. jesli Black Mettaliki jest daniem ciala to ja czegos nie rozumiem...)

na tej plycie wogole nie ma solowek - jesli ktos ma wersje z solowkami to niech zacznie szukac nastepnej

brak melodyjnych kawalkow to komercha? chyba wlasnie rezygnacja z takich oczywistych hitw jak nothing else matters jest kopem w komerche
ps. zadna z solowek metaliki nie jest trudna, jesli ktos szuka czegos trudnego to polecam tworczosc pana Akkermana z zespolem Focus lub Petrucciego z Dream Theater... tam sa TRUDNE rzeczy
A ja wolę sepulturę i panterę od metallici
Stary 07.06.2003, 21:13   #40
-Sid-The-Rat=>

twoj wybor
Stary 07.06.2003, 21:46   #41
Remix
Capo di tutti capi

Data rejestracji: 24.09.2002
Remix niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Witam!

nie mam teraz czasu na czytanie postow... jak juz bylo to sorry.

na forum Patrixa http://patrix.proboards12.com/ w dziale szukam linkow pojawily sie linki do pelnej wersji plyty!
ja juz sobie sciagnalem (po rozpakowaniu ~100MB pliki mp3 z bitratem 192. Jesli ktos chce sobie sciagnac to goroco polecam...

ja i tak kupie oryginal w sklepie, ale przynajmniej teraz moge sobie juz posluchac
Stary 07.06.2003, 21:49   #42
SLAYER
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 21.05.2001
SLAYER zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
St anger nie jest taki zly jak sie wydaje po pierwszym przesluchaniu. Ja musialem 3 razy posluchac zeby mi weszlo w uho. Wkoncu chlopcy nagrali "nowy" album od 1996 :
Reload - to samo co Load ,nic nowego
Garage - przerobki , nic nowego
S&M - koncert , nic nowego

Zbaczając z tematu , Painkiller i Seventh Son... to chyba 2 najlepsze plyty heavy metalowe wg mnie.
SLAYER jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.06.2003, 21:53   #43
-Sid-The-Rat=>

dopisalbym do tego 'sad wings of destiny' judasow i 'piece of mind' iron maiden - i w pelni sie zgodze...
7th son jest inny niz srednia metalu... lzejszy, z ciagnaca sie przez cala plyte historia.. swietna plyta a tytulowy utwor powala
Stary 07.06.2003, 22:14   #44
memorando
Młody żonkoś

Data rejestracji: 02.02.2003
memorando zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
twoj wybor
Wyjaśnię dlaczego metallica jest specyficzna źle oceniacie że poszla w komercję metallica nigdy nie poszla w komercję ale mi st.anger odpowiadalby gdybym calość przesluchal a slyszalem 4 pierwsze utwory ja nie oceniam w kategori jeden utwór z albumu ale calościowo powiem tak master of pupets genialne caly album black bardzo dobry justice for też dobre reload load specyficzne ale dobre i pozostale też dobre ale akurat dzisiaj slucham panterę i sepulturę i to się mi podoba nie można porównywać zespól lepszy gorszy każdy zespół jest specyficzny a zespół który od lat ma styl wykreowany to znaczy że się nie rozwija np podam przyklad z innej beczki u bacha każdy utwór jest stylistycznie podobny ale im późniejszych utworów slucha się to są bardziej esencjonalne i każdy utwór jest logicznym rozwinięciem poprzedniego to się nazywa konsekwencja twórcza i metallica ma tę samą kosekwentną drogę może szata każdego albumu jest inna ale popatrzcie na teksty te teksty to cala metallica niezmienna od lat zmienie sią tylko muzyka i to wszystko a świadczy to tylko ze metallica poszukuje czegoś rozwija sie i nie stoi w miejscu tworząc czegoś co tworzą inni co do linkin park stylu w st.anger nie zgodzę się zbytnio szata muzyczna jest inna bardziej wysublimowana powiem tak metallica nie idzie za modą i to wszystko...
Stary 07.06.2003, 22:31   #45
Macio.Men
The Division Bell

Data rejestracji: 15.07.2002
Macio.Men zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
hmmmm, co do zmienności tekstów (znaczy ze się nie zmienia "poziom") to nie wiem, moim zdaniem zmienia się bardzo

np. Welcome Home (Sanitarium) - według mnie najlepszy tekst Metalliki (nie chodzi o temat utworu tylko o tekst, dobranie słów...trudno to wyjaśnić ) do 2x4 z Load ma się nijak, niski poziom po prostu...i nie chodzi o to że to jest z Mastera to to trzeba wychwalać, a to z Loada to to już złe. Na Load/Reload też jest wiele świetnych tekstów, np. banalne Bleeding Me albo Outlaw Torn, nie jest to super tekst, budowa całkiem prosta, ale ma w sobie to "coś", albo Unforgiven II, według mnie pod względem tekstu przewyższa jedynkę...oczywiście to tylko parę przykładów. Radzę dokładnie wczytać się w teksty wszystkich płyt Metalliki...

Load i Reload to płyty inne, ale to nie znaczy że są złe, przeciwnie, inne i dziwne może okazać się bardzo dobre...

a nowej płyty nie słuchałem (chyba jako jedyny), czekam aż mi przyślą, mam nadzieję że w poniedziałek będzie

Kazimieła mówi: Ten temat śmiełdzi!

Ostatnio zmieniany przez macio.men : 07.06.2003 o godz. 22:33
Macio.Men jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: