Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   metallica - st.anger (https://forum.cdrinfo.pl/f5/metallica-st-anger-21984/)

Macio.Men 07.06.2003 22:31

hmmmm, co do zmienności tekstów (znaczy ze się nie zmienia "poziom") to nie wiem, moim zdaniem zmienia się bardzo

np. Welcome Home (Sanitarium) - według mnie najlepszy tekst Metalliki (nie chodzi o temat utworu tylko o tekst, dobranie słów...trudno to wyjaśnić :P) do 2x4 z Load ma się nijak, niski poziom po prostu...i nie chodzi o to że to jest z Mastera to to trzeba wychwalać, a to z Loada to to już złe. Na Load/Reload też jest wiele świetnych tekstów, np. banalne Bleeding Me albo Outlaw Torn, nie jest to super tekst, budowa całkiem prosta, ale ma w sobie to "coś", albo Unforgiven II, według mnie pod względem tekstu przewyższa jedynkę...oczywiście to tylko parę przykładów. Radzę dokładnie wczytać się w teksty wszystkich płyt Metalliki...

Load i Reload to płyty inne, ale to nie znaczy że są złe, przeciwnie, inne i dziwne może okazać się bardzo dobre...

a nowej płyty nie słuchałem (chyba jako jedyny), czekam aż mi przyślą, mam nadzieję że w poniedziałek będzie

memorando 07.06.2003 22:14

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
twoj wybor
Wyjaśnię dlaczego metallica jest specyficzna źle oceniacie że poszla w komercję metallica nigdy nie poszla w komercję ale mi st.anger odpowiadalby gdybym calość przesluchal a slyszalem 4 pierwsze utwory ja nie oceniam w kategori jeden utwór z albumu ale calościowo powiem tak master of pupets genialne caly album black bardzo dobry justice for też dobre reload load specyficzne ale dobre i pozostale też dobre ale akurat dzisiaj slucham panterę i sepulturę i to się mi podoba nie można porównywać zespól lepszy gorszy każdy zespół jest specyficzny a zespół który od lat ma styl wykreowany to znaczy że się nie rozwija np podam przyklad z innej beczki u bacha każdy utwór jest stylistycznie podobny ale im późniejszych utworów slucha się to są bardziej esencjonalne i każdy utwór jest logicznym rozwinięciem poprzedniego to się nazywa konsekwencja twórcza i metallica ma tę samą kosekwentną drogę może szata każdego albumu jest inna ale popatrzcie na teksty te teksty to cala metallica niezmienna od lat zmienie sią tylko muzyka i to wszystko a świadczy to tylko ze metallica poszukuje czegoś rozwija sie i nie stoi w miejscu tworząc czegoś co tworzą inni co do linkin park stylu w st.anger nie zgodzę się zbytnio szata muzyczna jest inna bardziej wysublimowana powiem tak metallica nie idzie za modą i to wszystko...

-Sid-The-Rat=> 07.06.2003 21:53

dopisalbym do tego 'sad wings of destiny' judasow i 'piece of mind' iron maiden - i w pelni sie zgodze...
7th son jest inny niz srednia metalu... lzejszy, z ciagnaca sie przez cala plyte historia.. swietna plyta a tytulowy utwor powala :)

SLAYER 07.06.2003 21:49

St anger nie jest taki zly jak sie wydaje po pierwszym przesluchaniu. Ja musialem 3 razy posluchac zeby mi weszlo w uho. Wkoncu chlopcy nagrali "nowy" album od 1996 :
Reload - to samo co Load ,nic nowego
Garage - przerobki , nic nowego
S&M - koncert , nic nowego

Zbaczając z tematu , Painkiller i Seventh Son... to chyba 2 najlepsze plyty heavy metalowe wg mnie.

Remix 07.06.2003 21:46

Witam!

nie mam teraz czasu na czytanie postow... jak juz bylo to sorry.

na forum Patrixa http://patrix.proboards12.com/ w dziale szukam linkow pojawily sie linki do pelnej wersji plyty!
ja juz sobie sciagnalem (po rozpakowaniu ~100MB pliki mp3 z bitratem 192. Jesli ktos chce sobie sciagnac to goroco polecam...

ja i tak kupie oryginal w sklepie, ale przynajmniej teraz moge sobie juz posluchac :)

-Sid-The-Rat=> 07.06.2003 21:13

twoj wybor

memorando 07.06.2003 17:01

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
coz... judasi sie dla mnei skonczyli na painkillerze, ostatnia naprawde dobra plyta ironow to piece of mind, z metalliki najbardziej lubie justice a slayer mi kompletnie nie lezy... - kazdy ma inne gusta a plyta jest skrajnoscia - wiec nic dziwnego ze niektorzy ja na pozarcie skazuja (ps. jesli Black Mettaliki jest daniem ciala to ja czegos nie rozumiem...)

na tej plycie wogole nie ma solowek - jesli ktos ma wersje z solowkami to niech zacznie szukac nastepnej

brak melodyjnych kawalkow to komercha? chyba wlasnie rezygnacja z takich oczywistych hitw jak nothing else matters jest kopem w komerche
ps. zadna z solowek metaliki nie jest trudna, jesli ktos szuka czegos trudnego to polecam tworczosc pana Akkermana z zespolem Focus lub Petrucciego z Dream Theater... tam sa TRUDNE rzeczy

A ja wolę sepulturę i panterę od metallici:)

-Sid-The-Rat=> 07.06.2003 10:30

przesluchalem st.anger full (thnx)

plyta jest dziwna, w zadnym wypadku nie mozna mowic o tym 'komercja' - ktos kto tak pisze uzywa tego slowa jak wytrycha w momencie kiedy nie ma nic ciekawego do powiedzenia - plyta nie jest popularnym teraz nu metalem, nie jest tez klasyczna metallica - jest czyms nowym, czyms co sie sprzeda raczej marnie i na koncertach bedzie grane zadko - moze poza st.anger i invisible kid - plyta ktora warto przesluchac przy okazji - ale z kupowaniem bym sie powstrzymal

z punktu aranzacji zmiany sa dwie - bardzo wyrazna perkusja, wrecz wbijajaca sie w mozg i slyszalny bas (Bob Rock), wokal calkiem niezgorszy - tekstow jak zwykle nie sluchalem

podsumowujac trzeba pogodzic sie z tym ze chlopaki z metallici zagrali to co chcieli i na co mieli ochote nie liczac sie z oczekiwaniami fanow - fani moga sie z tym pogodzic lub nie i tyle
jak pisalem gdzie indziej - king crimosn to nie jest - bo nie mial byc :)

ps. plytka mi sie podoba - choc arcydzielo to nie jest

-=Shade=- 05.06.2003 14:55

Dobra mam juz dobra wersje. W sumie to co napisalem wczesniej do tego fake potwierdza sie czesciowo i do dobrej wersji. Mnie sie podoba tylko tytolowy utwor St.Anger

raptor123 05.06.2003 10:49

Może się to komuś przyda, ale na stronie GoldEsel są linki do płyty Metalica -St. Anger

PS. Jeszcze nie nadziałem się na tej stronie na żadne fake

Pozdr :)

cana 05.06.2003 08:38

ostatnia dobra płyta ulricha i spółki to ..and justice for all a czarna jest JAK DLA MNIE preludium do kichy którą juz na maxa zaczeli odstawiac później . po prostu po zespole tej klasy nie oczekuje dobraj płyty tylko BARDZO DOBREJ i cokolwiek poniżej tego poziuomu to porażka a czarna NAJWYZEJ może zasługować na miano prawie dobrej płyty

pozdrófka

ps. Sid, piekielny piesek już działa :)

-Sid-The-Rat=> 05.06.2003 06:04

coz... judasi sie dla mnei skonczyli na painkillerze, ostatnia naprawde dobra plyta ironow to piece of mind, z metalliki najbardziej lubie justice a slayer mi kompletnie nie lezy... - kazdy ma inne gusta a plyta jest skrajnoscia - wiec nic dziwnego ze niektorzy ja na pozarcie skazuja (ps. jesli Black Mettaliki jest daniem ciala to ja czegos nie rozumiem...)

na tej plycie wogole nie ma solowek - jesli ktos ma wersje z solowkami to niech zacznie szukac nastepnej

brak melodyjnych kawalkow to komercha? chyba wlasnie rezygnacja z takich oczywistych hitw jak nothing else matters jest kopem w komerche
ps. zadna z solowek metaliki nie jest trudna, jesli ktos szuka czegos trudnego to polecam tworczosc pana Akkermana z zespolem Focus lub Petrucciego z Dream Theater... tam sa TRUDNE rzeczy

czero 04.06.2003 23:41

Teledysk fajny a nawet bardzo podobnie zreszta jak piosenka. Teraz czekam na plytke. :)
Mam nadzieje ze wbrew powszechnej opinii osob krytykujacych bedzie spoko ;)

MetallicA and nothing else matters

jelonkowo 04.06.2003 21:45

Dokladnie, przez sam szacunek dla starych fanow powinni trzymac sie starego stylu, a mlodzi w poszukiwaniu czegos innego od tych nowych kapel i tak z czasem siegna sami do korzeni.....

cana 04.06.2003 21:41

macio.men , no to popatrz na inne stare dobre kapele / np: ac/dc gra ox x lat to samo i jest non stop na fali ,slayer też ma od wieków już stabilny styl, iron też praktycznie też że wspomnę jeszcze o judas priest i motorhead /
pozdro

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:43.