![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Back to hell...
Data rejestracji: 10.04.2005
![]() |
Obchody 60lecia ZAKONCZENIA II wojny...
Witam was serdecznie!
Co wy myslicie o tej calej sprawie, o paradzie na Placu Czerwonym i do stosunku Rosji do tego wszystkiego. Aspektow sprawy jest na prawde wiele i mysle ze jest o czym podyskutowac na forum. Z mojej strony to na razie przychodzi mi do glowy tylko kilka rzecz (ale z czasm dopisze jeszcze troche). Nie wiem czy jest tak jak mowia w telewizji ze Rosja upada i caly ten ceremonial sluzyl potrzymaniu opinii imperium Rosyjskiego. Polityka sie specjalnie nie interesuje, moze to wynika wlasnie z tego. Pierwsza sprawa ktora mnie dosc bardzo zdenerwowala delikatnie mowiac jest ten caly pomnik koalicjantow... Dlaczego tam nie ma POLSKIEGO ZOLNIERZA, przeciez to my zostalismy pierwsi napadnieci przez Niemcow, przeciez nasza armia byla 4 co do wielkosci wystawionych w wojnie, przeciez to my walczylismy na wszystkich frontach na wszystkich kontynentach. Kolejna sprawa jest to, ze Rosja ramy czasowe wojny okreslila na 1941-1945, a co do ch*** z atakiem na NAS ktory mial miejsce 01.09.1939. Nastepna rzecz ktora mnie poruszyla to uhonorowanie gen. Jaruzelskiego, zagorzalego komunisty i pionka komunistycznego aparatu rosyjskiego. No ale jak wiadomo bylismy pod okupacja rosyjska, za ta cala Żelazna KURTNA ktora oddzielala nas od reszty swiata i dajaca nam statut panstwa satelickiego. Jednak na wschodzie nie ma takiego slowa jak okupacja, czypolski czy to pnastw baltyckich i innych, ale mowi sie o wielkim wyzwoleniu, uratowaniu wielu narodow. Tylko jak to powiedzieli w telewizji wojska wyzwolencze po "zbawieniu" nas, jakos dlugo nie chcialy opuscic naszych terenow... ale to jest kolejny fakt ktory sie omija szerokim lukiem, z reszta jak cala prawde historyczna. Propaganda Rosyjska jedym slowem dziala teraz (z reszta dziala tak juz od wielu wielu lat) jak propaganda niemiecka w czasie wojny kierowana przez... (ucieklo mi nazwisko ministra propagandy III rzeszy niemieckiej). A pominiecie paktu Ribbentrop-Mołotow jest szczegolnym wyrazem lekcewarzenia historii, prawdy i przede wszystim Polski. Przeciez to byl 5 rozbior polski (dla tych ktorzy nie uwarzaja Kongresu Wiedenskiego z 1814r za rozbior niech bedzie i 4). O tym tez sie nie wspomina. Na dodatek Ci wszyscy ludzie, ktorzy zostali zeslani na Syberie i pracowali tam w niehumanitarnych strasznych ponizajacych ludzka godnosc i nieludzich warunkach przez wiele jeszcze lat po zakonczeniu wojny. Podsumowujac, to cale spotkanie to tylko kolejny wyraz rosyjskiego imperializmy, nieliczenia sie z interesami wielu panstw ktore ucierpialy i braku szacunku dla nas Polakow, i nie ylko nas. Cale to zajscie i wszysto co tam sie wydarzylo utwierdzilo mnie w przekonaniu ze nie trzeba bylo tam naszego prezydenta wysylac, niby nieobecni nie maja racji, ale w tym wypadku nawet nasza obecnosc nic nie zdziala. Jedym slowem zostalismy pominieci, zdeptani i az brak mi slow na okreslenie tej calej sytuacji. Gdyby polska miala bomby atomowe to moze by sie z nami liczyli... To nie byly obhody zakonczenia II wojny swiatowej, a zwyciestwa w niej Zwiazku radzieckiego. Tyle z mojej strony. Pozdrawiam serdecznie, bOObi ![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|