Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 19.10.2003, 21:23   #16
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
test badziewny

skala konczaca sie na 145 to wielki LOL

pytania tez LOL - w grupach tego samego typu - zadnego 'ruszania mozgiem' - jak zrobiles pierwsze to dwa nastepne natychmiast a jak nie - to lezysz...

jak jeszcze ktos mi powie ze nie ma maksa to nic tylko sie poplakac

ps. ja swoj mierzony normalnie znam - i jak ktos bardzo bedzie chcial wiedziec to sie przyznam - choc powiem ze niewiele taka koperta z wynikiem pomaga w zyciu
No w koncu ktos mnie pocieszyl przyznajac, ze poziom tego testu byl zenujacy.

A przydatnosc wyniku, nawet wysokiego, w zyciu jest faktycznie zadna. Niewiele osob, jesli ktokolwiek zwraca na to uwage. I slusznie, bo tak naprawde wiekszosc tych testow bada jedynie inteligencje racjonalna, a o pozostalych szesciu rodzajach nic nie wspomina. A juz na pewno zaden z nich nie zahacza nawet o inteligencje emocjonalna, ktora jest rowniez wazna, jest nawet nie wazniejsza od racjonalnej.

Ogolnie mozna bylo ten test potraktowac jako zabawe, ale wynikow nie traktowalbym na powaznie.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 19.10.2003, 21:35   #17
czero
-=| GodFather |=-

Data rejestracji: 30.04.2003
czero niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>czero niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
andrzejj9 napisa***322;(a)
Tez widzialem wiele roznych testow, ale tamte przynajmniej staly na jakims poziomie. A tutaj co - dodac do siebie kilka cyferek i znalezc roznice pomiedzy obrazkami... naprawde jestem rozczarowany...
Niestety to prawda. Kiedys (jakies dwa lata temu) mialem okazje sprawdzic swoje IQ na tescie ktory byl organizowany w szkole i naprawde tamten test w znacznym stopniu odbiegal poziomem od tego co byl w TVN. Musze przyznac ze to co pokazal TVN jest prawdziwa Porazka, poniewaz nie rozumiem co ma inteligencja do dobrego liczenia, badz dobrej pamieci.
Podobnie jak wy spodziewalem sie czegos wiecej, a tu - Tragedia, ehh. Nie wiem kto ukladal ten test, ale chyba za bardzo sie nad jego konstrukcja nie zastanowil.
Jednym slowem BEZNADZIEJA. Lepiej juz sobie znalezc w internecie jakis prawdziwy test sprawdzajacy IQ i go rozwiazac.
Juz to widze jak niektorzy beda sie podniecac ze w tym tescie co byl w TVN osiagneli max. (ktory swoja droga nie mam pojecia czemu jest taki niski - 145) i beda sie uwazac za niewiadomo co.

Moglem ten test najpierw sprawdzic, a dopiero pozniej o nim wspominac.

Pozdrawiam.
czero jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.10.2003, 21:38   #18
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
W pytaniu o druga potege 55 to strzelalem (12^2 chyba znaja wszyscy, ale 55^2 ? to juz lepiej trzeba bylo sie spytac o potegi 2^x)
pawelblu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.10.2003, 22:01   #19
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
a mnie nie bylo w domu w czasie testu ... ponoć w internecie to fajnie wygladalo

Kiedys mialem taki test robiony u psychologa...miałem jesli dobrze pamietam kolo 100

a najlepszych sponsoruje najlepszy...8) LG :chytry:
Dołączone obrazki
Miedzynarodowy Test Inteligencji - IQ-schowek.jpg 

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.10.2003, 22:07   #20
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
to sie akurat liczylo w pamieci w pol sekundy... zreszta tam byly odpowiedzi razaco nie pasujace do pytania wiec zabawa byla jeszcze prostsza

< jutro obejze sobie zadanka na spokojnie w gazecie - narazie ten test wymaksowalem - jutro mam znacznie trudniejszy na uczelni :/ >
Stary 19.10.2003, 22:12   #21
MacGyver
Team Member

Data rejestracji: 14.05.2002
MacGyver jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>MacGyver jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>MacGyver jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Czy te wszystkie pytania beda lutro opublikowane w jakiej gazecie ?? Jak tak to w jakiej ??
Stary 19.10.2003, 22:14   #22
yarosh
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 30.08.2003
yarosh zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Swego czasu robilem duzo tego typu testow, jedno jest pewne, jesli ktos jest dobry z przedmiotow scislych wypada lepiej...
A w tescie TVN, cienko... 102 po jednym browarku
Stary 19.10.2003, 22:14   #23
-Sid-The-Rat=>

wybiórczej
Stary 19.10.2003, 23:57   #24
memorando
Młody żonkoś

Data rejestracji: 02.02.2003
memorando zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
test badziewny

skala konczaca sie na 145 to wielki LOL

pytania tez LOL - w grupach tego samego typu - zadnego 'ruszania mozgiem' - jak zrobiles pierwsze to dwa nastepne natychmiast a jak nie - to lezysz...

ps. ja swoj mierzony normalnie znam - i jak ktos bardzo bedzie chcial wiedziec to sie przyznam - choc powiem ze niewiele taka koperta z wynikiem pomaga w zyciu
Tu masz rację mój braciszek ma w/g normalnego testu w normalnych warunkach 150 iq w/g tego testu ma 115 pozatym prawdziwy test na IQ składa się z różnych zestawów dla różnych kategori wiekowych i samo badanie IQ trwa około 90 minut w ciszy spokoju i bez pośpiechu tylko niektóre są pytania na czas. Bzdura nietest tvn dal d**py
Stary 20.10.2003, 06:43   #25
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
czero napisa***322;(a)
Niestety to prawda. Kiedys (jakies dwa lata temu) mialem okazje sprawdzic swoje IQ na tescie ktory byl organizowany w szkole i naprawde tamten test w znacznym stopniu odbiegal poziomem od tego co byl w TVN. Musze przyznac ze to co pokazal TVN jest prawdziwa Porazka, poniewaz nie rozumiem co ma inteligencja do dobrego liczenia, badz dobrej pamieci.
Podobnie jak wy spodziewalem sie czegos wiecej, a tu - Tragedia, ehh. Nie wiem kto ukladal ten test, ale chyba za bardzo sie nad jego konstrukcja nie zastanowil.
Jednym slowem BEZNADZIEJA. Lepiej juz sobie znalezc w internecie jakis prawdziwy test sprawdzajacy IQ i go rozwiazac.
Juz to widze jak niektorzy beda sie podniecac ze w tym tescie co byl w TVN osiagneli max. (ktory swoja droga nie mam pojecia czemu jest taki niski - 145) i beda sie uwazac za niewiadomo co.

Pozdrawiam.
Tego typu testy zostaly juz przeprowadzone w wielu krajach i porownuje sie srednia "inteligencji" osob tam mieszkajacych. Moze po prostu chodzilo o to, zebysmy wyjatkowo dobrze wypadli...

Ale i tak sie chyba nie udalo, bo srednia 100,4 ,ktora wlasnie wyczytalem na stronie onetu to, jak dla mnie, porazka przy tym poziomie pytan.

Stary 20.10.2003, 06:48   #26
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Cytat:
czero napisa***322;(a)

Pozdrawiam.
Tego typu testy zostaly juz przeprowadzone w wielu krajach i porownuje sie srednia "inteligencji" osob tam mieszkajacych. Moze po prostu chodzilo o to, zebysmy wyjatkowo dobrze wypadli...

Ale i tak sie chyba nie udalo, bo srednia 100,4 ,ktora wlasnie wyczytalem na stronie onetu to, jak dla mnie, porazka przy tym poziomie pytan.

Stary 20.10.2003, 08:12   #27
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
to i tak wiecej niz w Brukseli ^_^ ^_^
tam maja ponizej 100 ^_^ ^_^

testunie rozwiazywalem na tvn i teraz po Waszych wypowiedziach sadzac mam sie z czego cieszyc (jakby mi wqynik do 145 spadl...)
8)
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.10.2003, 11:38   #28
rcobex
Roman Barbarzyńca

Data rejestracji: 01.09.2003
rcobex jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>rcobex jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>rcobex jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Podobno....

najlepszą średnią w Europie mają w Wielkiej Brytanii. Ponad 105pkt., ale czy ten test był taki sam jak przeprowadzony w naszym kraju ? Poza tym jakie są kryteria, jakiego wyniku należy się wstydzić ? Zdziwiła mnie procedura czasowa, na niektore pytania było za dużo czasu a na niektóre za mało. Ogólnie test w miare prosty....

pozdr.
Stary 20.10.2003, 18:05   #29
kraluk
Guru

Data rejestracji: 13.02.2003
kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
pawelblu napisa***322;(a)
Hm - ale jak patrze to dlatego mialem 110 bo zaznaczylem do 19 lat - gdybym zaznaczyl 35+ to mialbym ok. 30 pkt. wiecej. Nie widzialem calej tej tabeli - ale czy mozliwe jest wogole zbobycie 160 w wieku do 19 lat To jawna dyskryminacja wiekowa

Taaak!!!! Co tu sie dzieje do jasnej cholery
Stary 20.10.2003, 18:18   #30
-Sid-The-Rat=>

bez nerw prosze

zalozenie o kryteriach wiekowych jest sluszne - im czlowiek mlodszy tym blizej tym testom jest do zabawy co w jakis sposob wplywa pozytywnie na wyniki - ten efekt jest potwierdzony na wiele roznych sposobow - min dlatego test MENSY ma sens tak naprawde od ok 20 roku zycia a nie mozna go rpzeprowadzac na osobach bodajze mlodszych niz 16 - bo podaje zawyzone wyniki (nie dotyczy pewnej grupy geniuszy - ale oni juz spokojnie robia trzepia wyniki powyzej 180 i wiecej)

dobrze przeprowadzony test powinien dac ten sam wynik (z dokladnoscia do punkta) w wieku lat 20 i 30 - i testy mensowskie z grubsza sie z tym zgadzaja - poniewaz zadania i pytania BARDZO unikaja rejonow postrzegania i kojazenia ktore mozna wyrobic doswiadczeniem czy nauka (wszelkiego rodzaju kursy przygotowawcze do testow MENSY sa idiotyzmem - poza pewnymi ogolnymi analogiami pom zestawami z poszczegolnych terminow ciezko wskazac jakies reguly czy podobienstwa na poziomie pozwalajacym skozystac na wczesniejszym klepaniu takich zadan

glupi i tak sie nie nauczy a madremu to zbedne - sad but true
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: