Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Miedzynarodowy Test Inteligencji - IQ (https://forum.cdrinfo.pl/f5/miedzynarodowy-test-inteligencji-iq-26659/)

czero 19.10.2003 19:08

Narodowy Test Inteligencji - IQ

Na stronie onetu znajduje sie test na IQ. Taki sam jak ten co pokazuja w TVN.
Zaraz sie do niego zabiore i sprawdze jakie mam IQ ;). Was tez do tego zachecam. Tak dla ciekawosci i wlasnego sprawdzenia sie.

andrzejj9 19.10.2003 20:09

Re: Narodowy Test Inteligencji - IQ

Cytat:

czero napisa***322;(a)
Na stronie onetu znajduje sie test na IQ. Taki sam jak ten co pokazuja w TVN.
Zaraz sie do niego zabiore i sprawdze jakie mam IQ ;). Was tez do tego zachecam. Tak dla ciekawosci i wlasnego sprawdzenia sie.

Rany, wczesniej nie moglem tego ogladac, bo nie bylo mnie w domu, ale teraz wlasnie leci to w TVN i .... ludzie, to jest po prostu ZALOSNE! Przeciez te pytanie sa tak banalnie proste, ze to az szkoda tego sluchac. Dzieci z przedszkola nie powinny miec mniej niz 90% trafnych odpowiedzi (i to zakladam, ze w kilku by sie po prostu pomylily). Ehhh.... naprawde, oczekiwalem czegos na poziomie...

pawelblu 19.10.2003 20:11

Hm - ja nawet nie zdarzylem przeczytac pierwszych pytan do konca (wypelnialem w necie - wiec mi nikt nie czytal :) ) - wydaje mi sie ze pojdzie kiepsko - moim zdaniem malo przemyslany ten test.

misz_masz 19.10.2003 20:16

Ja już dawno "się sprawdziłem" na tym teście i wyszło mi że jestem okreslę to tak: poniżej przeciętnej.;) BZDURAAAAAAA!!!!!!
A mówiąc poważnie to ten test jest tylko dla niektórych.
W gronie znajomych omawialiśmy sobie ów test i doszlismy do wniosku, że to test dla osób z umysłem ścisłym. Językowcy, artyści mają z nim duży kłopot a wcale nie uważają się za nieinteligentnych.
Konkludując test ów nie jest narzędziem miarodajnym i w żaden sposób nie ukazuje on faktycznego IQ.

PS
Mówiac wprost to ja ten test bojkotuję. Kto jest ze mną niech podniesie prawą rękę! ;)

pawelblu 19.10.2003 20:25

Cytat:

misz_masz napisa***322;(a)
W gronie znajomych omawialiśmy sobie ów test i doszlismy do wniosku, że to test dla osób z umysłem ścisłym.
Wlasnie nie :) Rozmawialem z kolegami ktorzy studiuja matematyke, fizyke i informatyke i wiekszosc jest niezadowolona ze swoich wynikow (oscyluja ok 110). Wydaje mi sie wyjedziemy na narod malo rozgarniety bo malo rozgarnieci ludzi ukaldali pytania :)
Cytat:

misz_masz napisa***322;(a)
Konkludując test ów nie jest narzędziem miarodajnym i w żaden sposób nie ukazuje on faktycznego IQ.

PS
Mówiac wprost to ja ten test bojkotuję. Kto jest ze mną niech podniesie prawą rękę! ;) [/B]
Wlasnie - tez jestem za bojkotem tego glupiego testu bo uwazam ze jest on bardzo nieprofesjonalny i wprowadza wiecej zametu niz pozytku.
PS. ktora reka to prawa ;p ??

Pawel_k 19.10.2003 20:31

testy dla idiotow - bez obrazy :blee:

CrazyLucas 19.10.2003 20:36

i w dodatku zle zrobiony technicznie - przy zapchanym laczu ilustracja do pytania potrafila mi sie wgryeac po uplywie 1/2 albo nawet 2/3 czasu na odpowiedz

Ziele 19.10.2003 20:36

bez sensu ledwo przeczytam treść i juz połowa czasu mineła...

pawelblu 19.10.2003 20:44

Cytat:

Ziele napisa***322;(a)
bez sensu ledwo przeczytam treść i juz połowa czasu mineła...
Taaaa - a potem byly takie co w 3 sekundy dawales odpowiedz a czasu bylo pol minuty i trzeba bylo czekac niewiadomo ile :)

andrzejj9 19.10.2003 20:46

rany ludzie nie mowcie mi, ze uwazacie ten test za trudny...

Ja to wlasnie ogladam w telewizji i zalamuje sie coraz bardziej. Te sekunda dwie, przez tym, jak wyczytuje odpowiedz to az nadto, zeby podac prawidlowa odpowiedz, a tam bylo okolo 25 sekund czasu.

MacGyver 19.10.2003 21:08

Kiedyś (dawnoooooooooooooo temu) u psychologa (matka dla ciekawosci mnie tam wyslala) zrobiłem sobie podobny test na IQ oraz test sprawdzający jaki mam charakter. Jak pamiętam to moje IQ wtedy było coś koło 115.

pawelblu 19.10.2003 21:17

Hm - ale jak patrze to dlatego mialem 110 bo zaznaczylem do 19 lat - gdybym zaznaczyl 35+ to mialbym ok. 30 pkt. wiecej. Nie widzialem calej tej tabeli - ale czy mozliwe jest wogole zbobycie 160 w wieku do 19 lat ??? To jawna dyskryminacja wiekowa ;p

andrzejj9 19.10.2003 21:18

Cytat:

MacGyver napisa***322;(a)
Kiedyś (dawnoooooooooooooo temu) u psychologa (matka dla ciekawosci mnie tam wyslala) zrobiłem sobie podobny test na IQ oraz test sprawdzający jaki mam charakter. Jak pamiętam to moje IQ wtedy było coś koło 115.
Tez widzialem wiele roznych testow, ale tamte przynajmniej staly na jakims poziomie. A tutaj co - dodac do siebie kilka cyferek i znalezc roznice pomiedzy obrazkami... naprawde jestem rozczarowany...

-Sid-The-Rat=> 19.10.2003 21:19

test badziewny :)

skala konczaca sie na 145 to wielki LOL

pytania tez LOL - w grupach tego samego typu - zadnego 'ruszania mozgiem' - jak zrobiles pierwsze to dwa nastepne natychmiast a jak nie - to lezysz...

jak jeszcze ktos mi powie ze nie ma maksa to nic tylko sie poplakac

ps. ja swoj mierzony normalnie znam - i jak ktos bardzo bedzie chcial wiedziec to sie przyznam - choc powiem ze niewiele taka koperta z wynikiem pomaga w zyciu

andrzejj9 19.10.2003 21:21

Cytat:

pawelblu napisa***322;(a)
Hm - ale jak patrze to dlatego mialem 110 bo zaznaczylem do 19 lat - gdybym zaznaczyl 35+ to mialbym ok. 30 pkt. wiecej. Nie widzialem calej tej tabeli - ale czy mozliwe jest wogole zbobycie 160 w wieku do 19 lat ??? To jawna dyskryminacja wiekowa ;p
Najwiecej mozna bylo miec 145 za odpowiedzenie na wszystkie. A roznice wiekowe faktycznie byly spore, ale wedlug osob ukladajacych tego typu testy, mozg czlowieka i jego zdolnosc do rozwiazywania problemow (czytaj inteligencja) maleje z wiekiem. Stad te roznice.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:06.