![]() |
Cytat:
A przydatnosc wyniku, nawet wysokiego, w zyciu jest faktycznie zadna. Niewiele osob, jesli ktokolwiek zwraca na to uwage. I slusznie, bo tak naprawde wiekszosc tych testow bada jedynie inteligencje racjonalna, a o pozostalych szesciu rodzajach nic nie wspomina. A juz na pewno zaden z nich nie zahacza nawet o inteligencje emocjonalna, ktora jest rowniez wazna, jest nawet nie wazniejsza od racjonalnej. Ogolnie mozna bylo ten test potraktowac jako zabawe, ale wynikow nie traktowalbym na powaznie. |
Cytat:
Podobnie jak wy spodziewalem sie czegos wiecej, a tu - Tragedia, ehh. Nie wiem kto ukladal ten test, ale chyba za bardzo sie nad jego konstrukcja nie zastanowil. Jednym slowem BEZNADZIEJA. Lepiej juz sobie znalezc w internecie jakis prawdziwy test sprawdzajacy IQ i go rozwiazac. Juz to widze jak niektorzy beda sie podniecac ze w tym tescie co byl w TVN osiagneli max. (ktory swoja droga nie mam pojecia czemu jest taki niski - 145) i beda sie uwazac za niewiadomo co. Moglem ten test najpierw sprawdzic, a dopiero pozniej o nim wspominac. Pozdrawiam. |
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
a mnie nie bylo w domu w czasie testu :] ... ponoć w internecie to fajnie wygladalo
Kiedys mialem taki test robiony u psychologa...miałem jesli dobrze pamietam kolo 100 :) a najlepszych sponsoruje najlepszy...8) LG :P ;p || :chytry: ;) |
to sie akurat liczylo w pamieci w pol sekundy... zreszta tam byly odpowiedzi razaco nie pasujace do pytania wiec zabawa byla jeszcze prostsza
< jutro obejze sobie zadanka na spokojnie w gazecie - narazie ten test wymaksowalem - jutro mam znacznie trudniejszy na uczelni :/ > |
Czy te wszystkie pytania beda lutro opublikowane w jakiej gazecie ?? Jak tak to w jakiej ?? :)
|
Swego czasu robilem duzo tego typu testow, jedno jest pewne, jesli ktos jest dobry z przedmiotow scislych wypada lepiej...
A w tescie TVN, cienko... 102 po jednym browarku :P |
wybiórczej
|
Cytat:
|
Cytat:
Ale i tak sie chyba nie udalo, bo srednia 100,4 ,ktora wlasnie wyczytalem na stronie onetu to, jak dla mnie, porazka przy tym poziomie pytan. |
Cytat:
Ale i tak sie chyba nie udalo, bo srednia 100,4 ,ktora wlasnie wyczytalem na stronie onetu to, jak dla mnie, porazka przy tym poziomie pytan. |
to i tak wiecej niz w Brukseli ^_^ ^_^
tam maja ponizej 100 ^_^ ^_^ testunie rozwiazywalem na tvn i teraz po Waszych wypowiedziach sadzac mam sie z czego cieszyc (jakby mi wqynik do 145 spadl...) 8) |
Podobno....
najlepszą średnią w Europie mają w Wielkiej Brytanii. Ponad 105pkt., ale czy ten test był taki sam jak przeprowadzony w naszym kraju ? Poza tym jakie są kryteria, jakiego wyniku należy się wstydzić ? Zdziwiła mnie procedura czasowa, na niektore pytania było za dużo czasu a na niektóre za mało. Ogólnie test w miare prosty....
pozdr. |
Cytat:
Taaak!!!! Co tu sie dzieje do jasnej cholery??? ;) |
bez nerw prosze
zalozenie o kryteriach wiekowych jest sluszne - im czlowiek mlodszy tym blizej tym testom jest do zabawy co w jakis sposob wplywa pozytywnie na wyniki - ten efekt jest potwierdzony na wiele roznych sposobow - min dlatego test MENSY ma sens tak naprawde od ok 20 roku zycia a nie mozna go rpzeprowadzac na osobach bodajze mlodszych niz 16 - bo podaje zawyzone wyniki (nie dotyczy pewnej grupy geniuszy - ale oni juz spokojnie robia trzepia wyniki powyzej 180 i wiecej) dobrze przeprowadzony test powinien dac ten sam wynik (z dokladnoscia do punkta) w wieku lat 20 i 30 - i testy mensowskie z grubsza sie z tym zgadzaja - poniewaz zadania i pytania BARDZO unikaja rejonow postrzegania i kojazenia ktore mozna wyrobic doswiadczeniem czy nauka (wszelkiego rodzaju kursy przygotowawcze do testow MENSY sa idiotyzmem - poza pewnymi ogolnymi analogiami pom zestawami z poszczegolnych terminow ciezko wskazac jakies reguly czy podobienstwa na poziomie pozwalajacym skozystac na wczesniejszym klepaniu takich zadan glupi i tak sie nie nauczy a madremu to zbedne - sad but true |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:16. |