![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Abonamet RTV
Wlasnie wyczytalem w Wyborczej, ze nasi wspaniali listonosi beda sprawdzac
czy jest w domu odbiornik TV lub radio i czy mamy oplacony abonament. Njabardzej smieszy mnie to że zakłady pracy muszą płacić za każdy odbiornik osobno! u mnie w biurze jest około 40 radioodbiorników Teoretycznie mój pracodawca powinien zapłacić 4,95 x 40 = 198 zł miesięcznie za słuchanie radia! Paranoja! Nie chce mi sie pisac ze tez musi płacić tantiemy do ZAIKSU bo do biura wchodzi dziennie ok 2-5 interesantów i za puszczanie muzyki publicznie też kasę biorą. ale najbardziej rozbawiło mnie to że za telefony komórkowe z radiem też trzeba płacić, uwierzylibyście w coś takiego? kara za nie płacenie od jednego gosp. domowego to 462zł. no i niestety będzie to ściągał urząd skarbowy! najlepsze rozwiązanie to nie wpuszczać kontrolerów, ale nie zawsze się to uda , szczególnie w biurach, więc polecam zameldować u siebie babcie powyżej 75 roku życia, one są zwolnione z opłat "Nie powinniśmy również zapłacić, jeżeli udowodnimy, że telewizor wykorzystujemy tylko do oglądania filmów na wideo lub DVD. - Za odbiornik uważa się urządzenie techniczne umożliwiające natychmiastowy odbiór sygnału radiowego lub telewizyjnego - tłumaczy kierowniczka Jeziorska. A więc lepiej, żeby nasz telewizor był rozstrojony i nie miał anteny. To samo dotyczy komputera z kartą telewizyjną lub telefonu komórkowego z wbudowanym radiem." Wiec wniosek z tego prosty - wypadalo by miec kogos w domu, kto w czasie gdy kontrolerzy stoja pod drzwiami wylaczy antene i rozstroi telewizor ![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|