![]() |
Cytat:
|
Limity na torrenty ustawia sie w opcjach - net przestanie zwalniac.
Najpewniej zaszyfrowac drysk rpogramem do szyfrowania partycji. I z glowy. Nie uruchomi chocby chcial... |
Cytat:
|
Cytat:
900 Mb dzienie na moim łaczu :taktak: a u znajomego z innej seci (tez kiedyś w niej byłem) 700 Mb trzy dni z nocami lub 4 bez nocy :rotfl: |
To co ten brat z tych torrentow tak codziennie ssa?!
Chyba, ze macie takie lacze, ze 700mb sciaga sie kilka dni, ale.. juz takich teraz nie ma ;-). |
hehhe staaary jak swiat problem (wlasciwie to stary jak gry komputerowe :P ). Sam przez to przechodzilem i w sumie dalej z tego niewyroslem bo grac lubie, mam tylko ograniczenia w czasie roku szkolnego (5 dni szkolnych-dobrze ze nie caly tydzien): granie od 20-22 max. W sumie po milionach rozmow z rodzicami (u mnie problemem nie byl czas spedzony na pc, bo to bylo max 3/4 godziny, ale agresja jak***261; wydziela***322;em gdy ktos mi przeszkadzal)doszedlem do wniosku ze jednak chyba maja racje i cos nie gra, dlatego jak sie ucze z pc po szkole to sie pilnuje zeby nie wchodzic i nie robic na pc rzeczy niepotrzebnych :) tak wiec warcraft 3 tylko od 20 do 22... Kiedys psioczylem na t***261; regule, teraz mi z tym dobrze (czy gadam jak AA? :) ) Coraz mniej gram, coraz mniej gier mnie bawi..eh swiat sie konczy :P A co do problemu doriana, to proponuje pokazac rodzicom metode "groznych ograniczen i obop***243;lnej wspolpracy", bo jak koledzy wczesniej wspominali: wszystko da sie obejsc. Tak wiec jedynie autorytet rodzicow moze w czyms pomoc. pozdrawiam
|
Cytat:
p2p porty mozna zmieniac najczesciej blokuje sie dostep klienta do stron/trackerow mozna blokowac sciaganie plikow z rozszerzeniem .torrent w ostatecznosci filtracjia pakietow sieci torrent :D na koncowce tak jak pisalem wczesniej wystarczy zablokowc program ktorego uzywa na firewall'u - zabezpieczyc haslem ... kazda proba instalacji i uruchomienia niechcianego programu konczy sie wywolaniem okna dialogowego firewall'a ... :fiu: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
mimo ze dzieciak, to szybko dorosnie, bo sytuacja bedzie tego wymagala |
mo***380;na zablokowa***263; porty, z kt***243;rych korzysta klient (***322;atwe do obej***347;cia).
lepszym rozwi***261;zaniem jest zablokowane pod firewallem klienta torrenta, a dok***322;adnie jego upload, co zaowocuje s***322;abiutkim downloadem. a sam firewall oczywi***347;cie pod has***322;em :] minus - trzeba sukcesywnie przegl***261;da***263; list***281; aplikacji i modyfikowa***263; ustawienia po***322;***261;cze***324; dla ka***380;dego klienta sieci torrent, jakiego dzieciak zainstaluje w systemie. |
Cytat:
ale ze 2 godz dziennie się posiedzi na tym kompie... PS groźnie się robiło u mnie swego czasu z ogame :D ale doszedłem do wniosku, że wole iść z kolezankami na basen niz pilnować deuteru, konto oddałem :szczerb: |
Cytat:
Sorry, ale mimo, że rozumiem konieczność przerwy co jakiś czasu i nikomu tego nie zabraniam, to jednak praca nie jest miejscem, żeby sobie po internecie chodzić.. Nie zapomnę zresztą w Stanach, jak w jednej dużej firmie, gdzie w dużej sali siedziało kilkaset osób przy komputerach (każdy w tym swoim 'cube') zapytałem się znajomej, czy mogę coś sprawdzić na internecie, a ta od razu przerażona - Nie! Przecież od razu by mnie zwolnili z pracy.. I ta postawa w sumie mi się podoba - w domu jak chce, nie robi co mu się podoba, w pracy jest po to, żeby pracować (z małymi przerwami). |
Cytat:
gdyby tez zabezpieczenia mozna bylo tak latwo obejsc to w ogole by ich nie bylo. chyba, ze ktos nie potrafi tego zrobic odpowiednio ;). |
nie prosciej zalozyc konto bez admina i wtedy blokowac co sie da? wtedy nawet w awaryjnym nic nie zrobi
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:48. |