![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
www.ROVERki.pl
Data rejestracji: 24.10.2002
![]() |
MOBO Gigabyte GA-K8NF-9 nVidia nForce4 x4 mały? problemik
Mianowicie kupiłem tą płyte (Gigabyte GA-K8NF-9 nVidia nForce4 x4), jakąś obudowę Tracera z 400W zasiłką. Wszystko ładnie pięknie złożyłem kompa. Wciskam POWER ON.... ruszają wiatraki....... i to tyle w temacie. Więc rozłączyłem wszystko. Zostawiłem ram, karte grafiki. Wypiąłem wszystkie kabelki łączące płyte z obudową oprócz kabla od switcha oraz zasilających MOBO. I co? No i ruszył. Ucieszyłem się. Zacząłem wiec podłączać wszystko pomału włączając po każdym podpieciu jakiegoś kabelka i jeśli ruszył wyłączając i tak wkółko. Do momentu, gdy na samym końcu zacząłem podpinać kabelki od obudowy do płyty (HDD LED, RESET itd.) wszytko szło jak w podręczniku.
I pojawił się problem a mianowicie w momencie wpięcia kabelka od przycisku reset i próbie włączenia kompa - kom nie wstał. Wypinam kabelek od resetu... włączam - komp wstaje. odwracam kabelek (!!!) .... komp nie wstaje - wypinam... wstaje. Na razie chodzi bez wpiętego switcha. Hmmmm.... ale qrna on ma działać i nie wiem co zrobić. Może Wy mi pomożecie?? Pozdrowienia |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
dzien sadu juz blisko
Data rejestracji: 05.11.2002
![]() |
moze masz zwarcie na wylaczniku w obudowie ?
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Guru
Data rejestracji: 01.05.2002
![]() |
Zakładam ze jest on "ciagle" wcisniety i dlatego plyta nie wstaje po podlaczeniu.Jak masz miernik to zobacz czy jest zwarcie miedzy pinami na kabelku do resetu.
|
|
|
#4 |
|
conquer all
Data rejestracji: 10.01.2005
![]() |
a jak nie masz miernika urzyj bateryjki z żaróweczką
|
|
![]() |