![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Gość
|
Modem 30 kb/s ????
Przed chwilka sciagalem film na zwyklym tanim modemie, zawsze predkosc idzie gdziesz 4 kb/s uruchamiam kazze Sciagam film 8 mile. A tu patrze modem jedzie 30 kb/s i to ciagle spadlo najwyzej do do 26 kb/s. Czy wiecie co jest grane. Rozlaczylem sie bo nie wiem o co biega co jest z moim kompem. Wiem ze jest to pozytywne, ale czy czasem nie sciagalem z jakis Fakeow tego filmu ale raczej nie bo bylo duzo userow. A moze sciagelem ten film od panow policjantow. Jescze jedno Jestem teraz w USA i moj IP provider to Supra telecom, ale zawsze sciagalo sie gdziesz max 4 kb/s.
Powiedzcie mi co jest grane bo nie mam pojecia. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 15.07.2002
![]() |
Re: Modem 30 kb/s ????
Cytat:
natomiast na modemie v90 nie wyrobisz wiecej niz 5 kB/s to maksimum
![]() |
![]() |
#3 |
Gość
|
Re: Modem 30 kb/s ????
jeszcze jedno znowu sie polaczylem. I znowu to samo. za SZYBKO. Moze kazze zamykaja albo cos.
|
![]() |
![]() |
#4 | |
Gość
|
Re: Re: Modem 30 kb/s ????
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#5 |
Gość
|
Czy nikt z was nie wie co jest grane
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wyjadacz
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
To jest chyba możliwe, ale nie u TelePsów SA. Chociaż w transfer 30 KB/s to ja nie uwierzę. Mając modem 56 kbit/s, uzyskujesz (pomijając już bity stopu i inne pierdoły) 7 KB/s (kilobajtów).
Aby na modemie uzyskać taki speed, musiałbyś mieć kilka terminali ISDM (64 kbit/s). Dual ISDN rozwija 128 kbit/s, ale musiałbyś mieć "Quad ISDN" :-D (256 kbit/s), żeby uzyskać taką prędkość. Może ten Twój modem jest modemem kablowym? A może admin to taki lamuch i nie potrafi przydzielić poprawnie pasma dla użytkownika? Tak, czy inaczej - jeśli działa, to nie ruszaj.
![]() |
#7 | |
Gość
|
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#8 |
Gość
|
Zapomnialem. Moze jest tak ze ten film co sciagam to sciagam od kolesi ktorzy mieszkaja niedaleko mnie i przez to jest taki speed.
|
![]() |
![]() |
#9 | |
Wyjadacz
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#10 | |
Gość
|
Cytat:
nazwa plik 8 mile - real movie-(1 of 2).avi rozmiar 150 mega oraz nazwa uzytkownika od ktorego akorat jedzie 16 kb/s = ybc456@kazza oraz 11 kb/s = soulbrighter21 |
|
![]() |
![]() |
#11 |
Gość
|
oto dowod
|
![]() |
![]() |
#12 |
lub po prostu Paput
Data rejestracji: 07.03.2002
![]() |
To jest ma pewno przekłamanie. No chyba że siedzisz ze stoperem w ręku.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Gość
|
Cytat:
Dzieki ZIP ZA odpowiedz. A tego screena dalem wam dla dowodu. I wali mnie to czy w to uwierzylscie czy nie. |
|
![]() |
![]() |
#14 |
Wyjadacz
![]() |
Fake czy nie fake???
Wiesz, w KaZaA tak jest, że jak ktoś wpuści fake, to natychmiast wszyscy go ściągają. Jeżeli po ściągnięciu okaże się, że to jest 100% fake, to większość z tych osób nie kasuje pliku, tylko dalej go udostępnia. Ja kiedyś ściągałem SpiderMan'a na 2xCD (chyba po 180 MB każdy) - to był fake - czarny obraz, brak dźwięku, po obliczeniach wyszło mi, że aby film zajmował 180 MB, to musiałby mieć kodowanie 1 KB/s. Dałem się nabrać jeszcze na Star Wars: Episode 2. Co ciekawe w nazwach obydwu plików zauważyłem fragment "SMR Codec" (jakiś kodek, tylko skąd go wziąć?). No nic, pliki skasowałem. Po kilku tygodniach, podczas przeglądania różnych stron o eDonkey, natrafiłem na plik który się nazywał mniej więcej tak "SMR_Codec.exe", którego opis dokłądnie wyjaśniał, do czego służy. Niestety filmów tych już nie miałem, nie mogłem więc sprawdzić, czy to działa. Tak więc, zanim usuniesz ten film, spróbuj tym kodekiem (jest chyba na www.filemirrors.com).
![]() |
#15 |
Gość
|
Sciagnalem przed chwilka tego codeka ale nic on nie dal dalej to samo.
Dzieki Zip za odpowiedz. |
![]() |
![]() |
|
|