Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 31.08.2002, 23:16   #1
/||\aster
Gość

Modem 30 kb/s ????

Przed chwilka sciagalem film na zwyklym tanim modemie, zawsze predkosc idzie gdziesz 4 kb/s uruchamiam kazze Sciagam film 8 mile. A tu patrze modem jedzie 30 kb/s i to ciagle spadlo najwyzej do do 26 kb/s. Czy wiecie co jest grane. Rozlaczylem sie bo nie wiem o co biega co jest z moim kompem. Wiem ze jest to pozytywne, ale czy czasem nie sciagalem z jakis Fakeow tego filmu ale raczej nie bo bylo duzo userow. A moze sciagelem ten film od panow policjantow. Jescze jedno Jestem teraz w USA i moj IP provider to Supra telecom, ale zawsze sciagalo sie gdziesz max 4 kb/s.
Powiedzcie mi co jest grane bo nie mam pojecia.
  Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 31.08.2002, 23:21   #2
BD
Team Member
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 15.07.2002
BD zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Re: Modem 30 kb/s ????

Cytat:
/\aster napisa***322;(a)
Przed chwilka sciagalem film na zwyklym tanim modemie, zawsze predkosc idzie gdziesz 4 kb/s uruchamiam kazze Sciagam film 8 mile. A tu patrze modem jedzie 30 kb/s i to ciagle spadlo najwyzej do do 26 kb/s. Czy wiecie co jest grane. Rozlaczylem sie bo nie wiem o co biega co jest z moim kompem. Wiem ze jest to pozytywne, ale czy czasem nie sciagalem z jakis Fakeow tego filmu ale raczej nie bo bylo duzo userow. A moze sciagelem ten film od panow policjantow. Jescze jedno Jestem teraz w USA i moj IP provider to Supra telecom, ale zawsze sciagalo sie gdziesz max 4 kb/s.
Powiedzcie mi co jest grane bo nie mam pojecia.
czasem przeklamuje jak sciagasz - zazwyczaj po dluzszej chwili wraca do normy
natomiast na modemie v90 nie wyrobisz wiecej niz 5 kB/s to maksimum
BD jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.08.2002, 23:23   #3
/||\aster
Gość

Re: Modem 30 kb/s ????

jeszcze jedno znowu sie polaczylem. I znowu to samo. za SZYBKO. Moze kazze zamykaja albo cos.
Stary 31.08.2002, 23:23   #4
/||\aster
Gość

Re: Re: Modem 30 kb/s ????

Cytat:
BD napisa***322;(a)

czasem przeklamuje jak sciagasz - zazwyczaj po dluzszej chwili wraca do normy
natomiast na modemie v90 nie wyrobisz wiecej niz 5 kB/s to maksimum
To niemozliwe bo ja w jakies 5 minut sciagnalem 6 mega.
Stary 31.08.2002, 23:43   #5
/||\aster
Gość

Czy nikt z was nie wie co jest grane? Bo mi sie wydaje ze cos jest nie tak z Kazza.
Stary 31.08.2002, 23:49   #6
ZiP
Wyjadacz

Data rejestracji: 09.05.2002
ZiP zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
To jest chyba możliwe, ale nie u TelePsów SA. Chociaż w transfer 30 KB/s to ja nie uwierzę. Mając modem 56 kbit/s, uzyskujesz (pomijając już bity stopu i inne pierdoły) 7 KB/s (kilobajtów).
Aby na modemie uzyskać taki speed, musiałbyś mieć kilka terminali ISDM (64 kbit/s). Dual ISDN rozwija 128 kbit/s, ale musiałbyś mieć "Quad ISDN" :-D (256 kbit/s), żeby uzyskać taką prędkość.
Może ten Twój modem jest modemem kablowym? A może admin to taki lamuch i nie potrafi przydzielić poprawnie pasma dla użytkownika?
Tak, czy inaczej - jeśli działa, to nie ruszaj.
Stary 31.08.2002, 23:55   #7
/||\aster
Gość

Cytat:
ZiP napisa***322;(a)
To jest chyba możliwe, ale nie u TelePsów SA. Chociaż w transfer 30 KB/s to ja nie uwierzę. Mając modem 56 kbit/s, uzyskujesz (pomijając już bity stopu i inne pierdoły) 7 KB/s (kilobajtów).
Aby na modemie uzyskać taki speed, musiałbyś mieć kilka terminali ISDM (64 kbit/s). Dual ISDN rozwija 128 kbit/s, ale musiałbyś mieć "Quad ISDN" :-D (256 kbit/s), żeby uzyskać taką prędkość.
Może ten Twój modem jest modemem kablowym? A może admin to taki lamuch i nie potrafi przydzielić poprawnie pasma dla użytkownika?
Tak, czy inaczej - jeśli działa, to nie ruszaj.
Dzieki za odpowiedz, ale to sie dzieje tylko z tym jednym plikiem mianowicie z pierwsza czescia filmu 8 mile a reszta dziala normaline tzn. 3-4 kb/s. z tymi 30 kb/s nie zartuje spada ale do 25 kb/s. Moj modem to zwykle tanie gowno.
Stary 31.08.2002, 23:57   #8
/||\aster
Gość

Zapomnialem. Moze jest tak ze ten film co sciagam to sciagam od kolesi ktorzy mieszkaja niedaleko mnie i przez to jest taki speed.
Stary 01.09.2002, 00:04   #9
ZiP
Wyjadacz

Cytat:
/\aster napisa***322;(a)
Zapomnialem. Moze jest tak ze ten film co sciagam to sciagam od kolesi ktorzy mieszkaja niedaleko mnie i przez to jest taki speed.
To napewno nie to. Modem jest tutaj wąskim gardłem i nie ma znaczenia, czy ściągasz ten film z Księżyca, czy z komputera obok. Oczywiście, zazwyczaj im bliżej, tym szybciej, ale szybciej niż ustawa przewiduje już nie będzie!
Stary 01.09.2002, 00:13   #10
/||\aster
Gość

Cytat:
ZiP napisa***322;(a)

To napewno nie to. Modem jest tutaj wąskim gardłem i nie ma znaczenia, czy ściągasz ten film z Księżyca, czy z komputera obok. Oczywiście, zazwyczaj im bliżej, tym szybciej, ale szybciej niż ustawa przewiduje już nie będzie!
To wiesz co jest grane. Jak masz kazze to sciagnij kawalek tego pliku i zobaczymy czy tobie tez sie cos dzieje.
nazwa plik 8 mile - real movie-(1 of 2).avi rozmiar 150 mega oraz nazwa uzytkownika od ktorego akorat jedzie 16 kb/s = ybc456@kazza oraz 11 kb/s = soulbrighter21
Stary 01.09.2002, 00:52   #11
/||\aster
Gość

oto dowod
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
Modem 30 kb/s ????-dowody.jpg  
Stary 01.09.2002, 04:12   #12
paput2000
lub po prostu Paput

Data rejestracji: 07.03.2002
paput2000 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
To jest ma pewno przekłamanie. No chyba że siedzisz ze stoperem w ręku.
paput2000 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.09.2002, 04:55   #13
/||\aster
Gość

Cytat:
paput2000 napisa***322;(a)
To jest ma pewno przekłamanie. No chyba że siedzisz ze stoperem w ręku.
TO NIE JEST PRZEKLAMANE, ALE NIE INTERESUJE MNIE TO CZY KTOS W TO UWIERZYL CZY NIE, BO JUZ ZALAZLEM PRZYCZYNE POPROSTU GDY SCIAGNALEM TEN PLIK TO BYL ZWYKLY "FAKE" GDY SIE GO URUCHOMI TO NIE MA DZWIEKU I OBRAZU TYLKO CZARNY EKRAN, JAK NIEWIERZYSZ TO GO SAM SCIAGNIJ. A DLATEGO BYL TAKI TRANSFER BO NIKT GO NIESCIAGAL i TYLKO CHYBA JA SIE DALEM NABRAC NA TEN SHIT. pisze duzymi literami bo gdy widze jakiegos paputa to mi sie zygac chce. Paput, prawda jest tak ze co by mi to dalo ze klamie pomysl. Napisalem bo mialem problem i juz wiem czego to jest przyczyna.
Dzieki ZIP ZA odpowiedz.
A tego screena dalem wam dla dowodu. I wali mnie to czy w to uwierzylscie czy nie.
Stary 01.09.2002, 09:56   #14
ZiP
Wyjadacz

Fake czy nie fake???

Wiesz, w KaZaA tak jest, że jak ktoś wpuści fake, to natychmiast wszyscy go ściągają. Jeżeli po ściągnięciu okaże się, że to jest 100% fake, to większość z tych osób nie kasuje pliku, tylko dalej go udostępnia. Ja kiedyś ściągałem SpiderMan'a na 2xCD (chyba po 180 MB każdy) - to był fake - czarny obraz, brak dźwięku, po obliczeniach wyszło mi, że aby film zajmował 180 MB, to musiałby mieć kodowanie 1 KB/s. Dałem się nabrać jeszcze na Star Wars: Episode 2. Co ciekawe w nazwach obydwu plików zauważyłem fragment "SMR Codec" (jakiś kodek, tylko skąd go wziąć?). No nic, pliki skasowałem. Po kilku tygodniach, podczas przeglądania różnych stron o eDonkey, natrafiłem na plik który się nazywał mniej więcej tak "SMR_Codec.exe", którego opis dokłądnie wyjaśniał, do czego służy. Niestety filmów tych już nie miałem, nie mogłem więc sprawdzić, czy to działa. Tak więc, zanim usuniesz ten film, spróbuj tym kodekiem (jest chyba na www.filemirrors.com).
Stary 01.09.2002, 17:26   #15
/||\aster
Gość

Sciagnalem przed chwilka tego codeka ale nic on nie dal dalej to samo.
Dzieki Zip za odpowiedz.
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: